Σκωτσέζικη πανδαισία …

Σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 14 χρόνια έφτασε η σκωτσέζικη Ρειντζερς από την Γλασκώβη. Όλη αυτή η παραπάνω πρόταση θα μπορούσε να είναι απόλυτα φυσιολογική. Μολονότι οι σκωτσέζοι έχουν μια χώρα μικρότερη από την Ελλάδα, η παραγωγικότητα τους σε ποδοσφαιριστές και οι επιτυχίες τους συλλογικό επίπεδο ούτε καν θα συγκριθούν με αυτές των ελληνικών ομάδων στην καλύτερή τους εποχή. Οι λόγοι είναι πολύ χιλιοειπωμένη και όχι της παρούσης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η ομάδα των προτεσταντών της σκωτσέζικης πρωτεύουσας θα αγωνιστεί σε ένα ευρωπαϊκό τελικό μόλις 10 χρόνια αφότου χρεοκόπησε και αποπέμφθηκε από την κορυφαία κατηγορία του σκοτσέζικου football.

Ήταν το 2012 όταν επενέβησαν οι αρχές, αθλητικές και οικονομικες της Σκωτίας και έστειλαν την Ρέιντζερς στο πυρ το εξώτερον. Έτσι είναι εκεί, στην Σκωτία. Δεν έχει σημασία αν η φανέλα η οποία κατηγορείται έχει μπλε ή πράσινο ή κόκκινο και άσπρο μαύρο χρώμα. Όχι. Βρέθηκε ένοχος για οικονομικές ατασθαλίες Ο σύλλογος και έκατσε στο σκαμνί. Κκαταδικάστηκε και οδηγήθηκε στην πλήρη διάλυση και στην χαμηλότερη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας. Έτσι όμως με υγεία δικαιοσύνη και η αντιμετώπιση όλων να είναι ίσια, το ποδόσφαιρο της Σκωτίας ακμάζει εκ νέου. Η Ρέιντζερς έχει φτάσει στον τελικό και αυτό δεν μπορεί να της το πάρει κανείς. Και κάπως έτσι ξεκίνησε να ξεχνιέται η περιπέτεια με τον υποβιβασμό και τις περιπλανήσεις σε έδρες χωράφια για τα δικά της υλικά.

Και στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν έφτασε μόνο η προ 10 ετών διαλυμένη και υποβιβασμένη Ρειντζερς.Όχι. Στον τελικό του Κόνφερενς league πέρασε και η Ρόμα. Και ο Ζοσέ Μουρίνιο, αυτός ο γίγαντας της προπονητικής που έχει πάρει τα πάντα στην καριέρα του, έκλαιγε. Αν έχεις το θεό σου, ένας Μουρίνιο που έχει πάρει Champions League και τίτλους πρωταθλητών σε τόσες χώρες, να κλαίει επειδή πέρασε στον τελικό μίας νέας ευρωπαΐκής διοργάνωσης που πολλοί σκέφτονται να σνομπάρουν. Μεταξύ αυτών και κάποιες ελληνικές ομάδες που δεν έχουν κατακτήσει την Ευρώπη ούτε καν τον σεβασμό των αντιπάλων τους, όχι τίτλο.

Και να βλέπεις μία Ρειντζερς να αναβαπτίζεται και να ξανά ζωντανεύει μέσα από την πλευρά της έχοντας προκριθεί σε έναν ευρωπαϊκό τελικό 10 χρόνια μετά από την οριστική της διάθεση.

Και τη Ρομα των αστέρων και του Μουρίνιο Να… Ψυχορραγούν για να πάρουν την μικρότερη από όλες τις ευρώ κούπες. Άντε τώρα εσύ, ο μέσος έλληνας κάφρος να πιστέψεις την προεδράρα που θα έρθει να σου πει ότι στόχος θα είναι να κερδίζεις τα λυματα ελληνικού πρωταθλήματος. Ναι, σωστά, το λήμματα με Υ όχι με ήττα…

email > info@tipsmaker.net