Tο φίλαθλο αίσθημα …

Δυστυχώς όλα περιστρέφονται γύρω από το προσωπικό συμφέρον και μιας και μιλάμε για μπάλα, στην προκειμένη περίπτωση το προσωπικό συμφέρον αφορά στον κάθε σύλλογο ξεχωριστά. Γίνεται συλλογικό συμφέρον, οπαδικό. Αυτό επικρατεί και στα γήπεδα. Όπως συμβαίνει παντού δηλαδή, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας βεβαιως.

Η φαιδρά πορτοκαλέα

Η διαιτησία, δυστυχώς, σχεδόν κάθε βδομάδα βρίσκεται στο προσκήνιο. Όχι τώρα, από δεκαετίες στη χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα. Οι διαιτητές με τα λάθη τους, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι «χοντρά» είτε κρίνουν ματς είτε όχι, δεν αφήνουν περιθώριο στους παράγοντες των συλλόγων να μην αντιδράσουν. Μην σου πω πως πολλοί έζησαν και μεγαλούργησαν ακριβώς κριτικάροντας, κάνοντας καριέρα κράζοντας τους μαυροφορεμένους αφέντες.

Πολλές φορές οι φωνές ποδοσφαιρανθρώπων για τις εκάστοτε διαιτησίες ήταν και είναι έντονες. Ενα γεγονός, ασφαλώς, που πληγώνει την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας. Γι’ αυτό και το VAR κρίθηκε ως αναγκαίο, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους διαιτητές, που όλοι περίμεναν να βοηθήσει γενικώς το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και από πλευράς λήψης σωστών αποφάσεων, αλλά κυρίως για το κομμάτι της αξιοπιστίας. Να πάψει ο κόσμος να θεωρεί αναξιόπιστο, γεμάτο σκιές το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το κομμάτι της αξιοπιστίας

Οι παράγοντες αλλά και ο κόσμος, με την εφαρμογή του, περιμέναμε πως δεν θα είχαν να λένε για αδικία σε βάρος της ομάδας τους. Λεει. τώρα, απλά, γλίτωσε τα πυρά ο ρέφερι σε σεβαστό βαθμό και αυτά κατευθύνονται στον VAR, τον βοηθό του, την εταιρεία που δίνει το feed με τις φάσεις, τον delivera. Σε οποιονδήποτε.

Αυτό που ενοχλεί και θα ήταν καλό να κάνουν οι σύλλογοι είναι να δουν το κοινό καλό του αθλήματος και όχι ο καθένας να βλέπει το δικό του. Ναι, να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του σωματείου τους αλλά σε θέματα που προέχει το κοινό καλό, ας ενώσουν δυνάμεις. Και όχι να κονταροχτυπιούνται μέσω δηλώσεων ή ανακοινώσεων. Νισάφι πια με τους χαρτοπόλεμους μετά από ήττες ή ότι στραβό αποτέλεσμα κάτσει στην ομαδάρα του καθενός!

Αλήθεια είναι αυτό. Δυστυχώς, για να κερδίσουν και τον κόσμο τους, αρέσκονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια αν όχι όλοι, οι περισσότεροι παράγοντες. Κάποιες φορές όμως, όταν ξεφεύγουν από τα επιτρεπτά όρια, ενοχλούν το φίλαθλο αίσθημα από τη μια, ενώ ρίχνουν φωτιά από την άλλη και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

Το VAR θα βοηθήσει ;

Δε νομίζουν τα σωματεία ότι είναι καιρός να ενώσουν δυνάμεις και να βοηθήσουν το άθλημα να πάει μπροστά; Είμαι πολύ ρομαντικός, ε; Μάλλον. Θέλω να πιστεύω πως, κάποια στιγμή, όταν οι παράγοντες των συλλόγων αντιληφθούν πως λειτουργώντας για το κοινό καλό θα επωφεληθεί και η ομάδα τους, θα καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και θα αναζητήσουν πραγματικά τις λύσεις. Γιατί με το να φωνάζει ο ένας σήμερα και ο άλλος αύριο, δεν γίνεται δουλειά. Και όσο για την αξιοπιστία, ναι, το VAR θα βοηθήσει, αλλά μόνο αν το αφήσουν ήσυχο.

Και εντέλει, οκ, επειδή είμαστε μια σταλιά τόπος, η προκατάληψη πάντα θα υπάρχει είτε το θέλουμε είτε όχι. Να την περιορίσουμε θελουμε, δεν παίζει να την εξαφανισουμε. Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει το αντίθετο, σίγουρα δεν ζει στην Ελλάδα.

email > info@tipsmaker.net