τέσσερα εισιτήρια…

Αυτή η ιστορία με το Euro και τα 4 εισιτήρια που περισσεύουν έχει καταντήσει όχι απλά κουραστικό, όχι απλά γρίφος, αλλά σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Και ξεκίνησε από χθες η τελική ευθεία για να δοθούν τα εισιτήρια αυτά. Τα οποία, υπενθυμίζεται, προκύπτουν για ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους από τις κορυφαίες θέσεις του Nations League ούτε και από την κυρίως προκριματική φάση του κεντρικού τελικού τουρνουά. Και όλο αυτό το τρεχαντήρι αγώνων για τέσσερα εισιτήρια, με ημιτελικούς πλέι οφ και τελικούς (τον άλλο μήνα), τη στιγμή που ήδη έχει αρχίσει το νέο Nations League.

Προχθές, δηλαδή, έπαιζε π.χ. η Νορβηγία το σούπερ ματς με τη Σερβία για μια θέση στον τελικό διεκδίκησης ενός εισιτηρίου στο Euro, άλλες ομάδες προετοιμάζονταν για τα επόμενα παιχνίδια, αυτά της 3ης αγωνιστικής του Nations League. Αδεια η μεν, γεμάτη η δε. Ετοιμη για παιχνίδι η δε, κορεσμένη και κουρασμένη η μεν. Αντίξοες συνθήκες για 16 ομάδες. Και σε ένα τουρνουά με 5-6 ή 7-8 αγώνες σύνολο το να είσαι αλλού στους 2-3 μπορεί να σου το καταστρέψει όλο το τουρνουά!

Εντέλει στα παιχνίδια της Πέμπτης αποκλείστηκαν η Νορβηγία και η Βουλγαρία, η Βοσνία και το Ισραήλ. Η Σλοβακία και το Κόσοβο και η Λευκορωσία και η Ρουμανία. Για να πάμε σε τελικούς για τέσσερις θέσεις στο Euro 2020 που έγινε Euro 2021. Τις τελευταίες για το πολύπαθο τουρνουά που αναβλήθηκε ένα χρόνο ελέω covid-19.

Σένα μήνα, το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρη, η Γεωργία θα αντιμετωπίσει το Βόρεια Μακεδονία. Η Σερβία τη Σκωτία. Η Βόρεια Ιρλανδία τη Σλοβακία και η Ουγγαρία την Ισλανδία. Και είναι ολοφάνερο πλέον πως θα μπουν στο τουρνουά ομάδες ξεκάθαρα περιορισμένων δυνατοτήτων. Τουλάχιστον δύο εξ αυτών. Γιατί πέραν του ζεύγους Γεωργίας-Βορείου Μακεδονίας, αδύναμη ομάδα στέλνει στην τελική φάση και το Ουγγαρία-Ισλανδία. Ξεχνάς ποια ήταν προ 30 και 40 και 50 ετών ετών η Ουγγαρία. Πλέον είναι όχι μικρομεσαία, αλλά μια… μικρομικρή ομάδα που σπάνια θα διεκδικήσει διάκριση. Και η Ισλανδία, μία από τα ίδια. Μην κοιτάς το ξέσπασμα στο προπερασμένο μεγάλο τουρνουά και η τρομερή της πορεία. Αυτά είναι πράγματα που δεν ξαναγίνονται. Και ήδη τα αποτελέσματά της στα ματς που ακολούθησαν τη μεγάλη επιτυχία της διετίας 2016-17 είναι αρκουντως απογοητευτικά. “Διόρθωσαν”, που λέμε και στο χρηματιστήριο.

Τo Euro που θα δούμε το προσεχές καλοκαίρι θα είναι πιθανολογώ, γνωρίζοντας πως ίσως εκτεθώ με όσα σου γράφω, πως θα είναι το χειρότερο όλων των εποχών. Και δεν είναι μόνο η κούραση. Κι άλλοτε υπήρχε κούραση. Δεν είναι μόνο η αλλαγή τροπου διεξαγωγής. Κι άλλοτε υπήρξε αλλαγή τρόπου διεξαγωγής. Δεν είναι η άυξηση των ομάδων.. Κι άλλοτε έγινε αύξηση ομάδων. Δεν είναι κάτι από όλα αυτά. Είναι ΟΛΑ ΜΑΖΙ αυτά τα παραπάνω. Πουέχουν κάνει ομάδες να μην μπορρούν να πάρουν τα πόδια τους σε αγώνες τρεις μέρες διαφορά ο ένας από τον άλλο. Είναι το κάψιμο των παικτών για να βγάλουν τη σεζόν μετά από μήνες διακοπή και δίχως καονική προετοιμασία Η mε δύο προετοιμασίες σε μία σεζόν.

Τραγική χρονιά παιδιά, πάρτε το απόφαση… Και τραγικό αναμένεται και το Euro. Και βάλτε μέσα και καμιά Γεωργία, καμια Βορεια Μακεδονία να γίνει ακόμα τραγικότερο. Σαν έργο του Αισχύλου…

email > info@tipsmaker.net