Το απολυτο μασκαραλίκι …

Η αγγλική πρέμιερσιπ έχει αποκτήσει την φήμη της, έγινε ξακουστή και πρώτη σούπερ γουάου όχι τόσο για το ποιοτικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν κατά καιρούς οι εφευρέτες της καντήλας και της γιόμας. Όχι. Για το περήφανο ποδοσφαιρο ρυθμού έγιναν διάσημοι και αγαπητοί από δεκαετίες τώρα οι Εγγλέζοι, αλλά στη συνέχεια και για την απίθανη οργάνωση που έχουν εφαρμόσει σε κάθε πτυχή του φουτμπόλ στη Γηραία Αλβιόνα.

Όταν οι μεγάλες λίγκες κάνουν κλήρωση, οι Άγγλοι έχουν ήδη ξεπουλήσει το 80% των εισιτηρίων του α’ γύρου σε κάθε γήπεδο. Όταν οι Αγγλοι έκαναν τουρ στην Απω Ανατολή και έκλειναν συμφωνίες δισ. για τηλεοπτικά δικαιώματα κάθε συλλόγου, οι ΓερμανοΙσπανοί έτρωγαν …βαλανίδια, που λέμε και στην Γκρέτσια, την χώρα που αποτελεί πανεύκολα το ποδοσφαιρικό ανέκδοτο σύμπασας της Ευρώπης.

Και έρχεται ένας κορωναϊός να στα κάνει όλα μπάλα. Μιλάμε για το απολυτο μασκαραλίκι αυτό που πάθανε οι Εγγλέζοι. Δέκα παρά τέταρτο παίζουμε, δέκα δεν παίζουμε, και μισή χωρίς θεατές, 11 αναστολή πρωταθλημάτων. Και στις 12.00 κάνουν όλοι ρεπό και το ξαναβλέπουμε εν καιρώ το θέμα, αλλά παίζουν όλοι ποδόσφαιρο στην Κόνφερενς. Στη Νάσιοναλ ξερωγώ όπως τη λένε πλέον. Και μόλις κλείνει το θέμα με χίλια ερωτηματικά, γιατί παίζουν οι Μπάρρου και οι Μπρόμλι, αλλά κάθονται στην ακτη οι Νόριτς και οι Γoυέστ Μπρομ ή οι Χαλ ας πούμε, έρχεται ένα κρούσμα στην Μπόρχαμ, ένα στην Σόλιχαλ και ξεγυμνώνει ολο το συνάφι, όλη την αξιοθαύμαστη αγγλική ποδοσφαιρική νομενκλατούρα.

Σε κάθε περίπτωση, μπάλα δεν έχει πλέον στην προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη. Ελάχιστα πρωταθλήματα λειτουργούν και αυτά υπό αίρεση. Πολλά θα αλλάξουν τις προσεχείς μέρες στο πως αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα που ανακύπτουν αλλά και το πως λειτουργούμε στην καθημερινότητά μας. Ας είμαστε υπομονετικοί. Μέσα, μπάλα, στοίχημα και έχει ο θεός.

Υ.Γ : Από σήμερα στη μεγάλη στοιχηματική μας παρέα προστέθηκε ο Φιντέλ. Μεγάλη μορφή και με χρόνια στοιχηματικά ένσημα κολλημένα. Ο Κουβανέζος αν θέλετε, πολλοί άλλωστε τον ξέρατε πριν αποτελέσει μεταγραφή αερoδρoμίου για το tipsmaker.net

Ας τον υποδεχτούμε τον Φιντέλ τον Κουβανέζο όπως αρμόζει σε έναν από εμάς, σε έναν αθεράπευτο κουμαρτζή, με γνώσεις και εμπνεύσεις που μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να μας δώσουν στο αποτέλεσμα της στοιχηματικής μας πράξης.

email > info@tipsmaker.net