Περί ανταγωνισμού…

Εκδόθηκε μία ανακοίνωση, εκδόθηκε μία απόφαση. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε τον ΠΑΟΚ για την καταγγελία του Ολυμπιακού περί πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Αξίζει κανείς να θυμηθεί ότι αυτή υπόθεση που ξέσπασε πριν από 13 μήνες είχε βρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας έναν βαθμό μπροστά από τον Ολυμπιακό. Και είχε βρει την Ξάνθη να διεκδικεί επί ίσοις όροις το πλασάρισμα της στις θέσεις Ευρώπης. Και εγένετο χάος!

Το χρονικό λέει ότι ο Ολυμπιακός ισχυριζόταν πως είχε αποδείξεις για πολύ ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη. Ότι, δηλαδή, εκτός από τον ΠΑΟΚ ο Σαββίδης ήταν ο σκιώδης ιδιοκτήτης και της Ξάνθης. Κάτι το οποίο προφανώς και αντιβαίνει τους όρους περί ανταγωνισμού. Αυτές τις “αποδείξεις” Ολυμπιακός της κατέθεσε και ξεκίνησε το γαϊτανάκι. Να μην το κάνουμε παραμύθι αλλά το μεγάλο κόλπο έγινε όταν η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού δέχτηκε τους ισχυρισμούς των ερυθρολεύκων και τηρώντας το γράμμα του νόμου εισηγήθηκε υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Πρόσεξε μιλάμε για εισήγηση από μία επιτροπή η οποία είχε εξέταση κάποια στοιχεία και έβγαλε κάποιο πόρισμα. ΚΑι τα ερωτήματα εκτοντάδες. Το τι γίνεται με την εισήγηση, αν είναι δεσμευτική, αν χρήζει ύπαρξη νομικής βάσης, αν για να φτάσουμε σε τέτοιο ακραίο μέτρο οφείλει ο καταγγελλόμενος ή ΕΕΑ είναι απαραίτητο να υπάρχουν ακράδαντα στοιχεία τα οποία θα τεκμηριώνει κάποια σοβαρή αρχή και όχι ερασιτέχνες μικροί εξερευνητές.

Να μην το κάνουν παραμύθι, επενέβη ο υπουργός Αυγενάκης για να “σώσει” τον ΠΑΟΚ. Τι κατάφερε; Να ξεσηκώσει αντιδράσεις όχι μόνο από τους καταγγέλλοντες ότι επεμβαίνει για να σώσει μια ομάδα. Αλλά κι από τους καταγγελλόμενους, ότι σε μία σαθρή υπόθεση αν δεν υπάρξει έρευνα και εκδίκαση της στην ουσία, αυτός επεμβαίνει να την “σώσει” λούζοντας την με την ετυμηγορία του ενόχου, χωρίς να αποδεικνύεται επί της ουσίας κάποια ενοχή.

Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι. Έγινε όλο το πρωτάθλημα ρημαδιό ο ΠΑΟΚ έχασε τον τίτλο η Ξάνθη υποβιβάστηκε. Ο ΠΑΟΚ βέβαια προσέφυγε στο CAS η Ξάνθη όμως όχι. Και μπορεί ο δικέφαλος του Βορρά να πέτυχε να στείλει αναφανδόν η ευρωπαΐκή δικαστική αρχή την υπόθεση να εκδικαστεί στην ουσία της στην Ελλάδα, αλλά αυτό ούτε το πρωτάθλημα επηρεάζει, ούτε την τελική βαθμολογία, ούτε την ξεφτίλα που έφαγε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

OK βγήκε η απόφαση που λέει ότι οι έρευνες Μαρούπα και η κοστολόγησή της στο Σαλέ στερείται όχι επαγγελματισμού μόνο, αλλά και σοβαρότητας, μπορεί τα στοιχεία που εξέτασε η επιτροπή να μην κρίθηκαν ως ικανά να καταμαρτυρήσουν πολύιδιοκτησία, όπως το κακό έγινε. Το πρωτάθλημα κρίθηκε ουσιαστικά σε μία δικαστική απόφαση. Και το χειρότερο υπάρχει μία ομάδα η οποία σήμερα αγωνίζεται στην Άρτα κόντρα στον Καραϊσκάκηγια την δεύτερη κατηγορία της χώρας. Ενώ μέχρι ένα χρόνο πριν, μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε αυτό το γαϊτανάκι διεκδικούσε χώρο και χρόνο συμμετοχής στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Και αυτή ομάδα διαλύθηκε υποβιβάστηκε πουλήθηκε και τώρα παίζει στην δεύτερη κατηγορία.

Καλά ο ΠΑΟΚ, ομάδα μεγάλη είναι και μαγαζί γωνία. Δεν πήρε έναν τίτλο. Κλαιν. Είναι κλαμπ ικανό να πάρει δεκάδες άλλους. Που δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά τελοσπάντων κουβέντα να κάνουμε. Αυτή η Ξάνθη όμως, που έχασε την κατηγορία και όπως φαίνεται δεν ξανανεβαίνει φέτος, τι φάση; Αθώα αθώα, αλλά και την Λέζα έφαγε και την κατηγορία έχασε και πάει για διαλύσει το μαγαζί, χωρίς να είναι ένοχος – σύμφωνα με την απόφαση πάντα μιλάμε έτσι;- για όσα τι σκατά μαρτύρησαν και την έριξαν σε αυτό το χάος. Ωραία δικαιοσύνη ρε, ωραίο ποδόσφαιρο…

email > info@tipsmaker.net