Το βάρος της φανέλας …

Παράξενες οι μέρες που διανύουμε. Σε όλα τα επίπεδα. Η αίσθηση είναι πως όλος ο πλανήτης βγαίνει από την αναστολή και δεν ξέρουμε τι θα βρούμε. Και εν πολλοίς, έτσι ακριβώς είναι. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας είναι πως σε ακραίες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, ήταν απαραίτητα τα ανάλογα μέτρα.

Ο άνθρωπος αν και είναι ένα προσαρμοστικό όν, δεν αρέσκεται στην αλλαγή. Το ποδόσφαιρο φυσικά έχει μπει σε δεύτερη, ίσως και τρίτη μοίρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν λείπει από την καθημερινότητα μας. Αλλά θα επανέλθει. ίσως όχι όπως το γνωρίσαμε, αλλά θα επανέλθει. Για αυτό και εμείς ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και αναλύουμε τα πράγματα που μας δίδαξε -μέχρι την διακοπή της- η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το Τσάμπιονς Λιγκ που ετοιμάζεται να επιστρέψει, χωρις να ξέρουμε υπό ποία μορφή βεβαιως!! Οι πρωταγωνιστές ποιοι θα είναι;

Υπάρχουν κάποιοι που συμμερίζονται την άποψη πως ο Κλοπ έχει αποτύχει στα χρόνια «βασιλείας» του στο Λίβερπουλ! Και όμως. Αυτό φυσικά βασίζεται κυρίως στην έλλειψη τίτλων αλλά και στους πολλούς, μα πολλούς χαμένους τελικούς που τον συνοδεύουν. Επιχείρημα καφενειακού επιπέδου. ΟΚ, άργησε να γκαζώσει η Λίβερπουλ, αλλά ο Κλοπ μόνο αποτυχημένος δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τείνει δε να μνημονεύεται ως φαινόμενο στο λιμάνι! Είναι μοναδικό και εξαιρετικά ιδιαίτερο να μετατρέπεις απλές ομάδες, σταδιακά και όχι απότομα, σε ομάδες πρωταθλητισμού. Και αυτό το έχει καταφέρει στο Ανφιλντ.

Ο Γκαρντιόλα λένε πως είναι ένας προπονητής που του αρέσει να αλλάζει το ποδόσφιαρο, το παιχνίδι της εκάστοτε ομάδας του. Με τα όποια κολλήματα του. Αυτό που παραμένει αδιαπραγμάτευτο, είναι πως αφήνει αποτέλεσμα, τίτλους σε κάθε ομάδα που έχει εργαστεί.

Ωστόσο, σε αυτού την περίπτωση μπορεί να μπει με σχετική ευκολία στην συζήτηση ο τίτλος του “αποτυχημένου”, μετά από την φυγή του από την Μπαρτσελόνα. Μετράει απανωτά χαστούκια στην πλειοψηφία των νοκ-άουτ παιχνιδιών, χωρίς να έχει καταφέρει να φτάσει σε κάποιο μεγάλο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε με την Μπάγερν, ούτε με τη Σίτι. Με “οχήματα” εκατομμυρίων, όχι σαπάκια! Ο Πεπ έχει μια μοναδική ευκαιρία, την τελευταία του (λόγω της δρομολογημένης τιμωρίας της Σίτι και του ότι αποχωρεί από το Μάντσεστερ), να αποδείξει στον κόσμο πως μπορεί να καταφέρει αυτό που μανιωδώς κυνηγάει τα τελευταία χρόνια.

Η ιστορία της Παρί είναι θρίλερ με κατάρα μούμιας ή κάτι τέτοιο. Το σύμπαν ωστόσο απονέμει δικαιοσύνη. Εστω και καθυστερημένα. Της χρωστούσε μια μεγάλη πρόκριση, όσο μεγάλη μπορεί να θεωρηθεί αυτή επί της Ντόρτμουντ. Οι επικοί αποκλεισμοί από Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την έκαναν ανέκδοτο τα τελευταία χρόνια Και ας έρρεαν τα πετροδόλαρα σαν τον καταρράκτη του Νιαγαρα. Το ειδικό βάρος της φανέλας δεν είναι κάτι που αγοράζεται με χρήματα και οι Παριζιάνοι έκαναν το πρώτο βήμα για να τονώσουν την μονίμως δηλητηριασμένη ευρωπαϊκή ψυχολογία τους. Αυτό δεν προαναγγέλλει την άφιξη καλύτερων ημερών, αλλά την ψιλουπόσχεται…

email > info@tipsmaker.net