ο “Βαγγέλας”

Μετά από 154 χρόνια ιστορίας, η αρχαιότερη ομάδα της Αγγλίας είναι ιδιοκτησία -κατά 80%, αλλά ποιος κοιτάζει ποσοστά πάνω από το 51% άλλωστε;- ενός Ελληνα. Ενός εφοπλιστή που μπήκε στο αγγλικό ποδόσφαιρο γερά και δυνατά, όχι για πλάκα, αλλά για να παίξει ρόλο, να κάνει παιχνίδι! Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Bαγγέλης Μαρινάκης απέκτησε και άρχισε να ασχολείται επίσημα με την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Δενθα κάνουμε κουβέντα για το αν γουστάρουμε ή όχι τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού. Οχι. Αδιάφορο αυτό όταν μιλάμε για την Νότιγχαμ. Διότι άσχετα με τις κόντρες του στην Ελλάδα, ο “Βαγγέλας” έχει βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να κάνει μία αρκετά μεγάλη επένδυση στο καμάρι του Νότιγχαμσιρ.

Ακόμα και Ελληνες που κάθε άλλο παρακάνουν κέφι τον Μαρινάκη ως αφεντικό του Ολυμπιακού, δνε έχουν κρύψει αυτά τα χρόνια πως ο Ελληνας επιχειρηματίας έχει βάλει στην ομάδα της Αγγλίας περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ (!), για την αγορά, τις μεταγραφές και φυσικά τα χρέη που υπήρχαν. Έτσι, η νέα σεζον, πρέπει να θεωρείται ζήτημα «ζωής και θανάτου» η άνοδος στην Premier League, εκεί φυσικά που τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν και τα οφέλη είναι πραγματικά τεράστια. Ανυπολόγιστα.

Ο Μαρινακης δεν σταμάτησε στην είσοδο του στα της Νότιγχαμ Φόρεστ. Κάνει απίθανη δουλειά, σαν ένας κροίσος από αυτούς που χόρτασε με το κουτάλι να μισεί η Αγγλία. Σαν ένας Ελληνας Αμπράμοβιτς, ο Μαρινακης ετοιμάζει νέο γήπεδο 128 εκατομμυρίων ευρώ, το «Νέο Σίτι Γκράουντ»! Ήδη το πλάνο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο δε επικεφαλής του εμπορικού τμήματος της Φόρεστ, ο Ντέιβιντ Κουκ, μιλάει για επένδυση κοντά στα 130 εκατομμύρια ευρώ για εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης που θα αντλούν έμπνευση από το «Γ. Καραϊσκάκης» (!) και απο το νεότευκτο γήπεδο της Τότεναμ που είναι πραγματικό state of the art.

Στη Νότιγχαμ ο Μαρινάκης δεν είναι ο αδιαφανής λεφτάς που κάνει ό,τι γουστάρει. Δεν είναι Ελλάδα η Αγγλία. Οχι. Δημιουργήθηκε μια αγγλική εταιρεία, η NF Football Investments Ltd., και παρέχεται πλήρης διαφάνεια από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκαν οι μετοχές που προηγουμένως άνηκαν στην οικογένεια Αλ Χασάουι, από το Κουβέιτ.

Τον γουστάρεις ή όχι, ο Μαρινάκης για να μπει στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έχει περάσει ακτινογραφία. Μαγνητική και αξονική μαζί. Δεν παίρνει έτσι μια ομάδα κάποιος, “να παρά δώσμου κρέας”. Οχι.  Η ολοκλήρωση της αγοράς μιας ομάδας, προκύπτει ΜΟΝΟ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μετά από ενδελεχή έλεγχο της Football League στο επιχειρηματικό πλάνο που κατατέθηκε για την ομάδα. Η Football League διενήργησε ένα τεστ Ιδιοκτητών και Διευθυντών και κατέληξε ότι κανένα από τα πρόσωπα που σχετίζονται δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη δοκιμασία. Αρα για να έχει πάρει έγκριση να αγοράσει ομάδα της Αγγλίας, ξεπλένικα λεφτά και από ντρόγκια, ΔΕΝ είναι τα φράγκα της Νότιγχαμ. Οσοι τα λένε αυτά, έχουν απλά ένδεια σοβαρότερων επιχειρημάτων!

Από την 8η θέση της τσάμπιονσιπ ο Μαρινάκης φέτος έχει έναν και μόνο στόχο. Τον οποίο ποτέ δεν έκρυψε, από την πρώτη ώρα που παρουσιάστηκε ως αφεντικό της Νότιγχαμ! …“φυσικά η ομάδα ανήκει στην Premier League. Ανήκει στην elit της Premier League. Οι οπαδοί του συλλόγου έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχαν και τόσο ευχάριστες στιγμές. Ωστόσο, παρέμειναν πιστοί στην ομάδα και για μας αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η προοπτική που υπάρχει είναι τεράστια”. Αυτά είχε πει ο Μαρινάκης τότε και φέτος ο κόσμος της Φόρεστ βλέπει το όραμα αυτό να έχει τα φόντα να πραγματοποιηθεί.

Σε αποστολή ελληνικού Τυπου μερίδα οπαδών είχε πει πως: “Έχει γυρίσει το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Υπάρχει μια πρόοδος καθημερινή. Με το προηγούμενο καθεστώς, αισθανόμασταν ντροπή. Τον κ. Μαρινάκη δεν τον έχουμε ακούσει να μιλάει πολλές φορές και η αλήθεια είναι πως εμένα μου αρέσει αυτό. Είχαμε μέσα μας μια κρυφή ελπίδα ότι θα τερματίζαμε μέσα στην πρώτη εξάδα, αλλά και πάλι θεωρούμε ότι υπήρξε πρόοδος και βελτίωση. Ανυπομονώ να ξεκινήσει και τυπικά η μεταγραφική περίοδος για να δούμε τι κινήσεις θα γίνουν. Φέτος θα είναι η χρονιά μας”!

Αν η Νότιγχαμ ανέβει, βέβαια, θα πρέπει να πληροί προϋποθέσεις που να συμπλέον με τα περί πολυιδιοκτησίας, αλλιώς το ταβάνι της θα είναι η άνοδος και παραμονή στην πρέμιερσιπ. Με όσα συνεπάγεται αυτό σε εκατομμύρια Στερλίνες μπόνους. Αλλά για το βήμα παραπάνω και για ευρωπαϊκή επιστροφή, η Νότιγχαμ και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να τηρούν κάποιες προϋποθέσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό τους. Η μήπως ως τότε δεν θα χρειαστεί; Μήπως έχει πάψει να υφίσταται πρόβλημα πολυιδιοκτησίας. Λέμε τώρα…

email > info@tipsmaker.net