«Ο Αμπράμοβιτς πουλά την Τσέλσι», «Ο Αμπράμοβιτς μένει στην Τσέλσι και κατασκευάζει το νέο γήπεδο», «Ο Αμπράμοβιτς φεύγει λόγω… Πούτιν», «Πότε θα επιστρέψει στο Λονδίνο ο Ρώσος;». Οι τίτλοι είναι καθημερινοί στον βρετανικό Τύπο, αλλά κανείς δεν ξέρει το τι θα συμβεί με τον Ρώσο μεγιστάνα και τους Μπλε. «Ο Ρομάν δεν έκανε κάτι λάθος, αλλά… πληρώνει την εξαιρετική του σχέση με τον Πούτιν. Το ισραηλινό διαβατήριο δεν θα τον σώσει, θα του επιτρέψει την είσοδο στη χώρα, αλλά όχι και την επιστροφή στην επιχειρηματική δραστηριότητα» τονίζει η Daily Exrpess. Ο Ρώσος που αγόρασε την Τσέλσι λιγότερα από αυτά που δαπάνησε η Παρί για τον Νεϊμάρ κατάφερε να εκτοξεύσει τους Μπλε και να της χαρίσει στιγμές που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς φίλος του συλλόγου.
Sprortingbet : ακόμα καλύτερες αποδόσεις παίζουν εδω !
Υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι της Τσέλσι που τρέφουν μεγάλη εκτίμηση και συμπάθεια στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ποιος μπορεί να τους… κατηγορήσει για αυτό; Από το 2003 και την έλευση του έχουν επενδυθεί στην ομάδα πολλά εκατομμύρια και η Τσέλσι πήρε πέντε τίτλους Premier League, ένα Champions League κι ένα Europa League.
Ο Αμπράμοβιτς δεν είναι απλά μία σημαντική διοικητική και οικονομική προσωπικότητα για την Τσέλσι. Η άφιξή του στο Νησί σηματοδότησε μία αλλαγή στον τρόπο και την στρατηγική των ομάδων. Σχετικά με όλα αυτά που ήθελε να πετύχει αρχικά ο Ρώσος έως ένα σημείο μπορεί να θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους στο Νησί! Η άποψη των «Times» τα λέει όλα, ο Ρόμαν χρησιμοποίησε τους Μπλε για να… καθαρίσει το όνομά του και την εκτόξευσε!
Η Γιουνάιτεντ το 2016 έκανε ρεκόρ εσόδων στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Παρόλα αυτά σε σχέση με τη… Shell, τα έσοδά της ήταν ιδιαίτερα μικρά. Η Μάντσεστερ δεν έμπαινε καν – βάση εσόδων – στις top 70 εταιρείες της Φινλανδίας. Το 2016 ήταν 48 ομάδες στην Ευρώπη με ετήσια έσοδα πάνω από 100 εκατομμύρια και κάποιες κοντά στα 90. Ένα κατάστημα της Tesco, μόνο ένα, έχει έσοδα τον χρόνο περισσότερα από 100 εκατομμύρια.
Η Γιουνάιτεντ είναι ένας Οργανισμός αθλητικός αλλά και με κοινωνικές, ιστορικές και ακόμα και πολιτιστικές προεκτάσεις. Είναι στις καρδιές και στο μυαλό εκατομμυρίων ανθρώπων, σε εκατομμύρια συζητήσεις, σε ραδιοφωνικές εκπομπές και διαφωνίες, σε αθλητικές σελίδες και ακόμα παραπάνω. Η ομάδα δεν μπορεί να πάρει κάτι από όλα αυτά σε χρήματα. Όταν συζητάς για την ομάδα ή την σχολιάζεις με τον τρόπο σου και την στηρίζεις δεν χρειάζεται να πληρώνεις και φυσικά έτσι πρέπει να γίνεται.
Vistabet : Ολα παίζονται εδω !
Οι ομάδες μπορούν να δημιουργούν αξία και να παίρνουν χρήματα από τα εισιτήριά τους, τα τηλεοπτικά, τα προϊόντα που βγάζουν στις μπουτίκ και τις φανέλες και τα σχετικά. Όλα αυτά μπορούν να φέρουν καλά νούμερα για μία μικρομεσαία επιχείρηση σύμφωνα με τους Παγκόσμιους… κολοσσούς που υπάρχουν. Το ποδόσφαιρο λοιπόν δεν μπορεί να έχει την οικονομική ανταποδοτικότητα μίας επιχείρησης που βγάζει χρήματα από το οτιδήποτε έχει και πουλάει.
