Συνήθεις συμμαχίες …

Κάνει τηλεσύσκεψη η ελληνική σούπερ λίγκα για να δουν τελικά τι θα πράξουν στην επόμενη μέρα, θα γίνει ή όχι το υπόλοιπο πρωτάθλημα, θα πάνε σε άδειες εξέδρες, σε ακύρωση, σε απονομή, σε πλέι οφ ή όχι. Και περιμένεις τις συνήθεις συμμαχίες. Στις οποίες, κατά παραβίαση της λογικής δεκαετιών, ο Αλαφούζος για τον Παναθηναϊκό στηρίζει ότι κι αν ζητήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης κι ο Ολυμπιακός.

Άλλοτε φίλοι και μετά αιώνιοι εχθροί, πρωτοπόρος στην προσπάθεια να ρίξει την παντοκρατορία Μαρινάκη ο Αλαφούζος, αλλά όταν τα πολιτικά συμφέροντα συνέτειναν και η “ανάγκη” να ρίξουν το Σύριζα και τον Τσίπρα έγινε στο δικό τους το μυαλό αδήριτη, συμμάχησαν. “Ποιος Παναθηναϊκός;”, σου λέει ο Αλαφούζος, “Εδώ πρέπει να δώσουμε μάχη να ρίξουμε τους Συριζαίους να επαναφέρουμε την καθεστηκυία πολιτική τάξη στα πράγματα”.  Και τα ίδια συμφέροντα είχε κι ο Μαρινάκης, αμφότεροι είχαν πατεράδες ταγμένους στη δεξιά, Υπουργοί και άνθρωποι της εξουσίας στις δύο οικογένειες, όχι τυχαία πρόσωπα στην αστική και ανώτερη τάξη της Ελλάδας.

Τώρα, εδώ και λίγο καιρό, ο Μαρινάκης έχει γίνει κάτι σαν καυτή πατάτα για την κυβέρνηση. Εχει πολλά ράμματα η γούνα του και όσο πιο κοντά του μένει η ευρισκόμενη πια στην εξουσία δεξιά παράταξη, τόσο λερώνεται. Δεν έχει πια ανάγκη τα ΜΜΕ του όπως τα είχε προ εκλογών. Πλέον οι “πιστοί” ψήθηκαν, οι εκλογείς επανέφεραν την παράταξη στην εξουσία και έχοντας τα Μέσα 100% μαζί της, δεν θα πάθει τεράστια ζημιά αν χάσει 2-3 εφημερίδες και 1-2 ραδιόφωνα και ένα κανάλι, τα οποία ελέγχει ο Βαγγέλης. Θα πάθει όμως μία “άλφα ζημία” η κυβέρνηση, η οποία ελπίζεται να περιοριστεί από το ότι ο ισχυρός ναυτάνθρωπος δεν θα πλήξει με ομοβροντίες το κόμμα που έγλυφε ως προχτές, εκεί όπου έδρασε πολιτικά ο ίδιος ο πατέρας του.

Και εδώ μπαίνει στο κόλπο ο Αλαφούζος. Ο άλλοτε φίλος και μετά εχθρός και πάλι εδώ και καιρό φίλος. Λυκοφιλίες λέω εγώ. Γιατί προχθές στην τηλεδιάσκεψη ο Αλαφούζος ξέχασε τι στήριζε εδώ και δύο χρόνια. Και εναντιώθηκε ξανά στον Μαρινάκη! Και κάποια χάπατα πίστεψαν πως “επιτέλους σηκώνει ανάστημα για λογαριασμό του ΠΑΟ”. Ε, όχι. Στα γκογκόβια του του Αλαφουζου ο ΠΑΟ. Την πολιτική μανιέρα του κοιτάζει ο άνθρωπος που ελέγχει το τριφύλλι και ουδόλως τον ενδιαφέρει το κλαμπ. Ενα εργαλείο του είναι, όπως ο ΣΚΑΪ ή η Καθημερινή του αδελφού του ή ένα από τα καράβια του. Ενα εργαλείο, σήμερα υπέρ και αυριο κατά του ενός ή του άλλου ιστορικού ποδοσφαιρικά φίλου ή εχθρού των πρασίνων. Και αυτό πονάει τον μέσο Παναθηναϊκό. Η εργαλοιοποίηση.

*** Ετοιμαστείτε, έρχεται μπουντεσλίγκα, ακολουθεί Αυστρία, παίρνει μπρος η Ελβετία, άρχισε η Κορέα, πάμε σιγά σιγά σε επιστροφή σε φουλ αγωνιστική δράση. Μένετε συντονισμένοι, γιατί ο Leader, ο Asian και ο Κουβανέζος πάνε από ταμείο σε ταμείο ακόμα σε Λευκορωσίες η στα Τζατσικιστάν ξερωγώ. Θραύση!

email > info@tipsmaker.net