Στο υπερπέραν …

Ανοίγεις τα μάτια σου, φτιάχνεις καφέ και ανοίγεις τον Τύπο να διαβάσεις τι παίζει στο υπερπέραν. Το αθλητικό υπερπέραν βεβαίως, δεν είναι ώρα για δαιδαλώδη και βαριά αναγνώσματα η ώρα του πρωινού καφέ. Ο τίτλος, από μονος του 100 λέξεις κι ας μην είναι φωτογραφία: “Συναντήθηκαν και μίλησαν για την αναδιάρθρωση” και φωτογραφίες Γραμμένο και Βασιλειάδη. Αυτό.

Προσοχή, το κείμενο είναι γραμμένο σήμερα, 15 Μάρτη. Όχι τον Ιούλιο. Γιατί τον Ιούλιο θα ήταν μια είδηση της πλάκας και θα την προσπερνούσες. Αλλα 15 Μάρτη; Συναντήθηκαν για αναδιάρθρωση κατηγοριών και ορισμό κανόνων οι αφεντικοί των πρωταθλημάτων; Ο πρόεδρος ΕΠΟ και ο υπουργός αθλητισμού; Μπράβο ρε μάγκες. Γειασάν!

Δεν έχει ξαναγίνει να συναντιούνται τόσο νωρίς, τόσο εγκαιρα οι ποδοσφαιράνθρωποι στην Ελλάδα και να τακτοποιούν ακόμα και αυτά τα βασικά για την τέλεση πρωταθλημάτων. Συνήθως αυτά τα κάνουν τελευταία στιγμή, μετά την έναρξη των πρωταθλημάτων Οκτώβρη και Νοέμβρη. Και τους κράζει ο ντουνιάς. Γιατί είναι ασόβαρο να έχει ξεκινήσει 2-3 μήνες το πρωτάθλημα κι ακόμα να έχεις κατά νου για αναδιάρθρωση και να μην έχεις καταλήξει τι θα γίνει. Ώστε οι αρμόδιοι θεσμικοί να καθορίσουν ποιος πέφτει, ποιος ανεβαίνει σε κάθε κατηγορία, πως, με ποια διαδικασία. Τι ισχύει, βρε αδερφέ!

Όμως ο Βασιλειάδης και ο Γραμμένος δεν είναι τίποτε γατάκια. Τι Οκτώβριο και Νοέμβριο που τα κανόνιζαν οι γκρανκάσες και οι Γκαγκάτσηδες και οι Πιλάβιοι; Τι Ιούλιο που τα κάνανε τα κόρπα άλλες εποχές. Όχι, αυτά είναι ελληνικοί ερασιτεχνισμοί και δεν ταιριάζουν στους εκσυγχρονιστές του ελληνικού φουτμπόλ. Που ξεπερνάει και τους Άγγλους σε οργάνωση και κανονίζει Μάρτη μήνα το τι θα ισχύει στο ποδόσφαιρο και τις  κατηγορίες μας. Βάλαμε τα γυαλιά στα φλεγματικά αγγλάκια λέμε!

Βέβαια στην Ελλάδα ζεις, τα λάθη δεν μπορούν, διάβολε, να αποφευχθούν. Οχι. Ούτε σε τέτοιες ειδήσεις που φανερώνουν μία ξεκάθαρη αλλαγή στάσης από τους Έλληνες επιτελείς, που σε κάνουν να χαίρεσαι να είσαι άνθρωπος του χώρου. Και εκεί που χαίρεσαι την είδηση αυτή, ο συντάκτης σου χαλάει τη σκέψη αναφέροντας λάθος ημερομηνία. Συναντήθηκαν, λέει ο απρόσεκτος αθλητικός δημοσιογράφος, ο Βασιλειάδης με τον Γραμμένο, για να κανονίσουν και να συμφωνήσουν τι θα γίνει με την αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων 2018-19!

Αχ, βρε απρόσεχτε συντάκτη, αυτά τα πρωταθλήματα βρε, πάνε, πέρασαν! Για τα επόμενα θα μιλάνε βέβαια! Είναι δυνατό, βρε παλικάρι μου, να συζητάνε για τα τρέχοντα πρωταθλήματα; Να μην είναι σίγουρο το τι ισχύει, ποιος ανεβαίνει, ποιος πέφτει 4-5 αγωνιστικές πριν το φινάλε τους; Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για λάθος και μιλάνε για του χρόνου από τόσο νωρίς. Δεν θα μπορούσε να μιλάνε για φέτος! Αυτά, βρε, ούτε στην Ελλάδα δεν γίνονται!

Η μήπως όχι;…

email > info@tipsmaker.net