Το αλισβερίσι …

Άποψη για όλα έχει οπαδός και θέλει το αφεντικό της ομάδας, ο πρόεδρος, ο χρηματοδότης, ο ιδιοκτήτης και νόμιμος λήπτης αποφάσεων, να ακολουθεί τα δικά του θέλω και τις δικές του προσταγές. Στην Ελλάδα, άλλωστε, είναι από χρόνια αναγνωρισμένο δικαίωμα αν όχι υποχρέωση του κάθε οπαδού να έχει απαιτήσεις από την ομαδάρα του, όχι υποχρεώσεις.

Το αλισβερίσι που γίνεται στην Ελλάδα τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Παίκτες πάνε, παίκτες έρχονται, προπονητές φεύγουν, προπονητές προσλαμβάνονται, τεχνικοί διευθυντές δίνουν και παίρνουν. Πάνω από όλους ο ένας και μοναδικός αρχών, ο τίγρης, η αυτού Μεγαλειότης ο Δημήτρης ο Μελισσανίδης. Ο οποίος έχει ξεπεράσει πλέον την ηλικία του χώρου τσαμπουκά και πηγαίνει πάσο σε πολλά από όσα συμβαίνουν γύρω από την ομάδα. Και αν έχετε οπαδούς, οπαδίσκους και δημοσιογράφος η δημοσιογραφίσκους να έχουν άποψη για το πως θα χτίσει κάθε χρόνο την ομάδα. Την ίδια στιγμή που η ΑΕΚ φτιάχνει γήπεδο. Η ΑΕΚ του Μελισσανίδη, έτσι;

Υπενθυμίζεται ότι κάποτε όταν ετοίμαζε βαλίτσες από το Χάιμπουρι και κατευθυνόταν προς το Γκρόσβενορ, όπου ήδη είχε ξεκινήσει η ανέγερση του Emirates, η Άρσεναλ γνώρισε έναν περίπου αγωνιστικό μαρασμό. Κι αν δεν ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ να τραβάει διαρκώς άσους από το αλσατικό του μανίκι, θα ήταν πολλές οι χρονιές στις οποίες θα είχε μείνει ακόμα και εκτός Ευρώπης η ομάδα του Λονδίνου. Αυτή είναι η μοίρα των ομάδων που χτίζουν γήπεδα, κυρίες και κύριοι. Μπαίνει μπροστά το μέλλον και υποδομή της ομάδας, μένουν πίσω οι πολλές και οι ηχηρές μεταγραφές.

Όχι, όμως, στην ΑΕΚ δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο μέσος οπαδός από την Αγία Βαρβάρα θέλει και καινούργιο γήπεδο, και δικέφαλο αετό σε άγαλμα, και αετό να πεταρίζει γύρω γύρω από την σέντρα πριν από κάθε ματς, αλλά θέλει και διακρίσεις, θέλει πρωταθλήματα και κύπελλα, θέλει οπωσδήποτε παιχταράδες να στελεχώσουν την ομαδάρα του. Και το που θα βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα, σε ένα μάλιστα ποδόσφαιρο το οποίο δεν είναι καν περιοπής, είναι ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό. Ειδικότερα εν μέσω αγωνιστικών περιόδων στα χρόνια της πανδημίας. Με πρωταθλήματα που σταμάτησαν, με γήπεδα από άδεια μέχρι μισό-άδεια. Που σημαίνει μειωμένα έσοδα, μερικές φορές ανύπαρκτα. 

Ο Ελληνας οπαδός και όχι μόνο, δεν έχει μάθει σε έσοδα-έξοδα. Δεν έχει μάθει σε ισολογισμούς. Έχει μάθει σε πλούσιους αφεντικούς που έβγαζαν από το παντελόνι ή από τον τραπεζικό λογαριασμό για τα σκάσουνε σε αλλοδαπούς παιχταράδες ή και αμφιβόλου αξίας παικτάκια. Αρκεί να ικανοποιηθεί το ένστικτο του οπαδού και να τον αποθεώνουν τον αρχηγό που στηρίζει την ομαδάρα μας.

Και έρχεται τώρα ο μέσος κρεατέμπορας από την Φιλαδελφεια, Αεκτζής ναπουμε και κάτσε καλά, να αμφισβητήσει το οικονομικό πλάνο της παε το οποίο έχει κοστολογήσει τα διαρκείας σε ένα άλλο καινούργιο γήπεδο τρακόσια και τετρακόσια ευρώ στα πέταλα. Και ζητάνε διάρκεια των 150 όπως όταν η ΑΕΚ έπαιζε στο αχανές ΟΑΚΑ που δε γεμίζει ποτέ. Καληνύχτα Μαργαρίτα…

email > info@tipsmaker.net