Τηλεοπτικά καφενεία …

Δεν μιλάμε για μπάλα ή μπάσκετ, βόλεϊ η τένις. Και για τάβλι ακόμα. Και σε όλα. Με όποιο άθλημα κι αν ασχολείται ο φίλαθλος, όσο και να προσπαθήσει, πολύ δύσκολα δεν θα αναδυθεί από τα σώψυχά του ένας… ολοκληρωμένος κόουτς. Ενας ειδικός. Τι ειδικός; Ειδικότερος των ειδικών! Γι’ αυτό άλλωστε κι η άσκηση κριτικής είναι το αγαπημένο μας «κεφάλαιο». Κριτικής στον προπονητή, στον άλλο παίκτη, στον αντίπαλο ταβλαδόρο. Σε όλα.

Oι προπονητές της εξέδρας

Φτάσαμε στο σημείο να ανθούν οι εκπομπές τύπου «οι προπονητές της εξέδρας» που καθιέρωσαν πρώην παίκτες, αποτυχημένους ή πετυχημένους δεν έχει σημασία, σε ρόλο κριτή των πάντων. Και οι παρατρεχάμενοι ή όσοι εργάζονται για να στήνουν τηλεοπτικά καφενεία, να πανηγυρίζουν για επιτυχίες 4-5% τηλεθέασης. Που σημαίνει κανείς δεν ασχολείται! Γιατί να προηγείται ντερμπάρα τίτλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό ας πούμε και να βλεπουν τα αθλητικά του Κυριακόβραδου 500-700 χιλιάδες άνθρωποι, ε, δεν το λες κι επυτυχία.

Χρόνια τώρα, προσπαθώ να καταλάβω τι σόι άνθρωποι είναι οι προπονητές, αλλά -για ορισμένους- μάταια. Ιδιαίτερα, για όλους αυτούς τους παράξενους και τους εμμονικούς που πάνε κόντρα στο ρέμα. Τώρα τελευταία, βρέθηκε ένας φίλος (να ‘ναι καλά ο άνθρωπος) που έβαλε στην εξίσωση μια εξήγηση που στη συνείδησή μου κερδίζει συνεχώς έδαφος. Σε βαθμό που έχω αρχίσει να την ασπάζομαι: «Φίλε, τούτοι, είτε είναι διάνοιες είτε ξεροκέφαλοι»! Πιο απλά δεν γίνεται…

Oνόματα πιθανών διαδόχων

Τις τελευταίες μέρες, την τιμητική τους έχουν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Αμπελ Φερέιρα και αυτός του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Δώνης. Μια ματιά να ρίξεις στα φέισμπουκ και τα τουίτερ και θα καταλάβεις. Ζητούμενο, βέβαια, για το αφεντικό του πάγκoυ του ΠΑΟΚ πέρα από τις ακρότητες, μία εξήγηση για την ήττα απο τον Ολυμπιακό και τη μόλις μία νίκη σε ντέρμπι φέτος. Ένα φαινόμενο που καταδικάζει σε δεύτερο ρόλο το κλαμπ αφού στα πλέι οφ θα έχει να δώσει 6 ντέρμπι στη μάχη υπέρβασης και κατάληψης της κορυφής!

Ο δε Δώνης, έφτυσε τον πρόεδρο στα μούτρα με τις δηλώσεις του και κατέδειξε τις απίθανες δυσκολίες να δουλεύει με τον Αλαφούζο στο κεφάλι του, όμως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι στον Παναθηναϊκό που θεωρούν πως μπορούσε και καλύτερα και έχει μερίδιο ευθύνης που ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός δεν “χτυπάει” τίτλο!!!

Οι αλλαγές δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία, αλλά συνήθως είναι ένα όπλο στα χέρια των αφεντικών για να μεταθέσου αλλού την όποια ευθύνη τους για την όποια αποτυχία επίτευξης στόχου-ων. Και γι’ αυτό άλλωστε και -όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σχεδον σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη- αν ένας προπονητής δεν φέρει το αποτέλεσμα άμεσα, τότε η θέση του γίνεται επισφαλής. Και τα μπλοκάκια των τεχνικών διευθυντών αρχίζουν να …φορτώνουν ονόματα πιθανών διαδόχων…

email > info@tipsmaker.net