Πάμε για σέντρα …

Σημασία έχουν όλα τα πρωταθλήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα και αγωνιούν για το τι θα συμβεί με την Premier League και εν συνεχεία με το Champions League. Οι πρώτες προπονήσεις, οι πρώτες προπονήσεις επαφής, η επανέναρξη της σεζόν και οι αγγλικοί, ευρωπαϊκοί τελικοί. Αυτό είναι το καλεντάρι μετά τον κορονοϊό.

Πάμε συνοπτικά να δούμε τι ακριβώς έχει αποφασιστεί, τι περιμένουμε και σε ποιες ημερομηνίες θα υπάρξει επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Η επόμενη Τρίτη 12 Μαίου είναι η μέρα που οι ομάδες στο Νησί θα ξεκινήσουν το πρώτο στάδιο προπονήσεων που θα γίνεται σε μικρά γκρουπ, τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης που έχουν τεθεί.

13 μέρες μετά την πρώτη προπόνηση στις 23 Μαίου θα ακολουθήσει το στάδιο όπου θα επιτρέπεται η σωματική επαφή, κάτι αναπόφευκτο εφόσον μιλάμε για το ποδόσφαιρο. Οι προπονήσεις θα αρχίσουν να θυμίζουν κανονική λειτουργία, ώστε οι ομάδες να μπουν στην τελική ευθεία για τα παιχνίδια.

12 Ιουνίου είναι η ημερομηνία κλειδί και η σημαντικότερη όλων. Για τότε είναι προγραμματισμένο να γίνει και πάλι σέντρα και κυλήσει το τόπι. Ακόμα και σε άδεια, χωρίς οπαδούς γήπεδα, θα είναι μία όαση, μία ένεση θετικής ψυχολογίας. Τότε ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για τις 9-10 αγωνιστικές και τα συνολικά 92 παιχνίδια που θα ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα.

Εάν, εφόσον και αφού όλα κυλήσουν υπό φυσιολογικές συνθήκες στις 27 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η σεζόν για την Premier League. Δηλαδή θα έχει παιχτεί μπάλα για έξι βδομάδες και θα είναι όλα έτοιμα για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Κανονικά το πρωτάθλημα για το 2020-’21 θα ξεκινούσε στις 8 Αυγούστου. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει πλέον. Από τις 27 Ιουλίου έως και τις 3 Αυγούστου, οι ομάδες θα έχουν μόλις μία βδομάδα ξεκούρασης και τότε θα επιστρέψουν για να μπουν στη μικρότερης διάρκειας προετοιμασία.

8 Αυγούστου είναι η στιγμή του τελικού του Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ». Βέβαια, η διοργάνωση ακόμα βρίσκεται στη φάση των προημιτελικών και τα παιχνίδια της θα συμπυκνωθούν κάπου ανάμεσα στα ματς πρωταθλήματος.

Ωστόσο 9 Αυγούστου το ποδόσφαιρο επιστρέφει και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Champions και Europa League έχουν ακόμα να δουν να διεξάγονται εναπομείναντα παιχνίδια της φάσης των «16», για να περάσει σταδιακά από προημιτελικά, ημιτελικά και να φτάσει στον τελικό. Οι νοκ άουτ αναμετρήσεις θα είναι μονές και σε ουδέτερο γήπεδο, αλλά ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένο καλεντάρι.

Τότε θα συμβεί το αμίμητο. 22 Αυγόστου πρόκειταο να ξεκινήσει η νέα σεζόν στην Αγγλία, δίχως όμως να έχει ολοκληρωθεί η προηγούμενη στην Ευρώπη. Υπάρχει βέβαια και ένα εναλλακτικό πλάνο για τις 12 Σεπτεμβρίου, αλλά στα τέλη Αυγούστου θέλει να αρχίσει η Premier League.

26 Αυγούστου το Γκντανσκ της Πολωνίας θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League.

Η καταληκτική ημερομηνία της πιο τρελής σεζόν στην ιστορία του ποδοσφαίρου η 29η Αυγούστου ορίστηκε ο τελικός του Champions League και όλοι ελπίζουμε ο δρόμος προς την Κωνσταντινούπολη να είναι ανοικτός και να μην υπάρχει η απειλή του κορονοϊού. Αυτό με ορίζοντα για τις 30 Μαΐου να γίνει ο επόμενος τελικός, ενόψει και του EURO 2020 που φυσικά θα διεξαχθεί το 2021.

email > info@tipsmaker.net