World Player of the Year …

Για 5η φορά στην καριέρα του και δεύτερη διαδοχική ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για το 2017 από το France Football. Ο Πορτογάλος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τον Λιονέλ Μέσι στη μονομαχία, καθώς οδήγησε την ομάδα του την περασμένη σεζόν στην κατάκτηση του Champions League και του τίτλου στην La Liga, γεγονός που δικαιολογημένα τον έφερε στην κορυφή. Με το 5ο βραβείο αυτό ο CR7 «έπιασε» τον Λιονέλ Μέσι, που μέχρι σήμερα προπορευόταν στις κατακτήσεις της Χρυσής Μπάλας. Ο Ρονάλντο οδήγησε τους «μερένγκες» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας πετυχαίνοντας 25 γκολ, όπως και στην κορυφή της Ευρώπης, όπου σκόραρε 12 φορές, μεταξύ των οποίων δύο στον τελικό με την Γιουβέντους (4-1). Ο ιστορικός θεσμός της Χρυσής Μπάλας, διοργανώνεται ξανά εξ ολοκλήρου από το γαλλικό περιοδικό France Football μετά από 7 χρόνια συνύπαρξης με τη FIFA (World Player of the Year). Από το 1956 μέχρι σήμερα, το ρεκόρ κατέχουν με 5 κατακτήσεις οι Λιονέλ Μέσι (2009, 2010, 2011, 2012 2015) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2008, 2013, 2014, 2016, 2017). Αμφότεροι έχουν πάρει τα τελευταία 10 τρόπαια, ενώ το μεταξύ τους «1-2» χάλασε μόνο το 2010 όταν στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αντρές Ινιέστα και ο Ρονάλντο ήταν μόλις 6ος.
Ακολουθούν με τρεις κατακτήσεις ο Μισέλ Πλατινί (1983, 1984, 1985), ο Γιόχαν Κρόιφ (1971, 1973, 1974) και ο Μάρκο Φαν Μπάστεν (1988, 1989, 1992).

DEALER : η κορυφαία στοιχηματική επένδυση παγκοσμίως | σίγουρο κέρδοs !

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατηγορείται ότι κατά την περίοδο που ήταν γενικός γραμματέας της UEFA αντιμετώπισε με επιείκεια το σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο τουρκικό ποδόσφαιρο τη σεζόν 2010/11. Η Φενερμπαχτσέ κέρδισε το τουρκικό πρωτάθλημα το 2011 στην ισοβαθμία από την Τραμπζονσπόρ διότι είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων. Στη συνέχεια όμως ακολούθησε πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για 36 αξιωματούχους του τουρκικού ποδοσφαίρου και ποδοσφαιριστές οι οποίοι διώχθηκαν για χειραγώγηση αγώνων. Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Φενέρ, Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση. Το 2015 ωστόσο, με απόφαση του Ερντογάν καταργήθηκαν τα ειδικά δικαστήρια τα οποία χειρίστηκαν τις υποθέσεις της Φενέρ, και ως εκ τούτου ο Γιλντιρίμ και οι υπόλοιποι εναγόμενοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

Η UEFA επέβαλε τις δικές της κυρώσεις εναντίον της Φενέρ επιβάλλοντας αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια. Ο Ινφαντίνο και ο τότε πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, είχαν υπογραμμίσει ότι η χειραγώγηση αγώνων αποτελεί επίθεση στην ακεραιότητα του ποδοσφαίρου και ζητούσαν μηδενική ανοχή και σκληρή τιμωρία. Παρόλα αυτά η στάση του νυν προέδρου της FIFA, υπόκειται σε έλεγχο διότι ο Ινφαντίνο είχε δώσει τότε την έγκρισή του στην τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να εφαρμόσει μικρότερες κυρώσεις από εκείνες που προβλέπονταν στον πειθαρχικό κώδικα και ως εκ τούτου η Φενέρ απέφυγε τον υποβιβασμό, ο οποίος θα είχε αντίκτυπο στο τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων της πρώτης εθνικής.