Ο Αμπράμοβιτς ήταν ο πρώτος που βρήκε τρόπο να βγάζει επιπλέον χρήματα από έναν ποδοσφαιρικό Οργανισμό σε σχέση με τα συνήθη έσοδα. Άλλωστε είχε ήδη την πολύ καλή του σχέση με τον Πούτιν και την ρωσική Κυβέρνηση που επίσης του απέφερε συνεργασίες και χρήματα. Με τον τρόπο που λειτουργούσε στις επιχειρήσεις του δεν έχανε με τα πολλά χρήματα που έβαζε στην Τσέλσι. Μέσω της ομάδας διοχέτευε τις επενδύσεις του σε διάφορους τομείς.
Παρόμοιο τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης είχαν και οι Άραβες στη Σίτι που την οδήγησαν σε τρεις τίτλους στην Premier, έχοντας επενδύσεις από το Άμπου Ντάμπι. Και στην Παρί έγινε κάτι ανάλογο με επενδύσεις από το Κατάρ με την ομάδα από το Παρίσι να κερδίζει πέντε φορές πρωτάθλημα με αυτό το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αυτές οι στρατηγικές είναι κάτι άλλο σε σχέση με το ποδόσφαιρο και δεν συνιστούν εμπορικές αποφάσεις. Είναι ο τρόπος χρησιμοποίησης του ποδοσφαίρου για την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών και για να πετυχαίνουν άλλους σκοπούς και συμφωνίες μέσα από τις ομάδες.
Το παιχνίδι είναι για τον κόσμο. Η χαρά και η διασκέδαση ενός αγώνα. Δεν έχουν σχέση αυτά με πολύπλοκες συμφωνίες, όπως το περίεργο καθεστώς ιδιοκτησίας της Ζενίτ ή την σχέση δέκα ετών με τη Σάλκε μετά από παρέμβαση του Γκέρχαρντ Σρέντερ, πρώην Γερμανού Καγκελάριου που εισχώρησε στην Gazprom κι έχει σχέση με τον αγωγό που συνδέει Ρωσία με Γερμανία…
Ίδιες λογικές εφαρμόστηκαν και στο πως σώθηκε από την χρεοκοπία ο Ερυθρός Αστέρας το 2010. Δεν ήταν απόφαση με οικονομικά κριτήρια για αγορά μίας ομάδας, αλλά επιλογή για να επηρεαστούν οι φίλαθλοι και η νοοτροπία τους στην Σερβία.
Υπάρξει όμως και η εξής παρατήρηση. Οι επενδυτές – ιδιοκτήτες από το Άμπου Ντάμπι είναι πολύ αγαπητοί στον κόσμο της Σίτι και παράλληλα επέκτειναν τα συμφέροντά τους και τις δραστηριότητές τους στην Αγγλία. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες της Παρί.
Ο Πούτιν είδε την δημοτικότητά του να αυξάνεται από το Παγκόσμιο της Ρωσίας το 2018. Το Κατάρ θα έχει επίσης ώθηση από την διοργάνωση του 2022. Η Gazprom από την άλλη ως brand name και εταιρεία έχει συνδεθεί με το ποδόσφαιρο παγκοσμίως. Πρόκειται για εταιρεία που συνεχίζει να υπηρετεί τα συμφέροντα του ρωσικού κράτους και το κάνει και μέσω του ποδοσφαίρου. Η Αγγλία όπου φυσικά δραστηριοποιούνταν και ο Αμπράμοβιτς πλήρωσε ακριβά το γεγονός ότι άργησε να καταλάβει και να έχει τους κατάλληλους μηχανισμούς ελέγχου αποτροπής… ξεπλύματος χρήματος.
Όπως και να έχει ο Ρώσος ακόμα και όταν θα πουλήσει, θα το κάνει πολύ ακριβά και θα φύγει όντας πολύ αγαπητός από όλους τους φίλους των Μπλε, αλλά και ως μία εμβληματική προσωπικότητα στο ποδόσφαιρο. Ο βασικός πληροφοριοδότης του Watergate είχε πει «Ακολουθήστε το χρήμα». Αυτό παραμένει ως καλή συμβουλή για ιδιοκτήτες όπως οι Γκλέιζερς, Κρένκε και Ασλέϊ. Με τον Αμπράμοβιτς, τον Σεΐχη Μανσούρ και άλλους αυτό είναι μακριά από την αλήθεια…
email > info@tipsmaker.net