Το κλάσικο του αιώνα !

Το Μουντιάλ των φαβορί. Αυτό έχει χιλιογραφτεί μέχρι το ξεκίνημα του παγκοσμίου κυπέλλου και σου κάθεται ένα Σαουδάραβες – Αργεντινή 2-1, ένα Ιαπωνία – Γερμανία 2-1, έρχονται και οι φάπες σε Βραζιλία από Καμερούν και σε Βέλγιο από Μαρόκο για να το κατανοήσει κανείς σε όλη του την ολότητα. Το μουντιάλ ευνοεί τα φαβορί, αλλά ΜΟΝΟ τα φαβορί που δουλεύουνε, όχι όλα. Μόνο αυτά που παίζουν, που παράγουν μπάλα, που είναι υπαρκτά φαβορί στο γήπεδο και όχι μόνο στα χαρτιά.

Η Βραζιλία έκανε δύο καλά ματς. Δυσκολεύτηκε στο δεύτερο, αλλά και στα δύο παρά τα εμπόδια επιβλήθηκε παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Και όταν στο τρίτο ο Τίτε έβαλε μέσα εσένα κι εμένα για να ξεκουράσει τους βασικούς, ήρθε η φάπα από το ψυχωμένο Καμερούν.

Η δε Ισπανία έκανε ενάμισο καλό ματς και με την Ιαπωνία που έπαιξαν οι αλλαγές, γέλαγε μαζί τους ο ντουνιάς. 

Η Γερμανία δεν έκανε ιδανικά ματς, έκανε την ήττα που την καταδίκασε και αποχαιρέτησε, αφού όταν έπρεπε να μπει σαν πάντσερ στο γήπεδο, ήταν απλά ένα… ΤΟΜΠ Λεωνίδας. Και δέχτηκε δύο γκολ από την Κόστα Ρίκα. Ε, πού να πας με άμυνα που δέχεται στο ματς-σταθμός δύο γκολ από την Κόστα Ρίκα, ρωτάω; Πουθενά δεν πας, απαντάω.

Και εντέλει, τι έχουμε δει ως τώρα;

Μία σοβαρή Αγγλία έχουμε δει. Οχι η τοπ της ιστορίας της, αλλά σοβαρότατη. Και αυτό της πιστώνεται. Και τα σταυρώματα μόνο τη Γαλλία της φέρνουν ως φόβητρο.

Μία άριστη Βραζιλία έχουμε δει. Επίσης όχι την κορυφαία Σελεσάο ιστορικά, αλλά μία πολύ καλή ομάδα, την καλύτερη στο τουρνουά τολμώ να πω.

Είδαμε επίσης μια καλή Γαλλία. Οχι την κορυφαία στην ιστορία της, αλλά εξίσου καλή με εκείνη που πήρε την κούπα το 2018 χωρίς επίσης να έχει βγάλει -τότε- μάτια με την απόδοσή της.

Από εκεί και μετά η Αργεντινή είναι μέτρια, ίσα που περνάει τη βάση του καλού όταν πιάσει απόδοση ο κοντός, ενώ η Ισπανία δεν είναι αναγκαστικά η ομάδα της 7άρας της πρεμιέρας, αλλά ισως και εκείνη που άρπαξε τη σβερκιά από την Ιαπωνία. Κατσε πρώτα να τη δουμε με το Μαροκο, ας περάσει και μετά μιλάμε για διάκριση…

Εντέλει, όπως έχουν κάτσει τα σταυρώματα, δυο τελικούς θα έχουμε πριν τον… τελικό. Στις 10 Δεκεμβρίου στο Αλ Χορ αν δεν γίνει ακόμα μια τεράστια έκπληξη, η Γαλλία θα κοντραριστεί με την Αγγλία και όποιος περάσει θα έχει μακράν τον πρώτο λόγο να περάσει στον τελικό απέναντι σε μία εκ των Ελβετία, Πορτογαλία, Μαρόκο η Ισπανία. Και στις 13 Δεκεμβρίου, στο άλλο κλαδί της κλήρωσης, στο Λουσάιλ η Βραζιλία και η Αργεντινή πιθανότατα θα παίξουν το κλάσικο του αιώνα για μια θέση στον τελικό της 18ης του μήνα στο ίδιο γήπεδο. Εκεί τον πρώτο λόγο θα έχουν οι εκάστοτε τύποις φιλοξενούμενοι.

Κρατείστε το.

email > info@tipsmaker.net