Ραζβάν ο Μέγας …

Επί διετία ο Ραζβάν ο Μέγας μας είχε πεθάνει στην παραμύθα. Εμείς κερδίσαμε, εμείς πήραμε πρωτάθλημα, για μένα είμαστε πρώτοι, για μένα παίζουμε Τσάμπιονς Λιγκ, μας κλέψανε, πρωταθλητές στο γήπεδο, για μένα ο ήλιος βγαίνει από το βορρά και δύει στην ανατολή αφού πιει ένα τίλιο στο νότο και άλλα τέτοια γραφικά που έγιναν ανέκδοτο, μαζί με το σκουφάκι του και το κασκόλ που συζητηθήκαν περίπου όσο συζητιόταν κάποτε το επικό, το ιστορικό σακάκι βάλε-βγάλε του μεγάλου Γιαννη Ιωαννίδη του Ξανθού.

Αφού, λοιπόν, μας έβγαλε τον αλίμονό μας ο Λούτσι, ο γιος του Μιρτσέα, αποφάσισε ότι το να παίξει Ευρώπη με ένα μαγαζί που τώρα ανεβάζει την αξία των μετοχών του στην Ελλάδα, έχει υγεία διοικητική, χρήμα στο ταμείο και γενικά ευοίωνες προοπτικές, δεν είναι τόσο καλή ιδέα. Και το πετροσυμβόλαιο αποδείχτηκε πιο δελεαστικό από το ενδεχόμενο να κάνει προπονητικό όνομα και να διεκδικήσει μια μεταγραφή στο …δεύτερο ράφι της Ευρώπης.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, πατέρας του -πρώην πια- προπονητή του ΠΑΟΚ, έχει προπονήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 13 ομάδες. Ιντερ, Κορβινουλ, Μπρέσια, Ρετζιάνα, Ραπίντ, Στεάουα, Μπρέσια, Πίζα, Γαλατά, Μπεσίκτας Σαχτάρ, Ζενίτ, Ρουμανία, Τουρκία. Σαν μελισσούλα τσίμπαγε από δω, πήγαινε από κει, άρπαγε από την αλλη. Σταθερό δεν τον λες αλλά και ονοματάκι έκανε, φραγκάκια πήρε. Ο υιός;

Ο υιός Λουτσέσκου δνε μπορούσε να ακολουθήσει άλλη τακτική. Οπως έμαθε. Ο,τι έβλεπε από τον πατέρα του καρμπονάρει και χέστηκε για τον ΠΑΟΚ, το όραμα, τον Ιβάν και το Τσουλού. Αυτό που τον ιντριγκάρει είναι τα εκατομμύρια πετροδόλαρα που έπεσαν στα πόδια του. Κι είπε το ναι αμεσα, χωρίς δισταγμό! Και πριν την Αλ Χιλάλ, ο υιός του Μιρτσέα, πρόλαβε και έκατσε σε ακόμα 7 ομάδες. Και έχει στα 50 του 8 φόρμες αλλάξει ο Λούτσι που θα ξεπεράσει περίπατο τον γέρο του έτσι όπως το πάει το γράμμα. Οποιος έχει σε 15 χρόνια 9 ομάδες, να μην κάνει άλλες 7-8 στα επόμενα 15-20; Αρα πάει και για ρεκόρ ο άλλοτε κόουτς των Ξάνθη, Μπράσοφ, Ρουμανία, Ελ Ζάις, Ραπίντ Βουκ., Πετρολούλ.

Και αν για όλους ο λόγος ήταν τα φράγκα, το συμβόλαιο, ο ήχος από τα χρυσά ριάλια των πριγκίπων της Αλ Χιλάλ να λούζουν τον Λούτσι καθ’ ύψος, για τον μπαμπά Μιρτσέα η φυγή του Ραζβάν “είναι απόλυτα φυσιολογική” και “οφείλεται στο ότι παρότι η ομάδα θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, δεν αποκτώνται παίκτες που θα βοηθήσουν να μπει στους ομίλους” Μάλιστα ο 73ρονος τεχνικός εκτιμά πως “Είναι ένα βήμα μπροστά και όχι ένα βήμα πίσω για τον Ράζβαν”.

Τώρα πώς είναι βήμα μπροστά το να προπονεί παικτες με κελεμπίες σε γήπεδα από αμμοθίνες, είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα…Την οποία ας μην την κάνει με εμένα κι εσένα, αλλά με τον Μπεργκ που πήγε, τσίμπησε το συμβολαιάκι, αλλά έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία και ίσως τη θέση του στην εθνική μετά από χρόνια.

Οι Αραβίες και οι Κίνες, αδέλφια, είναι για τελευταία ένσημα, αρπαχτές και τέτοια. Για άνθρωπο του ποδοσφαίρου που θέλει να κάνει καριέρα, είναι νεκροταφειο. Τελεία και παύλα!

email > info@tipsmaker.net