Τρία πανό ανέβασαν στο ματς με την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ γα το Τσάμπιονς Λιγκ οι οπαδοί της Λίβερπουλ εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους για τις τιμές των εισιτηρίων. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, για τον όμιλο, οι φίλοι της Μπάγερν είχαν διαμαρτυρηθεί ξανά για ακριβά εισιτήρια και το επανέλαβαν και πάλι στην αναμέτρηση με την Λίβερπουλ στην Αγγλία.
Για να καταλάβεις τι γίνεται, οι Βαυαροί ανέβασαν τρία πανό στο Ανφιλντ στα οποία και έγραφαν: «Εκτός έδρας εισιτήρια: Λίβερπουλ 48 λίρες, Mπάγερν 55 ευρώ»! Στο δεύτερο ανέφεραν: «Η απληστία δεν έχει όρια» έχοντας αντικαταστήσει κάποια γράμματα με τα σήματα του ευρώ και της λίρας, ενώ το τρίτο έγραφε: «Τα 20 είναι αρκετά» θέλοντας να πουν πως τα εισιτήρια έπρεπε να στοιχίζουν 20 ευρώ! Και αυτά τα λένε οι Γερμανοί.
Φαντάσου για να φωνάζει ένας Λαος από τους πλέον καλοπληρωμένους της Ευρώπης, τι πρέπει να κάνουν οι Ιταλοί και οι Έλληνες που παίρνουν τα υποδιπλάσια από τους Γερμανούς. Αν δεν έχουν να πληρώσουν ένα εισιτήριο 50-60 ευρώ οι Γερμανοί, νισάφι ρε, τι να πούνε οι άλλοι.
Θυμάμαι όταν πήγαινα σε ευρωπαϊκά ματς, εκδρομές σαν φίλαθλος ή για δουλειά, το σύνηθες ποσό ήταν 60 ευρώ. Όχι το ακριβό, το κανονικό εισιτήριο. Και τα πιο φθηνά το λιγότερο ένα 40άρι. Και δεν μιλάμε πρόπερσι Οχι. Τα έχω τα χρονάκια μου. Μιλάμε για προ 15ετίας σε Βέλγιο και Ισπανία, σε Καμπ Νου και Βάντενστοκ, σε Χάιμπουρι και σε Ολίμπικο!
Για βάστα ρε, ΟΚ, “κλαίνε οι χήρες, κλαίνε κι οι παντρεμένες” είναι οι Γερμανοί που κάνουν σαματά όταν πληρώνουν ένα εισιτήριο 50 ευρώ, αλλά όταν φεσώνουνε οι δικοί τους παράγοντες τους άλλους φιλοξενούμενους, “είναι Τετάρτη απόγευμα και δεν πειράζει μωρέ”… Αλλά για μια στιγμή.
Το ποδόσφαιρο λατρεύτηκε από τον κόσμο, από τα εκατομμύρια των φιλάθλων σε όλο το γλόμπο ακριβώς επειδή εξέφρασε τα πλέον φτωχά επίπεδα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Πώς, λοιπόν, φτάσαμε από την φτώχια και την ανέχεια, από τους Πελέδες και τους Γκαρίντσες, από τις φαβέλες και τις παραλίες του Ρίου, το ποδόσφαιρο έφτασε να εκπροσωπεί τη λάμψη μόνο, την αριστοκρατία, τον πλούτο και μόνον αυτό;
Για ένα να είναι σίγουροι άπαντες στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ. Ότι αυτό το φρούτο των εκατομμυρίων και της στροφής του ποδοσφαίρου στον πλούτο και τα ατελείωτα εκατομμύρια, θα ωριμάσει, θα ωριμάσει κι άλλο και μετά θα πέσει και θα αφήσει το δέντρο ξερό. Έτσι γίνεται πάντα. Μετά την καλοκαιρία ακολουθούν σύννεφα και τούμπαλιν.
Και θα πρέπει να φροντίσουν να επιστρέψει στις ρίζες του το παιχνίδι, αν θέλουν να το δουν να μακροημερεύει, διαφορετικά αν απομακρυνθεί από τα εκατομμύρια των φτωχών που το λάτρεψαν, οι χοντροκονομημένοι μεθαύριο θα έχουν άλλο βίτσιο να τρώνε τα λεφτά τους και το ποδόσφαιρο θα του έχουν γυρίσει την πλάτη η πλατιά μάζα των οπαδών, θα μείνει ξερό σαν δέντρο που του έπεσε το τελευταίο του φρούτο…
email > info@tipsmaker.net