Previews …

Το εξαντλήσαμε στα προηγούμενα εντιτόριαλ το πόσο για την πλάκα είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πόσο έχει χάσει την δυναμική του, ειδικά τώρα που επανέρχεται η κεντρική Ευρώπη στο προσκήνιο. Αυστρία, Ελβετία, Τσεχία και όχι μόνο, πολλές χώρες πού είχαν εν πολλοίς απαξιωθεί την προηγούμενη εικοσαετία σε συλλογικό επίπεδο, ανακάμπτουν. Και δεν είναι οι μόνες. Και η Ολλανδία εν πολλοίς είχε χάσει την αίγλη της. Ενας Άγιαξ αραιά και πού θύμιζε πως πρόκειται για χώρα που έχει βγάλει παίκτη του τοπ 5 στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και όχι μόνο, γιατί ο Κρόιφ και προπονητικά έχει αλλάξει τον ρου της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Και ας σταμάτησε από τους πάγκους πάρα πολύ νωρίς. Αλλη κουβέντα αυτή όμως.

Λέγαμε για την ελληνική απαξίωση τώρα που επιστρέφουν οι παραδοσιακές δυνάμεις στο συλλογικό επίπεδο.Τι μπορεί να περιμένει κανείς αυτή την εβδομάδα; Ο ΠΑΟΚ έχει πάει περίπατο. Και μένει από Θεσσαλονίκη ο Αρης να παίζει με τρομερό ντεζαβαντάζ κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δεν είναι μόνο το εις βάρος του 2-0 από το Ισραηλ. Είναι και η εικόνα της Μακάμπι που δεν επιτρέπει αισιοδοξία για τον “Θεό”. Δεν ήταν αποτέλεσμα τυχαίο το 2-0. Ισως μπορούσε να είναι και 3-0. Η και ναέχει μειώσει ασφαλώς ο Αρης. Αλλά γενικά, είχε επιβάλει το ρυθμό της η ισραηλινή ομάδα. Δεν απειλήθηκε να χάσει τη νίκη σε καμία περίπτωση. Εβγαλε ανωτερότητα, κόντρα σε έναν ξεκάθαρα ακομπλεξάριστο Αρη που δεν έπαιξε με άγχος, αλλά ελεύθερα για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Και δεν του βγήκε. Ούτε καν πλησίασε δηλαδή… Και η ρεβάνς θα είναι τρομερά δύσκολη. Για να μην πω προαποφασισμένη. Οχι γιατί δεν μπορεί ο Αρης να σκοράρει και δύο γκολ. Οχι. Αλλά αν εκτεθεί τόσο όσο χρειάζεται για να έχει επιθετική επιτυχία, δύσκολα θα σώσει την παρτίδα πίσω. Εκεί είναι το πρόβλημα. Στις απαιτούμενες ισορροπίες των γραμμών…

Ο Παναθηναϊκός μία από τα ίδια. Δεν είναι αποκλεισμένος, αλλά δεν είναι και για να ελπίζεται ότι θα περάσει τη Σλάβια. Στο 11 vs 11 μπορούσε και διπλό ο Παναθηναϊκός, αλλά όσο πέρναγε η ώρα ακόμα και στο 10 vs 10 δεν έκανε τη μεγάλη φάση. Εκανε μπαμ πως είναι ανέτοιμος. Και αυτό θα πληρώσει. Οσοι είδαν σε αυτη τη Σλάβια, πενταετή εμπειρία από όμιλους και ποιότητα αυτού του επιπέδου, τότε δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα. Μέτρια ομάδα που άνετα χάνει και δύο και τρία μηδέν από έναν καλό Παναθηναϊκό. Με βασικούς Καρλίτο-Σποράρ και σε καλή μέρα τoν Κουρμπέλη και τον Πέρεζ και Βαγιανίδη-Χουάνκαρ και έτοιμο τον Σένκεφελντ; Αλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός. Και μπορεί να είναι περίεργο το ματς με γεμάτη “Λεωφόρο”.

Ο δε Ολυμπιακός; Μην παίξει κανείς μισό ευρώ στο ότι θα περάσει ή θα αποκλειστεί. Το πλέον αμφίρροπο ματς. Κλασσικό 50-50. Ο Ολυμπιακός του πρώτου μήνα προετοιμασίας και αγώνων, θα αποκλειστεί με τα χέρια κάτω. Ενας σοβαρός Ολυμπιακός επηρεασμένος θετικά από το νέο προπονητή; Ανετα κάνει και 1-3 το ματς. Ολα ανοιχτά είναι λοιπόν. Κανονικό κορώνα γράμματα!

email > info@tipsmaker.net