Θα πέσουν κορμιά…

Τέλειωσε η πρώτη φάση του μεγάλου τουρνουα, του Euro. Και τι ειδαμε; Τι λέγαμε 20 μέρες πριν, όταν ξεκινούσε η μάχη στα γήπεδα όλης της Ευρώπης. Και τι φάση παίζει από τώρα και πέρα; Σε πρώτη φάση να ξεκαθαρίσουμε ότι το τουρνουά την πρώτη εβδομάδα του επισκίασε η παρολίγο τραγούδια με τον Ερικσεν. Το ότι ο παλίκαρος την σκαπούλαρε και έζησε είναι σταγόνα στον ωκεανό των παικτών που έχουν χαθεί μέσα στα γήπεδα. Στη μνήμη αυτών και με μοναδικό στόχο να μην ξανά θρηνήσουμε θύματα ούτε να φτάσουν άλλοι Έρικσεν να παίζεται η ζωή τους κορώνα γράμματα πάνω στο γκαζόν, θα πρέπει να στηρίξουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ακόμα και του τοπικού club της γειτονιάς του χωριού μας, προσπάθεια θα στρέφεται προς την υγειονομική κάλυψη των αγώνων με οποιαδήποτε εργαλεία μπορούν να αποσοβήσουν τραγωδίες. Τελεία.

Ιταλία χωρίς αντίπαλο λέγαμε για τον πρώτο όμιλο, κάτι που επιβεβαιώθηκε περίπατο. Στο 1,60 πλήρωνε η Σκουάντρα Ατζούρα να τερματίσει πρώτη στο πρώτο γκρουπ και αυτό έγινε μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία. Και Ιταλία να ξέρεις είναι μία από τις ομάδες που αν κάτι απίθανο δεν συμβεί θα πρωταγωνιστήσει. Γρηγόρη με φαντασία, καλή αμυντικά και με πολλές επιλογές στην παραγωγή και εκτέλεση φάσεων. Μία από τις καλύτερες Ιταλίες της τελευταίας εικοσαετίας!

Στον δεύτερο όμιλο, επίσης η πρόβλεψη για πρωτιά του Βελγίου στο 1,70 ήταν γκαραντί. Κανένα πρόβλημα αντιμετώπισε ο Λουκάκου και η παρέα του που πέρασαν άνετα πρώτοι. Και σε αυτόν τον όμιλο εκεί που παίζαμε όλοι έξω ήταν στην Φινλανδία. Η οποία περιμέναμε να κάνει μόνο ήττες, όμως εκμεταλλεύτηκε το σοκ της Δανίας από την παραλίγο τραγωδία Ερικσεν και σε εκείνο το αλήστου μνήμης δεύτερο μέρος του αγώνα που ανάγκασε τις ομάδες να παίξουν η ανεκδιήγητη ΟΥΕΦΑ, με μισή τελική φάση έκανε νίκη 1-0. Την έκπληξη κυνηγούσαμε βέβαια, μικρό το κακό. Η βασική επιλογή και εδώ πέρασε.

Στον τρίτο όμιλο μιλούσαμε ξεκάθαρα για την Ολλανδία στην πρωτιά και φορκάστ με την Αυστρία. ”Σίγουρα το ρίσκο αξίζει για την πρώτη δυάδα” λέγαμε κι αυτό ακριβώς επιβεβαιώθηκε. Πρώτη η Ολλανδία δεύτερη Αυστρία και απόλυτα πετυχημένο φορκάστ σε έναν κατά τ’άλλα δύσκολο τρίτο όμιλο.

Η δυάδα Αγγλίας Κροατίας ανεξάρτητου θέσεις, άρα απλό πλάσε, που λέγαμε και στον ιππόδρομο, πλήρωνε 1,50. Αυτή ακριβώς ήταν η πρόταση μας για τον τέταρτο όμιλο, πρόταση η οποία επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά. Ακόμα ένας όμιλος όποιος κύλησε και ολοκληρώθηκε ακριβώς όπως τον είχαμε περιγράψει στην προαναγγελία της διοργάνωσης.

Το πρώτο στραβοπάτημα έγινε στον πέμπτο όμιλο. Εκεί που περίμενα την Σλοβακία να κάνει την υπέρβαση. Ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων, έφτασε τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί ακόμα και την πρώτη θέση, όμως έπεσε πάνω στο μοναδικό καλό ματς της Ισπανίας στη διοργάνωση και αποκλείστηκε πανηγυρικά, αφού έμεινε τρίτη με αρνητικό συντελεστή τερμάτων και μόνο τρεις βαθμούς που την άφησαν εκτός καλύτερων τρίτων και πρόκρισης.

Και φτάσαμε στον τελευταίο, έκτο, όμιλο. Που δεν προτείναμε απολύτως τίποτα διότι ήτανε όμιλος φωτιά, όμιλος της κόλασης. Αυτό που περιμέναμε και είχαμε σημειώσει πάντως, ήταν ότι η Ουγγαρία θα γίνει σάκος του μποξ και θα μετράει γκολ από όλες τις μεγάλες αντιπάλους της. Κάτι που δεν έγινε. Αξιοπρεπέστατοι οι Ούγγροι διεκδίκησαν την πρόκριση μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίο ματς με τη Γερμανία το οποίο ήρθε 2-2. Και είχαν προηγηθεί δύο φορές μάλιστα οι Μαγυάροι. Μια να σε έφτασαν από τη νίκη και να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα!

Και έτσι όπως έγινε τώρα το κόλπο; Δε βλέπω πως μπορεί να χάσει τη θέση στα προημιτελικά Η Δανία και η Ιταλία κόντρα σε Ουαλία και Αυστρία αντίστοιχα. Μάχες θα γίνουν για Ολλανδία – Τσεχία και Βέλγιο – Πορτογαλία, με προβάδισμα στις Κάτω Χώρες προφανέστατα! Στο Κροατία – Ισπανία θα πέσουν κορμιά, όπως και στο Αγγλία – Γερμανία και στο Σουηδία – Ουκρανία. Κάθε πρόβλεψη σε αυτά είναι παρακινδυνευμένη και το μόνο μας που έχει φαβορί από κει και κάτω είναι το Γαλλία – Ελβετία. Και μην τολμήσει κανείς να ρωτήσει ποια από τις δύο…

email > info@tipsmaker.net