Ο Αγγλος manager …

Στρωμένος με ροδοπέταλα ήταν ως τώρα ο δρόμος του Στίβεν Τζέραρντ στην προπονητική του καριέρα. Με το που πήρε την απόφαση να συνεχίσεις το χώρο του ποδοσφαίρου από τη θέση του manager αυτή τη φορά, η πρόταση που του έγινε ήταν ίσως η ιδανικότερη που θα μπορούσε να του έρθει.

Για να είμαστε εξηγημένοι. Τώρα μιλάμε για τον Στίβεν Τζέραρντ ως προπονητή. Όχι για την παιχτούρα της Λίβερπουλ. Όχι για τον κορυφαίο μέσο της Αγγλίας τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Γιατί αυτό ήταν ο Στίβι Τζι. Χαφάρα που όμοιά του δεν έπαιξε στα γήπεδα του Νησιού όσο ο ίδιος μεσουρανούσε. Αλλά αυτός, ήταν άλλος Τζέραρντ. Τώρα μιλάμε για τον μάνατζερ.

Από την επιλογή λοιπόν της Ρέιντζερς να του δώσει την ευκαιρία δεν θα μπορούσε να υπάρχει ιδανικότερη. Ομάδα πρωταθλητισμού και ας ερχόταν από χαμηλότερες κατηγορίες ελέω οικονομικής διάλυσης. Παρέμενε και παραμένει Η μία εκ των δύο του old firm  και αμέσως διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και την επόμενη χρονιά πρωτάθλημα. Και να σου πω κι αυτό; Είχε και δεκανίκι για να πάρει το πρωτάθλημα. Διότι έτσι βολεύει όλο το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο όχι μόνο την Ρέιντζερς. Και την Σέλτικ εξυπηρέτησε η αναβίωση της μεγάλης κόντρας, του αέναου ντέρμπι, της μάχης του αιώνα. Και μαζί με το κλαμπ των προτεσταντών ευνοήθηκε και ο Αγγλος manager στα πρώτα του βήματα. Πουθενά αλλού δεν θα ξεκινούσε με τέτοιο αβάντζο για διάκριση και τίτλο.

Ο Στίβεν Τζέραρντ πήρες την απόφαση να φύγει από την Ρέιντζερς και να πάει στην Αστον Βίλα. Και να διευκρινίσουμε, μπαλάρα επί ημερών Τζέραρντ δεν είχε παίξει η Ρέιντζερς. Τώρα λοιπόν, θα δείξει ο αγαπημένος των φίλων της Λίβερπουλ, ο Στίβι Τζι, από τι υλικό και την κράμα είναι φτιαγμένος προπονητικά. Δεν περίμενε στην Ρέιντζερς, με όλα της τα αβαντάζ, να μαζεύει εμπειρίες εωσότου αδειάσει μια θέση στην Λίβερπουλ. Την οποία θα την έπαιρνε δικαιωματικά. Έφυγε και πάει στο Μπέρμιγχαμ να παλέψει. Να εκτεθεί. Και ενδεχομένως να καεί.

Αυτό το τελευταίο σημειώστε. Στην Αστον Βίλα, Ο Τζέραρντ είτε θα επιβεβαιώσει την προπονητική του δυναμική (η οποία ομολογώ ότι ακόμα δεν έχει διαφανεί καθαρά), είτε θα καεί. Γιατί αν δεν καταφέρει να φτιάξει μία αξιοπρεπή ομάδα Πρέμιερ Λιγκ, ευκαιρία από μεγάλο δεν θα λάβει ποτέ. Το ξέρει; Φαντάζομαι πως ναι. Γιατί αν δεν το έχει καταλάβει πως παίζει σχεδόν ρέστα από την πρώτη παρτίδα, τότε πράγματι το παιδί δεν κάνει… 

email > info@tipsmaker.net