όπιο των λαών …

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν και όσοι έχουν μυαλό πρέπει να αρχίσουν να μαθαίνουν τη φάση με τα διεθνή αστέρια του φουτμπόλ και να αναθεωρούν απόψεις!  Η διαφωνία της ισπανικής La Liga με το συνδικάτο των ποδοσφαιριστών στην Ισπανία συνεχίζεται, αφού η διοργανώτρια της πριμέρα ντιβιζιον πρότεινε στο σωματείο των παικτών των ισπανικών ομάδων να δεχτούν μειώσεις και να επωμιστούν συνολικά σχεδόν το 49% των οικονομικών απωλειών από τη διακοπή του πρωταθλήματος, εξαιτίας του κορονοϊού.

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και το σωματείο των ποδοσφαιριστών προχώρησε σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των ομάδων. Εκείνοι κατέστησαν σαφές ότι αντιλαμβάνονται πλήρως την κατάσταση, ότι δεν ζουν σε άλλο… πλανήτη, πως είναι διατεθειμένοι να τους περικόψουν τους μισθούς, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό.

Ιστορική και ζωτικής σημασίας

Δεν θεωρούν ότι είναι λογικό να τους μειώσουν σε τέτοιο βαθμό τα χρήματα, ειδικά αν η διοργάνωση τελικά ολοκληρωθεί, έστω χωρίς θεατές. Την ίδια ώρα η Premier League Αγγλίας αποφάσισε μείωση 30% στα συμβόλαια των παικτών, για την οποία πρώτα βέβαια θα γινόταν συζήτηση μαζί τους.

Σε μία τηλεδιάσκεψη, που έχει χαρακτηριστεί “ιστορική και ζωτικής σημασίας” για το μέλλον της λίγκας, θα συμμετάσχει και ο Γκόρντον Τέιλορ, διευθύνων σύμβουλος του σωματείου των ποδοσφαιριστών, ένας καθόλα δύσκολος συνομιλητής, φημίζεται για το οτι ειναι σκληρός διαπραγματευτής. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, τότε η πίεση εκ μέρους των διοικήσεων των συλλόγων προς τους παίκτες για περικοπές θα αυξηθεί ή από την άλλη θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για επιστροφή στη δράση, παρότι αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνουν αγώνες μέχρι αρχές Μαΐου.

2,5 δις ευρώ αποθεματικό

Ολα αυτά, ενώ η ίδια η FIFA ανακοίνωσε την απόφαση να αναβάλλει αγώνες και διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένοι τους επόμενους μήνες και επισημοποίησε τη στήριξη του ποδοσφαίρου με το αποθεματικό της (2,5 δις ευρώ)!

Κάποιοι εδώ και χρόνια έγραφαν και φώναζαν πως τα ποσά που διακινούνται μέσω ποδοσφαίρου είναι τεράστια και πως το “όπιο των λαών” δεν είναι παρά μία τεράστια οικονομική φούσκα. Και όλες οι φούσκες κάποτε σπάνε. Με ή χωρίς εξωτερικό παράγοντα να μεσολαβεί. Πόσω δε μάλλον στους καιρούς του κορωναϊου και των όσων δεινών έχουν επωμιστεί οι κοινωνίες.

email > info@tipsmaker.net