Σε περίεργο μομεντουμ …

Έχει χαθεί το μέτρο και παγκοσμίως το ποδόσφαιρο είναι σε περίεργο μομεντουμ. Ξεκινάει η premier league και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ουραγός. Μαζί με την Έβερτον. Δύο ομάδες παραδοσιακές δυνάμεις της αγγλικής πρεμιερ. Από αυτές που δεν έχουν πέσει ποτέ. Η Έβερτον δηλαδή δεν έχει πέσει ποτέ. Η Γιουνάιτεντ μια φορά πήγε στην παρακάτω κατηγορία και αυτή ήταν όταν η ομάδα έχει διαλυθεί μετά θα τρομερά γεγονότα του Μονάχου. Ουσιαστικά αποτελούν και οι δύο κλαμπ τα οποία έχουν στηρίξει την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου Για δεκαετίες. Και αν η Έβερτον έχει χάσει την αίγλη της τα τελευταία χρόνια και αποτελεί συμπληρωματικό μέγεθος στο τσίρκο των μαχών που δίνουν οι μεγάλοι, αυτό δεν ισχύει για την Γιουνάιτεντ. Η οποία είναι ομάδα πρωταθλητισμού, ομάδα που διεκδικούσε μέχρι προχθές Champions League, ομάδα η οποία παγκοσμίως διαθέτει εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμυρίων οπαδούς απ’ άκρου εις άκρο του κόσμου.

Αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι τα δεκάδες εκατομμύρια, ο πακτωλός χρημάτων που ξοδεύεται για το ποδόσφαιρο μόνο κακό κανουν στο παιχνίδι αυτό καθαυτό. Και μπορεί πάντα να υπάρχει μία Μάντσεστερ Σίτι που να κάνει καριέρα πρωταγωνίστριας με δανεικά εκατομμύρια, να υπάρχει πάντα μία Παρι Σεν Ζερμέν να χαλάει την αγορά σκορπώντας δισεκατομμύρια, ασφαλώς να υπάρχει πάντα μία Ρεάλ η οποία θα δημιουργεί κάθε λίγα χρόνια μία φουρνιά γκαλακτικος.

Κοντά σε αυτές, όμως, επίσης πάντα θα υπάρχει μία Ντόρτμουντ που θα δημιουργεί παιχταράδες για να μοιρασει τις παραγγελιες στα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ. Διεκδικώντας ταυτόχρονα τον κορυφαίο τίτλο και της Γερμανίας αλλά και της γηραιάς Ηπείρου.

Ξεκίνησαν ήδη τα περισσότερα πρωταθλήματα, κάποια νωρίτερα από το σύνηθες, αφού όπως είπαμε φέτος η σεζόν είναι περίεργη ελεω Μουντιάλ χειμωνιάτικου. Και αν τα πράγματα είναι περίεργά σε διεθνές επίπεδο, τότε δεν θα πρέπει να απορεί κανείς που το ελληνικό μικροπρωτάθλημα της πλάκας πάει κατά διαόλου και από το κακό στο χειρότερο.

Παρότι τουλάχιστον ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε μία αύρα αισιοδοξίας, μία ελπίδα για το αύριο με τις εμφανίσεις που είχε κοντρα στη Σλαβια Πρ. με τον τρόπο που αποκλείστηκε από δύο πολύ κακές διαιτησίες. Οι άλλες ελληνικές ομάδες απέδειξαν ότι δεν έχουν θέση ούτε μεταξύ των μεσαίων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ανήκουμε στους μικρούς…

email > info@tipsmaker.net