role model …

Στενόχωρη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον ΟΦΗ. Στενόχωρη και θλιβερή από πολλές απόψεις, από όπου κι αν το πιάσεις. Και μιλάμε ειδικά για τον ΟΦΗ, ομάδα που αν την καλοεξετάσεις αποτελεί ένα role model πρώτης τάξης. Ενα παράδειγμα προς μίμηση αν θέλουμε να δούμε μια μέρα το ελληνικό ποδόσφαιρο να ξεφεύγει από την υπέρτατη μιζέρια. Αν θέλουμε να ξαναδούμε γεμάτα γήπεδα, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές μάχες που θα ξανακάνουν την μπάλα το καλύτερο δευτρεύον πράγμα στη ζωή μας.

Και γιατί ο ΟΦΗ δεν είναι μια τυχαία περίπτωση, αλλά παράδειγμα προς μίμηση; Γιατί αυτό που γίνεται στο Ηράκλειο δεν είναι κάτι σύνηθες στην Ελλάδα. Εκεί, οι Ηρακλειώτες σε μεγάλα νούμερα, δεν είναι Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί. Ούτε ΑΕΚτσήδες και ΠΑΟΚτσήδες ή Αρειανοί. Είναι ΟΦΗ. Αυτό. Αντε και μερικές εκατοντάδες Εργοτέληδες ή ΠΟΑτσήδες. Αλλά η συντριπτική πλειονότητα είναι ΟΦΗ και γεμίζουν άμα λάχει το Γεντί Κουλέ, ένα γήπεδο χτισμένο όχι μέσα στον ιστό της πόλης, αλλά μπλεγμένο και πλεγμένο σε αυτόν. Με τα παρακείμενα σπίτια στα 3-4 μέτρα από τον τοίχο της εξέδρας. Να διώχνει άτσαλα ο σέντερ μπακ και να στέλνει στην μπάλα στη σαλοτραπεζαρία σου!

Ο ΟΦΗ δεν είναι αντιπαναθηναϊκός κατά βάση. Οχι. Και ας βγαίνει κάτι τέτοιο από το μίσος που εκπέμπεται από πολλούς. Οχι, ο ΟΦΗ για χρόνια είχε εναν εχθρό, την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αν με ρωτάς κακώς, αλλά αυτή ήταν η πραγματικότητα. Οι σχέσεις των δύο ομάδων αδιαμφισβήτητες. Δεν έφευγε παίκτης για αλλού αν τον ήθελε ο ΠΑΟ. Και όποιος τέλειωνε από τη Λεωφόρο στο Ηράκλειο κατέβαινε συχνά-πυκνά. Και κάπως έτσι, όμως, ήρθαν οι επιτυχίες. Τα πλασαρίσματα στις πεντάδες, οι τελικοί κυπέλλων, η Ευρώπη και η Ατλέτικο, το πάνθεον του Ηρακλειώτικου φουτμπόλ. Γι αυτό και λέω “κακώς” βλαστήμαγαν τους Βαρδινογιάννηδες οι ΟΦΗτζήδες. Να τους αλλάξουν μυαλά, να τους πείσουν ότι είναι το παιδι που αξίζει να επενδύσουν έπρεπε, όχι να τους πάρουν με τις πέτρες να φύγουν. Αλλά τέλος πάντων έτσι έκριναν και έτσι έκαναν.

Σήμερα, εντέλει, ο ΟΦΗ είνα ο παγιδευμένος και το μέλλον του το αγωνιστικό φαλκιδευμένο από τα δικά του παιδιά. Από τους Σαμαράδες που δεν είχαν καθόλου καλές επιλογές στο στήσιμο της ομάδας το καλοκαίρι. Και ο κόσμος απογοητευμένος βλαστημάει πως δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο. ΜΑΛΑΚΙΕΣ! Τώρα θέλει στήριξη ο ΟΦΗ. Οπως λένε και οι φίλοι της ομάδας, ΟΦΗ στα εύκολα, ΟΦΑΡΑ στα δύσκολα. Τι κι αν τα δύσκολα στο Ηράκλειο βαστάνε 230 χρόνια; Και 30 ας κρατήσουν και 40! Ο ΟΦΗ είναι πάντα η ομάδα της πόλης, η καρδιά του Ηρακλείου. Και αυτό δεν αλλάζει.

Και επιτέλους. Ας ξεχάσουν Παναθηναϊκούς και Ολυμπιακούς και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κα Αρηδες όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι της επαρχίας. Και οι Αγρινιώτες να γίνουν πρώτα και ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Παναιτωλικοί. Και οι Τριπολιτσιώτες αντίστοιχα, Αστερες και Παναρκαδικοί, οι Πατρινοί να δώσουν ρέστα για την Παναχαϊκή και οι Λαρισαίοι για την ΑΕΛ (εκεί προσομοιάζει με το Ηράκλειο η κατάσταση κι ας ταλαιπωρείται διοικητικά εδώ και χρόνια η ομάδα). Μόνο έτσι, όταν ο Ολυμπιακός παίζει στα Γιάννινα με 10.000 κόσμο εχθρικό στο γήπεδο και ο Παναθηναϊκός στο Βόλο με 20.000 Βολιώτες στο Πανθεσσαλικό ή η ΑΕΚ απέναντι σε 10.000 αντίπαλους οπαδούς στη Λιβαδειά. Μόνο τότε θα μπορεί κανείς να είναι αισιόδοξος για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

email > info@tipsmaker.net