Ολα για την κούπα …

Δυο ματς ακόμα. Ενα σημερα, ενα αυριο. Και τέλος το μουντιάλ. Επιστρέφουμε μετά στην καθημερινή ρουτίνα, παιχνίδια κάθε μέρα όμως για να φτάσουν οι μέρες να ολοκληρωθεί η σεζόν πριν ο ήλιος βαρέσει 35άρια και σκάσει ο παίκτης στην προσπάθεια να αντέξει να βγάλει τη χρονιά. Θα πρέπει να το έχεις κατά νου αυτό. πως μετά τους δύο αγώνες, ημιτελικό και τελικό μουντιάλ, το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει. Της πουτάνας από ματς θα γίνει για να προλάβουμε να τελειώσουμε τον Μάη.
 
Και τι έχουμε τώρα για να τελειώσει το παγκόσμιο κύπελλο; Δύο παιχνίδια, είπαμε. Η Κροατία θα προσπαθήσει να βάλει τελεία και παύλα στο όνειρο του Μαρόκου για την τρίτη θέση. Το οποίο Μαρόκο, για να τα λέμε όλα, ήδη έχει πιάσει ταβάνι με την πορεία του τον μικρό τελικό, την τρίτη η τέταρτη θέση του Μουντιάλ. Δεν έχει υπάρξει ξανά ομάδα από την Αφρική που να έχει κάνει τέτοια πορεία στο Μουντιάλ. Αλλά με τα εχέγγυα που παρουσιάζουν κάθε χρόνο οι ομάδες της μαύρης Ηπείρου, με το ταλέντο που παράγουν είναι βέβαιο ότι αυτό θα επαναληφθεί και μάλιστα σύντομα. Και θα πάει κι ακόμα παραπέρα η Αφρική, θα το σηκώσει το Μουντιάλ σε ένα από τα επόμενα χρόνια. Αυτό δεν είναι της ώρας. Της ώρας είναι ο μικρός τελικός. Οι φτασμένοι, αλλά έμπειροι Κροάτες ή οι ενθουσιώδεις Μαροκινοί;
 
Και αύριο; επιστέγασμα της καριέρας του Μέσι ή ο Μπαπέ θα κάνει ότι έχει καταφέρει ως τώρα μονάχα ο Πελέ σε τέτοια ηλικία; Σίγουρα οι ημέρες που έχουν προηγηθεί του τελικού δεν έχουν βοηθήσει τους Γάλλους. Που είχανε ιώσεις και μικροτραυματισμούς να βάζουν προσκόμματα στην προετοιμασία τους για το πιο μεγάλο παιχνίδι της τετραετίας. Στο τέλος της ημέρας όμως πάνε όλοι αποφασισμένοι να δώσουν το 1000% για την κούπα, για το μεγάλο τρόπαιο. Και εκεί θα μιλήσει το ατομικό ταλέντο, η ψυχή και τα περισσεύματα που έχουν οι δύο ομάδες.
 
Και θα έπαιρνε κανείς όρκο ότι πιο αποφασισμένη ομάδα από την Αργεντινή δεν έχει δει. Η μήπως ο Γκριζμάν δεν είναι Αργεντίνος;… Για να δούμε!
email > info@tipsmaker.net