Σε άδεια μαγαζιά…

Γιουβέντους και Μίλαν έπαιξαν προχθές, Σεβίλη – Μπέτις στην Ισπανία, αλλά και Νάπολι – Ιντερ στο Κόπα Ιτάλια. Δύο σερί ντερμπάρες είχε το πρόγραμμα στην Ελλάδα με ΠΑΟΚ – Ολυμπιακό και ΑΕΚ – Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Φουλ στα μεγάλα ματς οι λίγκες. Και το ασύνηθες. Σε παγωμένα γήπεδα, σε άδεια μαγαζιά βαράνε πενιές οι …μπουζουκέρ της μπάλας! Θλίψη!

Θλίψη! Γιατί αποφάσισαν να παίξουν μπάλα σε μισοτελειωμένες σεζόν; Για να βλέπουμε άδεια καρεκλάκια και μηδενικό παλμό στην εξέδρα; Να μας πιάνει η καρδιά μας; Οχι ασφαλώς. Το ΟΚ για επιστροφή στην αγωνιστική δράση δεν δόθηκε ούτε για λόγους …κανονικότητας, ούτε για να… επιβληθεί η ζωή της πανδημίας. Για έναν και μόνο λόγο γύρισαν στα ματς οι ομάδες. Για το μπαγιόκο. Για τα μονέδα. Για τα γκαφρά λέμε!

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις «πάγωσαν» για μήνες, ε 8ηνώ οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία οπαδών. Κάτι που σημαίνει -εκτός του χαμένου …παλμού- τεράστια χασούρα. Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ για λίγκες και ομάδες. Και το σενάριο πρόωρου τέλους στη χρονιά έφερνε ακόμα πιο κοντά τον κίνδυνο απώλειας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Ιταλία, οι ομάδες της Serie A το 2018 συμφώνησαν και υπέγραψαν συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τρία χρόνια, που αφορούσε ετήσια έσοδα σχεδόν 1 δις.ευρώ (973.000.000). Η αναστολή της δράσης για περίπου ακόμα έναν μήνα θα είχε επιφέρει τρύπα ύψους μεγαλύτερου των 200 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, που διαφέρει από κλαμπ σε κλαμπ ανάλογα την εμπορικότητα του.

Στην Ισπανία, πριν αναγγελθεί η επιστροφή στη δράση έστω με τον τρόπο που γίνεται (ματς κάθε μέρα για δύο μήνες) είχε κυκλοφορήσει σενάριο για οριστική διακοπή της La Liga. Όμως κάθε τέτοια σκέψη πήγε περίπατο διότι η οικονομική ζημιά θα ήταν άνευ προηγουμένου. Ο βασικός λόγος της πίεσης που υπήρξε και οδήγησε στην επιστροφή στα ματς εσπευσμένα, ήταν καθαρά οικονομικός. Αν το πρωτάθλημα είχε διακοπεί η ζημιά θα έφτανε (κρατήστε την ανάσα σας) το 1 δις ευρώ!!! Ενώ με το να ολοκληρωθεί με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών η χρονιά, που είναι και το τρέχον πρότζεκτ, η ζημιά θα φτάσει τα 350 εκατομμύρια ευρώ. Αν μάλιστα αποφασιστεί σε λίγες εβδομάδες να υπάρξει κόσμος στις εξέδρες η απώλεια θα είναι της τάξεως των 150 εκατομμυρίων!

Οσο για την υγεία των αθλητών.παικτών; Οι 11 αγωνιστικές που θα πρέπει να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ, με αγώνες κάθε 72 ώρες, ήταν αφορμή για τις πρώτες γκρίνιες των παικτών μέσω της Ένωσης Ισπανών Ποδοσφαιριστών. Θα καταρρεύσουν από την κούραση, λένε οι παίκτες. Οι τραυματισμοί δεν θα έχουν προηγούμενο με τέτοιο ρυθμό αγώνων. Όλα αυτά όμως σβήστηκαν σχεδόν αμέσως όταν είδαν τους λογαριασμούς τους να υπολείπονται σε χρήματα από τις συμφωνημένες ή αναγκαστικές μειώσεις.

Όσο για την Premier League; Που κάθε γύρος τεστ όλο και κάποιο νέο κρούσμα βγάζει; Τρέμει στο ενδεχόμενο της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, καθώς οι ομάδες κινδυνεύουν να χάσουν 130 εκατομμύρια ευρώ για έναν μήνα με άδεια γήπεδα και τουλάχιστον τα τριπλάσια αθροιστικά εφόσον δεν συνεχιστεί η σεζόν. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι 20 σύλλογοι της Αγγλίας θα πρέπει να καταβάλουν 177 εκατ. λίρες προς τους φιλάθλους τους ως αποζημίωση για τους αγώνες που δεν θα μπορέσουν να δουν λόγω της πανδημίας, ως μερίδιο από τα εισιτήρια διαρκείας που αγόρασαν στην εκκίνηση της σεζόν. Αυτό το ποσό μόνο ευκαταφρόνητο δεν θεωρείται, αφού το 1/4 από τα προβλεπόμενα έσοδα του ticketing των ομάδων της πρώτης κατηγηορίας και σίγουρα δημιουργεί ακόμη μία πολύ μεγάλη «τρύπα»! Γι αυτό και ξεκινάμε κι εκεί σε λίγες μέρες…

Καταλάβατε τώρα γιατί παίζουν μπάλα παρά τς δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τις εξέδρες άδειες; Το καταλάβατε…

 

email > info@tipsmaker.net