Ντεμέκ ρεπόρτερ …

Μεγάλο το πρόβλημα των πληρωμένων ΜΜΕ, των αστοιχείωτων ντεμέκ ρεπόρτερ της πλάκας που κάνουν το ασπρόμαυρο και το γκρίζο πράσινο. Παιδιών που δουλεύουν για μια δεκάρα, η και χωρίς καθόλου δεκάρα. Με μόνο αντίτιμο για χιλιάδες λέξεις παπαρολογίας, που δεν αξίζει όχι απλά να τις διαβάσεις, αλλά ούτε να φτύσεις πάνω τους, Την ευκολία να μπαίνουν τσάμπα στα παιχνίδια της ομαδάρας. Να έχουν λόγο, πιστεύουν οι ανόητοι, στα τεκταινόμενα της ομαδάρας. Απλά και μόνο επειδή μεταφέρουν αυτολεξεί, η περίπου αυτολεξεί, αυτά που τους πασάρει το εκάστοτε τμήμα δημοσίων σχέσεων, η το γραφείο τύπου της ομαδάρας.

Τμήματα τα οποία τα τρέχουν άλλοι αστοιχείωτοι, που έχουν περάσει την βάσανο του να κάνουν απλά τους courier των δελτίων τύπου και να περνιούνται για δημοσιογράφοι. Και όνειρό τους, είναι ακριβώς αυτό. Να γίνουν εκείνοι αυτοι που θα τρέχουν τα τμήματα δημοσίων σχέσεων, η τα γραφεία τύπου. Και να πετάνε ξεροκόμματα μασημένη τροφή, δελτία Τύπου σε νέους ντεμέκ δημοσιογράφους που με τη σειρά τους θα μεταφέρουν αμάσητα τα δικά τους δελτία τύπου πλέον. Και θα πηγαίνει λέγοντας. Και να ‘χαμε να λέγαμε και να ‘χουμε  να πούμε.

Προς τι ο πρόλογος; Προφανώς κατάλαβες, ιδιαίτερα αν είσαι ψαγμένος και ξύπνιος αναγνώστης μονίμως του συγκεκριμένου εντιτόριαλ. Που έχεις διαβάσει 1000 φορές από αυτές τις αράδες ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, ο δευτεραθλητής ΠΑΟΚ, ακόμα και ο τρίτος και ο τέταρτος, ο Άρης και ο Παναθηναϊκός που έχουν δείξει μακράν καλύτερα δείγματα γραφής σε αυτούς τους πρώτους αγώνες, προετοιμασίας ο ένας, επίσημους ο άλλος, με μετρο σύγκρισης τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι απλά της πλάκας ομαδούλες και το ότι παίζουν στα καλοκαιρινά προκριματικά πολύ τους πάει.

Ταβάνι για τις ελληνικές ομάδες ο τρίτος προκριματικός ή και τα πλέι οφ οποιασδήποτε από τις τρεις διοργάνωσης. Μάλλον οποιασδήποτε από τις δύο διοργανώσεις, Europa και Κόνφερενς league. Διότι για Champions League, ούτε συζήτηση. Δεν κάνει καμιά ομάδα μας για να παίζει σε όμιλο. Ούτε καν για πλέι οφ.

Παικτάκια που πλασάρονται για ηγέτες. Της πλάκας μεταγραφές από τρεις ομάδες που πλασάρονται για νεες επιτυχίες τύπου Ριβάλντο και Ζιλμπερτο Σίλβα. Αστεία διαχείριση ρόστερ, τραγική επενδυτική στρατηγική και στο τέλος της ημέρας οι φάπες οι αγωνιστικές να διαδέχονται η μία την άλλη. Από την Μακάμπι Χάιφα σήμερα, από την Λεφσκι, ως τις περσινές και προπέρσινες σβερκιες που παρόλαυτα δεν προσγείωσαν ποτέ τους αιθεροβάμονες τίποτες.

Με αυτή την προοπτική, αυτά τα μυαλά ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να υπάρξει. Και όσο το γρηγορότερο γίνει κατανοητό από όλους, παίκτες, παράγοντες, οπαδούς τόσο περισσότερο θα ευχαριστιέται το κοινό, ο μέσος όρος του, τις επιτυχίες που του αναλογούν. Τον αποκλεισμό μιας δημιουργικής ομάδας από την Σκανδιναβία, η το πρώην ανατολικό μπλοκ.

Και μένει να δουλέψεις μετά σαν χώρα για να φτιάξεις το δικό σου εθνικό ποδοσφαιρικό προφίλ μήπως και πότε καταφέρεις να ξεφύγεις από αυτή την μετριότητα, από αυτό το σκάμμα ανίκανων που παραμυθιάζουν τον κόσμο γιατι τους κάνει Πατ Πατ στην πλάτη το αφεντικούλη.

Τέλεια. Και παύλα.

email > info@tipsmaker.net