Μύλος !

Δεν παίζεται μπάλα έτσι. Ούτε για πλάκα. Με ακυρωμένα η αναβληθέντα τα 8/10 παιχνίδια κάθε εβδομάδα δεν γίνεται πρωτάθλημα, είτε πρόκειται για τη λάμψη της αγγλικής πρέμιερσιπ και της γερμανικής Μπουντεσλίγκα, είτε για τα χωράφια και την ποδοσφαιρική μιζέρια της Ελλάδας. Και αυτό έχει αντίκτυπο και στο στοίχημα. Δε είναι μόνο η απουσία παικτών από το πουθενά. Οχι. Είναι και αυτό βέβαια. Αφου στηρίζεις πολλά σε άτομα και δυναμικές. και αυτά τελικά λείπουν. Απροειδοποίητα πολλές φορές, αφού εκτός τη ρημαδοασθένεια έχουμε και τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα που απαγορεύουν τη δημοσιοποίηση των πασχόντων κάθε φορά! Μύλος!

Και είπαμε, δεν είναι μόνο οι απουσίες, που εντέλει παλεύονται, όλο και κάτι θα διαρρεύσει να έχεις την σωστή αίσθηση ποιος παίζει και ποιος όχι. Είναι και η έλλειψη ρυθμού. Αντε να κάνεις μια ομάδα ζάφτι και να παίξει με σωστό ρυθμό όταν έχει αγώνα σήμερα και δεν ξέρει αν και πότε θα ξαναπαίξει. Οταν δεν γνωρίζει αν θα έχει προπόνηση αύριο ή καραντίνα επειδή ο συμπαίκτης ξεμπουρδελιαζότανε και κόλλησε covid-19. Κωλοκατάσταση.

Αλλά υπάρχουνε και χειρότερα. Δες τι έγινε στην Αφρική. Επαιζε πρώτο ματς της διοργάνωσης το Μάλι με την Τυνησία και το προηγούμενο μεσημέρι, στην τελευταία προπόνηση, στο ξεμούδιασμα που λέμε, έγινε της πουτάνας! Και να οι πυροβολισμοί, να οι εκρήξεις, να ο κακός χαμός έξω από το γήπεδο και στα 100-200 μέτρα από την αποστολή του Μάλι! Κόλαση! Δεν είναι ακριβώς σε εμπόλεμη κατάσταση το Καμερούν, αλλά η ζωή στην Αφρικη είναι φθηνή. Παμφθηνη. Και στο κοντινό χωριό έκαναν ντου με όπλα μια ομάδα αυτονομιστών και έγινε μάχη κανονική κε κυβερνητικές δυνάμεις. Δύο νεκροί και μισό χωριό κατεστραμένο το αποτέλεσμα. Και η αποστολή του Μάλι χεσμένη.

Γιατί όταν ξεσπάσει μια μάχη, δεν θέλει τίποτε να ανάψει για τα καλά και να πάρει η μπόρα άμαχους και περαστικούς. Δεν παίζει σε αυτά το “εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτούς, μην βαράς”. Αν βρεθείς στο μάτι του κυκλώνα, την έκατσες τη βάρκα! Και σε μέρη όπου η ζωή κοστολογείται πιο φθηνά από μισό κιλό κρέας, δεν θες να βρεθείς στη φάση να ακούς τη μάχη στα 200 και 500 μέτρα από όπου λούφαξες. Και άντε μετά πάνε παίξε μπάλα, με τους ηχους των καλάσνικοφ στ αυτιά σου ακόμα! Και όμως, έτσι κέρδισε το Μάλι. Γιατί; Διότι οι Αφρικάνοι έχουνε μεγαλώσει με την παραδοχή πως η ζωή, είπαμε, είναι φθηνή. Μπορεί φθηνότερη και από μία ποδοσφαιρική νίκη; Ισως ναι…

email > info@tipsmaker.net