Ο 19χρονος Γιάνις Μπουλμέλ έχει Αλγερινές ρίζες. Δεν αισθάνεται, όμως, παρά μόνο Ιρλανδός. “Είμαι περήφανος και είμαι Ιρλανδός” είπε ο νεαρός ποδοσφαιριστής σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης ξεσπαθώνοντας κατά ανεγκέφαλων μισάνθρωπων που του άσκησαν ψυχολογική πίεση με και τον κακοποίησαν λεκτικά για φυλετικούς λόγους!
Ο 19χρονος παίζει μπάλα στη Λάινστερ Σινιόρ Λιγκ για λογαριασμό της Φίρχαουζ Κλόουβ και σε μία φάση έντασης ένας αντίπαλό του του επιτέθηκε αποκαλώντας τον “μαύρο μπάσταρδο” περισσότερες από 3 φορές, με τον διαιτητή να κάνει τον… κουφό και να μην αποβάλλει καν τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.
Την ίδια νύχτα ο Μπουλμέλ ανέφερε λέξη προς λέξη το επεισόδιο στο λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και το θέμα έγινε viral, με 1.800 like και 400 αναπαραγωγές της ανάρτησης, πάνω από 10.000 προβολές σε λίγες ώρες, αριθμοί που πολλαπλασιαστήκαν στη συνέχεια (ξεπέρασε τις 15 χιλιάδες θεάσεις)!
“Δεν το γνωστοποίησα για να διαμαρτυρηθώ, αλλά για το κάνω γνωστό στον κόσμο να προστατευθεί στο μέλλον κάποιο άλλο παιδί σαν κι εμένα από τέτοια μυαλά στο μέλλον, δεν ζήτησα καν την μετέπειτα τιμωρία του αντίπαλου, απλά ήθελα να δημιουργηθεί ένα θέμα συζήτησης, στη συνέχεια το κατέβασα”, είπε ο νεαρός για την ανάρτηση που έδωσε διαστάσεις στο συμβάν.
Αυτό που συνέβη μετά, όμως, ήταν το καλύτερο. Με τον 19χρονο παίκτη επικοινώνησαν παίκτες από τις κορυφαίες ομάδες της Ιρλανδίας, διεθνείς Αφρικανοί που παίζουν εκεί, η ίδια η διοργανώτρια αρχή της Λάινστερ Λιγκ, η ομοσπονδία, όλοι! Με ένα ερώτημα και μονο. Αν τον ώθησε κανείς να κατεβάσει την ανάρτηση. Ο 19χρονος εξήγησε πως το κατέβασε μόνος του, ότι ήθελε να δώσει το στίγμα του, το πέτυχε και απέσυρε την ανάρτηση, αλλά οι ιθύνοντες το είχαν δει, το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι. Ξεκίνησε έρευνα για να βρεθεί ο ρατσιστής παίκτης και το θέμα έπεσε από τα πρωτοσέλιδα για να εστιάσουν όλοι στην ουσία, όχι στον εντυπωσιασμό.
Την ίδια ώρα σε άλλες χώρες τα ρατσιστικά συμβάντα πυκνώνουν. Η υποτίμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας καλά κρατεί και υπάρχουν ακόμα δίποδα που κρίνουν την υπόσταση και το ειδικό βάρος του απέναντί τους από το χρώμα, την ομάδα, την πολιτική τοποθέτηση, τη θρησκεία και τη σεξουαλική του προτιμηση!
Σε άλλα νέα, ενόσω στην Ευρώπη, ακόμα και στις μικρότερες χώρες, με πρωτάθλημα ακόμα πιο αδύναμο από το δικό μας, οι ιθύνοντες δίνουν μάχη για να εξασφαλιστεί η ειρήνη στο παιχνίδι, οι ίσες ευκαιρίες, η αποπομπή από το ποδόσφαιρο κάθε στοιχείου που θα του κάνει τέτοια ζημιά, στην Ελλάδα ξέρουμε καλύτερα. Διοργανώνουμε τελικούς κυπέλλου ποδοσφαίρου χωρίς οπαδούς στο ποδόσφαιρο για να μην έχουμε νεκρούς (Για την μπάλα. Νεκρούς. Στην Ελλάδα!!!!), ενώ στο μπάσκετ φεύγουν οι ομάδες μας από τα ημίχρονα και μετά απαιτούν αλλαγή κανονισμών και διορισμό διαιτητών όπως τους βολεύει.
Είναι κεγαμό άμα ζεις στον κόσμο σου και δεν επικοινωνείς με το υπόλοιπο σύμπαν, ποδοσφαιρικό ή όχι. Δεν είναι;…
email > info@tipsmaker.net