The Asian Football Cup trophy is pictured during a press conference to recognise Qatar as the host for the Asian Football Cup 2011 in Jakarta, 29 July 2007. Qatar earlier hosted the Asian Football Cup in 1988 which was won by Saudi Arabia. Saudi Arabia and Iraq will meet later in the day in the final of the Asian Football Cup 2007. AFP PHOTO/Ahmad ZAMRONI (Photo credit should read AHMAD ZAMRONI/AFP/Getty Images)

Σκάουτ κύριοι …

Αν κάτσεις και κάνεις μία έρευνα, έναν έλεγχο ενδελεχή για το τι “σαπάκια” έχουν πάρει την τελευταία διετία οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες, μεγάλες ή μικρές, θα εκπλαγείς. Μιλάμε για κανονικό νεκροταφείο μπάλας η κατά τα άλλα αξιότιμη και αξιομνημόνευτη Super League.

 “νεκροταφείο ελεφάντων”

Και νεκροταφείο διπλής ανάγνωσης. Είτε παίκτες υπαρκτοί έρχονται και ποδοσφαιρικά “πεθαίνουν” στην πατρίδα μας, είτε “νεκροταφείο ελεφάντων”, με ποδοσφαιριστές που έχουν φάει όχι απλά τα ψωμιά τους, αλλά και το τελευταίο ψίχουλο που είχαν, να έρχονται εδώ για ένα ένσημο, ένα μισθουλάκο, μια τελευταία αρπαχτή και να κάνουν βεγγέρα “λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και κάνα μπουζουκάκι”.

Μην πιάσουμε να λέμε ονόματα, μπάλα βλέπεις, εφημερίδα διαβάζεις, ίντερνετ παρακολουθείς, ξέρεις για τι μιλάμε. και το έχεις σκεφτεί εκατό φορές, απλά τώρα το βλέπεις και γραμμένο σε λέξεις και σκέφτεσαι: “Ρε τον μπαγάσα κι εγώ να το είχα γράψει, τα ίδια θα αποτύπωνα στις λέξεις”.

Φυντανάκια σε κάθε ομάδα

Τέλος πάντων, αλλού πήγαινε η κουβέντα. Όχι για το τίγκα στα σαπάκια ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά για την ένδεια που υπάρχει σε προγραμματισμό, σε σοβαρούς ποδοσφαιράνθρωπους. Σε προγραμματισμό και αποστολές εξεύρεσης πραγματικά καλών ή έστω πολλά υποσχόμενων παικτών, σε μικρότερη ηλικία, σε και άγονη άγνωστη ποδοσφαιρικά περιοχή ώστε να φέρεις το καλύτερο, στην κατά το δυνατόν φθηνότερη τιμή. Και νωρίς, πριν ανεβάσει τιμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ο κάθε παίκτης.

Είδα το Κύπελλο Ασίας που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Και μου βγήκαν τα μάτια από φυντανάκια σε κάθε ομάδα. Και όχι μόνο από τις ομάδες φαβορί, αλλά και Βιετναμέζους, ΒορειοΚορεάτες, Αζέρους, Άραβες και Ουζμπέκους. Οχι, δεν είδα το νέο Μέσι, ούτε τον Άραβα Ρονάλντο. Όμως ο εξτρέμ της Ρούμπιν Καζάν, ο Αλί του Κατάρ που έκανε ρεκόρ γκολ στην ιστορία του θεσμού, αγοράστηκε για φυστίκια από τους Ρώσους και τώρα κοστίζει 9-10 εκατομμύρια (και η μετοχή του ανεβαίνει). Και όχι μόνο, πολλοί σκούροι και ημισκούροι παικταράδες που μπορεί αν τους πάρεις σήμερα με 1-2 εκατομμύρια ή και με 500 χιλιάδες για να τους κάνεις ζάφτι και να τους μεταπωλήσεις για 2-3 φορές πάνω.

Έτσι χτίζονται τα ρόστερ

Τι, όχι; Στην Ελλάδα έβγαλαν μάτια και δικαίως πήραν μεταγραφή από τον Πανιώνιο με χρυσά συμβόλαια ο Ανσαριφάρντ και ο Μασούντ. Πού ήταν οι δύο καμπαλέρος στο κύπελλο Ασίας; Ο πρώην του Ολυμπιακού κομπάρσος και ο νυν της ΑΕΚ εκτός αποστολής. Φαντάσου, αν δεν το είδες, τι παικτούρες ήταν οι υπόλοιποι!

Σκάουτ, κύριοι, σκάουτ! Έτσι χτίζονται τα ρόστερ. Και τα ταμεία. Όχι με τα εισιτήρια και τα διαρκείας. Αυτά είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Τα κέρδη και τα υπερκέρδη έρχονται από τον εντοπισμό και την μεταπώληση παικτών για 4-5 φορές τα φράγκα που σου κόστισαν. Εκεί επενδύεις αν θες να κάνεις ταμείο, όχι στον βοηθό να σου σφυρίξει ένα οφσάιντ γκολ για να μείνεις κατηγορία και να πάρεις χαρτζιλίκια από τηλεοπτικά. Αυτά…

email > info@tipsmaker.net