Τελικοί-παρωδία !

Εβδομάδα κυπέλλων, εβδομάδα τελικών σε πολλές χώρες από όλη την Ευρώπη. Πολωνία, Βέλγιο, Αυστρία και έπονται και όλες οι άλλες χώρες σε κεντρική, ανατολική, δυτική και νότια Ευρωπη. Μόνο στο Βορρά είναι ακόμα νωρίς για τέτοια κόλπα, 2-3 μήνες έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματά τους γαρ…

Και στην Ελλάδα; Στο βορειότερη αφρικανική χώρα, όπως λένε κάποιοι; Τι φάση; Φάση ελληνική, βεβαίως!  Γιατί μπορεί σε κάθε χώρα, προηγμένη ποδοσφαιρικά ή όχι, ο τελικός του κυπέλλου είναι μια γιορτή του παιχνιδιού, ου μην και του πολιτισμού με τρομερά event να πλαισιώνουν το ματς αυτό καθαυτό, με το οποίο φυσικά ολοκληρώνεται και η εκάστοτε  ποδοσφαιρική περίοδος, όμως στην χώρα που φύεται κι ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, ο τελικός κυπέλλου αποτελεί τον μεγαλύτερο… βραχνά για τις αρχές ασφαλείας.

Πού θα γίνει, πότε θα γίνει, πώς θ’ αποφευχθούν τα επεισόδια, τι θα κάνουμε για να μην θρηνήσουμε θύματα (!) και κάτι τέτοια επικά, λόγω της ανικανότητας της πολιτείας, αλλά και της ανεξέλεγκτης δράσης των ανεγκέφαλων, που πλέον είναι εκτός ελέγχου και τροφοδοτούνται από μια υφέρπουσα σαπίλα σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Κεκλεισμένων των θυρών

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα διεξήχθσαν τελικοί-παρωδία που δυσφήμησαν το άθλημα όσο λίγα τραγελαφικά από τα πολλα που έχουμε δει.

Διεξήχθη ο τελικός των καθισμάτων, ο τελικός που έγινε …κεκλεισμένων των θυρών (!) το 2016 μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Η Ελλάδα είναι μάλλον η πρώτη και μοναδική χώρα στον κόσμο που «κατάφερε» να διοργανώσει τελικό κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών!

Αλλά αυτό είναι πταίσμα αν θυμηθεί κανείς και τα απείρου κάλλους επεισόδια στον περίφημο τελικό του Βόλου, το 2017, μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που έκαναν τον γύρο του κόσμου με τις εικόνες των μαχαιρωμάτων και των επί ωρών επεισοδίων στην περιβόητη πια πεζογέφυρα του Πανσθεσαλλικού να αποτελούν καλτίλα ολκής!

Εξάγουμε αμπαλοσύνη

Μην ξεχνάμε, άλλωστε και τα επεισόδια του τελικού του 2011 μεταξύ ΑΕΚ και Ατρόμητου διάβολε. Ούτε Ολυμπιακος, και ΠΑΟ ούτε Άρης και ΠΑΟΚ. Με τον Ατρόμητο στον τελικό να πέφτει το ξύλο της αρκούδας, όπως έπεσε και στον περσινό τελικό (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

Και φέτος, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε επανάληψη του τελικού των δύο τελευταίων χρόνων μεταξύ των δύο Δικεφάλων. Και η πολιτεία «πονοκεφαλιάζει» από τώρα πού θα διεξαχθεί ο τελικός! Μέχρι και εκτός Ελλάδας, να εξάγουμε αμπαλοσύνη στο Κατάρ (!) σκέφτηκαν τα τσακάλια, μπας και γλιτώσουν κάποια ελληνική πόλη από την καταστροφή.

Και αυτό δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο, όχι! Τα ίδια δεν έχουμε και στο μπάσκετ, όπου παρακαλάνε οι φωστήρες για τον αποκλεισμό μιας από τις δύο ομάδες μας που είναι εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών, μην τυχόν και πέσουν μαζί σε τελικό και άντε να τρέχεις να βρεις γήπεδο, που κανείς δεν τους θέλει;

Κατάργηση

Ξεχνάει κανείς τις Γλυφάδες με τα μαχιαρώματα και τους πυροσβεστήρες ή ακόμα και στα Τρία Αοράκια με τους μαθητές να γίνονται σκηνικά πολέμου; Η τα ντου και το ανελέητο ξύλο στη Θεσσαλονίκη με το Άρης – ΠΑΟ να έχει οπαδούς μονάχα της μιας ομάδας;

Η λύση, κύριοι, είναι μία. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ! Όχι των κυπέλλων, του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Για όσο τα κλαμπ παραμένουν έρμαια σκοτεινών επιχειρηματιών με στόχο το εύκολο παράνομο άηθες κέρδος, άσπρη μέρα δεν θα δούμε. Επιστροφή στον ερασιτεχνισμό ή το αμειβόμενο ποδοσφαιρο/μπάσκετ μέχρι να βάλουνε μυαλό τα ανεγκέφαλα και τα χτήνη που τα …βόσκουνε!

email > info@tipsmaker.net