Σάκος του μποξ …

Ο Μωϋσής Κιν είναι ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους. Όχι απλά “ένας μαυράκος που κλωτσάει το πετσί, μωρέ”. Παίκτης της Γιούβε σημαίνει αναγνώριση, χρήμα, δόξα. Τα πάντα. Και όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά περίπου παγκοσμίως. Είναι brand η Γιουβέντους, δεν είναι κουραφέξαλα. Τέλος πάντων, για τον Κιν λέγαμε.

Ο Κιν έχει γίνει το πρόσωπο της ημέρας για τα γκολ και την αγωνιστική του επίδοση πολλές φορές, αλλά την περασμένη αγωνιστική έγινε για ακόμα έναν. Ο Κιν ήταν o σάκος του μποξ, η αφορμή για εμετικά τραγούδια από το πέταλο των οργανωμένων της Κάλιαρι. Οπαδοί που είτε έχουν τόσο μυαλό, ώστε να θεωρούν εαυτούς ανώτερους λόγω χρώματος δέρματος (πόσο εμετικό, πόσο άρρωστα λάθος!), είτε το βρήκαν …αστείο να συνδράμουν τα άρρωστα μυαλά και να …κάνουν ώπα στον μαύρο επιθετικό της Γιούβε, απλά επειδή είναι αντίπαλος.

Έως ότου έφτασε το 85’. Ο Κιν “έβαλε μπρος” από τα αριστερά της περιοχής, ανέβασε στροφές και βγήκε πρώτος στην μπάλα στο 2ο δοκάρι και με προβολή πέτυχε το 2-0. Πήρε μία μικρή, μία ελάχιστη εκδίκηση από τα άρρωστα μυαλά και τους θιασώτες του θεάτρου του παραλόγου. τους έκλεισε τα στόματα για δευτερόλεπτα και στάθηκε μπροστά τους σε πανηγυρική στάση, όχι φυσικά για να τον αποθεώσουν… Οι μαϊμούδες της εξέδρας έβραζαν στη θέα του Κιν. Αφρισαν! Και εκεί, έφτασε η ώρα του ισαποστάκια να κάνει το θαύμα του!

Ένας-ένας οι παίκτες της Κάλιαρι πλησίασαν τον Κιν για να τον απομακρύνουν από το πέταλο. Όχι, δεν έκανε κάτι, απλά στεκόταν με τα χέρια ανοικτά σε στάση αποθέωσης, ακόμα κι αν η κερκίδα έβραζε στη θέα του. Και ήρθαν οι ισαποστάκηδες να ρίξουν… νερό στη φωτιά. Ο τερματοφύλακας της Κάλιαρι, ένας μπακ της, έκαναν νόημα στους άριστους της αρένας να σταματήσουν και τον απομάκρυναν, μαζί με τους παίκτες της Γιούβε που επίσης πλησίασαν, με πρώτο και καλύτερο τον Μπονούτσι! Τον μεγάλο Μπονούτσι που μέχρι πριν λίγους μήνες ο Κιν απλά ονειρευόταν να είναι συμπαίκτες.

Ο Μπονούτσι δεν πήρε αγκαλιά το συμπαίκτη του, δεν τον συνεχάρη για το γκολ, τον τράβηξε μακριά, τον έδιωξε από τον τόπο… του εγκλήματος, περίπου του έβαλε τις φωνές γιατί τόλμησε να σκοράρει και να πανηγυρίσει μπροστά στους ανεγκέφαλους ρατσιστές! μετά το ματς, μάλιστα, ο Μπονούτσι σε δηλώσεις δεν καταδίκασε τα ζώα της εξέδρας, αλλά την αντίδραση του Κιν!

Αυτό που έκανε ο Μπονούτσι, είναι αυτό που λέμε εδώ και χρόνια ξέπλυμα. Ένας ξεπλένης, ένας ανεγκέφαλος περίπου ίσος κι όμοιος με αυτούς της εξέδρας είναι ο Μπονούτσι αν νομίζει πως οι ίσες αποστάσεις μεταξύ ρατσιστή και θύματος είναι η καλύτερη τακτική για ανθρώπους της δικής του δημοφιλίας. Και παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις το Αλέγκρι. ΟΚ, καταδίκασε το κοπάδι στο πέταλο, αλλά “Θα μάθει μεγαλώνοντας ο Κιν, δεν είναι σωστό να πανηγυρίζουμε μπροστά στους φασίστες, αδερφέ…”.

Φυσικά, αν στη θέση του Κιν ήταν ο σταρ της Γιούβε, ο CR7 που δείχνει αυτιά, μπράτσα, κοιλιακούς και όποιο άλλοόργανο του -ζηλευτού- κορμιού του στους εκάστοτε αντίπαλους οπαδούς μετά από γκολ που πέτυχε ενώ τον έκραζαν, ο Μπονούτσι θα είχε βουλώσει το στόμα του. Δεν θα τολμούσε να “νουθετήσει” τον Ρονάλντο ήνα τον σπρώξει να φύγει από το πεταλο. Ούτε ο Αλέγκρι θα έβγαζε δεκάρικους για “ελα μωρε, θα μάθει το παιδι”.

Και δεν είναι πρωτόφαντη αυτή η συμπεριφορά. Έχουν ξαναγίνει τέτοια ευτράπελα. Γιατί ο ρατσισμός και η πολιτικαλ κορεκτ συμπεριφορά για κάποιους δεν είναι α-λα-καρτ αλλά εφαρμόζονται ανάλογα με τον ποιον έχουν απέναντι τους. Ο μαύρος δεν έχει το δικαίωμα να αντιδράσει. Ο wasp ας τους τα δείξει κιολας.

Ε, όσοι πιστευουν πως με Μπονούτσιδες και Αλέγκρηδες η κοινωνία μας θα πάει μπροστά, είναι ενας βλάκας και μισός. Τα γήπεδα στον διάβα της ιστορίας έγιναν τόποι εκδήλωσης αντίστασης απέναντι σε τυραννίες και καθεστώτα κάθε τύπου καταπίεσης. Όχι εκτροφής φασιστών και άλλων πρωτόζωων…

email > info@tipsmaker.net