Σκηνές ντροπής …

Σε πλήρη απραξία έχει περιέλθει στην ποδοσφαιρική Ελλάδα ο θεσμός του κυπέλλου, η διοργάνωση που σε όλες τις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες αποτελεί μία πραγματική γιορτή, μία ευκαιρία για εκπλήξεις και συγκινήσεις.

Μετά από συνεχείς βολές τα τελευταία χρόνια, φέτος το κύπελλο δέχεται ακόμα μία μαχαιριά, αυτή τη φορά ικανή να του προκαλέσει ανήκουστη βλάβη. Σε μία σεζόν που έχει πληγεί βαριά από την πανδημία και τα συνεπακόλουθά της, παρότι η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί ως ασφαλής χώρα και διακρίθηκε για την αντιμετώπιση της covid-19, η άλλη αρρώστια, αυτή του ποδοσφαίρου δεν ήταν δυνατόν να μην εμφανίσει νέα συμπτώματα.

Μετά τον τελικό της αναβολής και των άδειων εξεδρών του 2016, μετά τις σκηνές ντροπής στο Βόλο στον τελικό του Βόλου, μετά το καμένο ΟΑΚΑ από νικητές και χαμένους το 2018 και ύστερα από τον τελικό των 500 προσκλήσεων (!) για λόγους ασφάλειας το 2019, φτάσαμε στο 2020. Και το απογειώσαμε! Αναβλήθηκε ο τελικός κυπέλλου που θα διεξαγόταν αυτό το Σαββατοκύριακο. Ειδικότερα, στις 26/7 στο “Γ Καμάρας” στη Ριζούπολη. Αναβλήθηκε, μάλιστα, για λόγους ασφάλειας, ένας τελικός χωρίς οπαδούς. Αυτό, δεν έχει ξαναγίνει. Πουθενά στον κόσμο.

Οι πιέσεις ήταν πολλές. Και προέρχονταν κυρίως από την πλευρά του Ολυμπιακού. Με τις ενστάσεις να “ακουμπάνε” στο σκεπτικό πως πρόκειται για γήπεδο ομάδας Super League 2 και άρα δεν είναι κατάλληλος ο αγωνιστικός χώρος. Και αν -πράγματι- ήταν μάλλον βιαστική η απόφαση για Ριζούπολη αυτό που επακολούθησε ήταν μια τρέλα.

“Κύκλοι” και “”άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στους διοικούντες τον Ολυμπιακό” έβαλλαν παντοιοτρόπως κατά της ΕΠΟ. Η ΑΕΚ τηρούσε στάση αναμονής και τη λύση… έδωσε η Περιφέρεια! Η οποία διέγνωσε ακαταλληλότητα για λόγους ασφάλειας, αν και το ματς δεν θα είχε οπαδούς. Και φυσικά η ΕΠΟ λίγα 24ωρα πριν τον τελικό, με ακατάλληλο γήπεδο στα “χέρια”, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Τον ανέβαλε.

Η συνέχεια μετά την αναβολή, ξεπέρασε το ιλαρό και άγγιξε το γελοίο. Ακούστηκε ημερομηνία στο τέλος Αυγούστου, με ρόστερ φετινά και χωρίς τις μεταγραφές ή όσους είχαν αποχωρήσει.  Και κάπως έτσι άρχισαν να …πέφτουν οι επιστολές σαν το χαλάζι. Οι κύκλοι σίγησαν και δουλειά έπιασαν τα γραφεία Τύπου. Ο Ολυμπιακός προς ΕΠΟ, προς ΑΕΚ, προς ΟΥΕΦΑ (!) και η ΑΕΚ απάντηση προς Ολυμπιακό. Η… Περιφέρεια άλλη επιστολή κατά του Απόλλωνα (!). Ενα πραγματικό μπάχαλο δίχως τέλος. Και πριν καν επισφραγίσει με ανακοίνωσης μέρας και ώρας η ΕΠΟ, οι “Ερυθρόλευκοι” ζήτησαν τελικό την προσεχή Τετάρτη.

Όλα αυτά, πριν η ΕΠΟ ανακοινώσει επίσημη ημερομηνία και ενώ είχε εισηγηθεί τέλος Αυγούστου. Ενώ ο Ολυμπιακός έσπευσε να προτείνει την προσεχή Τετάρτη ως ημερομηνία, η ΕΠΣ Ηρακλείου το Παγκρήτιο ως έδρα (για άγνωστη ημερομηνία) και η Περιφέρεια …έτρεχε να επανεκτιμήσει την …ακατάλληλη Ριζούπολη δύο μέρες μετά. Και ενώ όλως τυχαίως είχαν βρεθεί “πολεμοφόδια” στειλιάρια και και 18 μολότοφ στο Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας την προηγουμένη.

Ιλαροτραγωδία…

email > info@tipsmaker.net