Συγκεκριμένα στις 19 Ιανουαρίου το 2012 ο γενικός γραμματέας της τουρκικής ομοσπονδίας, Εμπρου Κοκσάλ, απέστειλε επιστολή στον Ινφαντίνο με την οποία του ζητούσε να τροποποιήσει τις κυρώσεις προτείνοντας αντί για τον υποβιβασμό της Φενέρ, την αφαίρεση του τίτλου για το 2012, αφαίρεση 12 βαθμών, πρόστιμο και ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Ο Ινφαντίνο απάντησε στις 20 Ιανουαρίου 2012, καθησυχάζοντας την τουρκική πλευρά, ενώ με δήλωσή του ουσιαστικά ενέκρινε την πρόταση του Κοκσάλ: «Μπορούμε να πούμε, εξ ονόματος της UEFA, ότι λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιστάσεις, η πρότασή σας φαίνεται να συνιστά εύλογη, και κατάλληλη απάντηση για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος». Ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Μεχμέτ Αλί Αϊντινλάρ, δεν δίστασε να ισχυριστεί δημοσίως ότι η συμφωνία αυτή με την UEFA επετεύχθη για να αποφευχθεί η απώλεια τεράστιων χρημάτων από τους τουρκικούς συλλόγους και ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης! H UEFA δύο μήνες αργότερα πραγματοποίησε το ετήσιο συνέδριο της στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τραμπζονσπόρ έξι χρόνια μετά συνεχίζει να κυνηγάει την υπόθεση στο CAS καθώς ο τίτλος δεν της απονεμήθηκε ποτέ όπως προβλεπόταν. «Εξακολουθούμε να αμφισβητούμε την απόφαση της τουρκικής ομοσπονδίας να μην εφαρμόσει τους δικούς της πειθαρχικούς κανόνες και καλούμε να αφαιρεθεί το πρωτάθλημα από τη Φενέρ και να απονεμηθεί στην Τραμπζονσπόρ. Η τουρκική ομοσπονδία παραβίασε τους δικούς της κανονισμούς και τις αρχές της UEFA για δίκαιη και μηδενική ανοχή. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε ούτε να δικαιολογήσουμε την προσέγγιση του Ινφαντίνο», δήλωσε ο δικηγόρος που ενεργεί για την Τραμπζονσπόρ, Ερντέμ Εγκεμέν.

Hacker : Μην στοιχηματίζεται, επενδύστε !

Μπορεί η ισοπαλία της ΑΕΚ και κυρίως η πρόκρισή της στους «32» του Europa League να πρόσθεσε βαθμούς (28.200) και ελπίδες στην χώρα μας, όμως φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα αποφύγει τελικά την 15η θέση της κατάταξης στην UEFA. H νίκη της Βικτόρια Πλζεν στην έδρα της Χάποελ Μπερ Σεβά, αύξησε κι άλλο την διαφορά της 14ης Τσεχίας (29.175 πόντοι) από την χώρα μας. Ετσι θα χρειαστεί μία εξαιρετική ευρωπαϊκή διαδρομή από την ΑΕΚ, δεδομένου ότι οι Τσέχοι συνεχίζουν επίσης στην Ευρώπη με μία ομάδα. Εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, σημαίνει πως ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο κυπελλούχος από τον 3ο προκριματικό του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος της κατάταξης θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό.

Το ευχάριστο είναι ότι η απομακρυσμένη στην 16η θέση Κροατία με 26.Ο00 βαθμούς δεν έχει πλέον κανέναν εκπρόσωπο στην Ευρώπη και μοναδική απειλή είναι η 17η Δανία με 25.950 βαθμούς που συνεχίζει στην Ευρώπη μόνο με την Κοπεγχάγη. Στην περίπτωση που η Ελλάδα υποχωρήσει στην 16η θέση θα χάναμε μία ομάδα στην Ευρώπη και η τρίτη της κατάταξης θα άρχιζε από τον 1ο προκριματικό γύρο. Αντίθετα η 14η θέση (όπως και η 13η) εξασφαλίζει παρουσία του πρωταθλητή στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ η 12η που βρίσκεται τώρα η Ελβετία, στέλνει τον πρωταθλητή στα play-off.

Πάνω από τους Τσέχους στην 13η θέση, βρίσκονται οι Ολλανδοί με 29.749 βαθμούς, ωστόσο η Ολλανδία δεν έχει πλέον καμία ομάδα στη συνέχεια των διοργανώσεων της UEFA, ενώ 12η από το βράδυ της Τρίτης είναι η Ελβετία με 29.800 βαθμούς και μοναδική εκπρόσωπο από εδώ και πέρα τη Βασιλεία στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην πρώτη θέση της UEFA, εξακολουθεί να βρίσκεται η Ισπανία 100.426 βαθμούς, έχοντας πίσω της την Αγγλία (75.319) και στην τρίτη θέση την Ιταλία (71.416).

email > info@tipsmaker.net