O αμίμητος καραγκιόζης …

Ο Ολυμπιακός, οι ήττες, οι πελάτες, το εξοχικό, το ηχητικό, οι αφραγκόπουλοι, κότες, στρινγκάκια, γιούζα, μπούλινγκ, πεσίματα, συνθήματα, μάπες και μπουκαλάκια, Σπανούλη η μαμα σου, η γυναίκα σου, να πεθανεις, Μητσο ο εξαποδώ στα κοκκαλα σου, βαζελες κουρελες, αλήτες της παραγκας, στημένοι αιδοτοι πρωταθλητές, βαρόνος της κόκας, σίχαμα του ελληνικού αθλητισμού, Τρουμπα κωλομαδα, να διαλύσει να μην υπάρχει στο χαρτη, καταστροφείς του ποδοσαιρου, νέος χαλίφης, Ιβαν, φέρτε πίσω τις Κυριακές μας, εξυγίανση, διαιτησία, στημένοι, πουλημένοι, έξω ρε, Βούλγαροι, Τουρκοι, σκουλικια, χαμουζηδες, πουλήσατε τη Μακεδονία για ένα πρωτάθλημα. Ωπ. Τελεία και πάμε να το πάρουμε αλλιώς.

Είστε ασόβαροι κύριοι. Ασόβαροι φτωχομπινέδες  δίχως μοίρα στην ήλιο, συχνά ακοινώνητοι και αγράμματοι εν πολλοίς τυχοδιώκτες, αρπακολατζήδες άεργοι, ή άνεργοι ακι υποαπασχολούμενοι, επιδοματιούχοι, παράσιτα της κοινωνίας έτοιμα να ασπαστούν τα άκρα για ένα ξεροκόματο ή για μία στιγμή στην αιωνιότητα που θα ανήκετε κάπου, που θα νιώσετε υπολογίσιμοι. Να έχετε λόγο και να σας “βλέπουν”, να μην είστε αόρατοι ακόμα και στις 11 το μεσημέρι.

Ελλάδα, η χώρα που κάποτε γεννούσε ιδέες, πολιτεία, ιστορία, γράμματα, τέχνες, ΠΟΛΙΤΕΣ. Που πλέον πουλάει παραμύθι, δήθεν και ξερωγω, ξερωγώ εντάξει, ασούμε και ναούμε, καραγκιοζλίκι και ντεμεκιλίκι, ΙΔΙΩΤΕΣ.

Σε λίγες μέρες όλη η Ευρώπη έχει εκλογές. Έχει και στην Ελλάδα. Και όχι μία, αλλά τρεις εκλογικές μάχες. Ευρωβουλή, δήμους και Περιφέρειες θα στελεχώσει ο Ελληνας. Ο αμίμητος μαλάκας που δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι διακυβεύεται, αλλά θα ψηφίσει. Ο απόγονος του λαού που εφηύρε τη δημοκρατία και θα εξοστράκιζε σήμερα το 50-80% του εκλογικού σώματος. Ξέρεις τι θα πει εξοστρακισμός; Τομπούλο. Οξω και από δω παν κι οι άλλοι. Αυτό. Και φυσικά απώλεια δικαιώματος ψήφου. Αυτό θα πάθαινε το 50-80% του σημερινού εκλογικού σώματος, αν ζούσε 3000 χρόνια πριν. Ξεκάθαρα πράγματα.

Και για ξηγιόμαστε, όχι επειδή εγώ, εσύ, ο άλλος διαφωνεί με το τι ψηφίζει ο απέναντι. Οχι, δεν θα τον βγάλουμε σκάρτο ακόμα και τον νεοναζί, τον φασίστα, τον αριστερό ή τον νεοφιλελεύθερο και κεντρώο σοσιαλιστή. Οχι. Ο Φύρερ της ελληνικής νεοναζιστικής πτέρυγας, μου είναι ανεκτός 100% ως πολίτης. Διαφωνώ μαζί του, ίσως μέχρι θανάτου. Σέβομαι όμως το ότι εν γνώσει του στηρίζει αυτή την ιδέα. Αλλά να τη στηρίζει κι ένας πρόσφυγας; Ε, είναι ανωμαλία.

Ο ακροαριστερός Ρουβίκωνας μου είναι εξίσου ανεκτός και ας διαφωνώ ελάχιστα, πολύ η καθόλου με την πρακτική του. Είναι έμπρακτη έκφραση συνειδητής εναντίωσης στο σύστημα όμως και αφού ξέρει τι κάνει και το πράττει αποδεχόμενος τις όποιες συνέπειες, χαλάλι του. Το ίδιο και ο νεοφιλελές, ο σοσιαλντεμέκ, ο συριζαίος ή πασόκος και νεοδημοκράτης. Αρκει ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.

Εκεί όμως που βλέπεις φαν του παουερ οφ λοβ να έχει άποψη πολιτική και να θέλει να ψηφίσει τον Α’ ή τον Β’ γιατί “έλα μωρέ τι θα αλάξει, όλοι ίδιοι είναι”, θες να πάρεις ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ και όχι να μην του σπάσεις το κεφάλι, κάτι άλλο να το κάνεις το μπαστούνι. Ξεφύγαμε.

Εκλογές έχουμε και στην Ελλάδα. Στη χώρα του οπαδισμού. Δεν υπάρχει φίλαθλος πλέον στην Ελλάδα. Μόνο οπαδοί. Κυρίως “τυφλοί” μάλιστα. Στα παπάρια του ο άλλος αν το κόμμα που ψήφισε ο μπαμπάς του ή που τον έμαθε ο κόσμος ότι εκεί ανήκει, πλέον δεν τον αντιπροσωπεύει στο ελάχιστο. Οχι, δεν αλλάζει ψήφο. Γκόμενα, παπί και ομάδα και κόμμα δεν δανείζονται, δεν αλλάζουν Είναι οπαδός ο Ελληνας. Μην του κατηγορήσεις την ομαδάρα και το κόμμα. Εκεί θα ξεσπαθώσει και θα σε τελειώσει. Εσύ είσαι ο εχθρός, όχι αυτός που τον εκμεταλλεύεται για να χτίσει κομματικό ή συλλογικό οπαδικό στρατό. Εσύ είσαι ο βολικός εχθρός. Η αντανάκλασή του στον καθρέπτη. Ο απέναντι μαλάκας. Αντε και καλό βόλι.

email > info@tipsmaker.net