Ντέρμπι σε κόκκινο φόντο …

Μεγάλο παιχνίδι απόψε στο Καραϊσκάκη. Λάθος. Το λένε μεγάλο διότι παρουσιάζει υψηλό ενδιαφέρον. Αντίπαλοι Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Άλλο λάθος. Δεν θα βγουν στο γήπεδο ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ των παραμυθιών και του παρελθόντος που τους ανέδειξε στις δυο κορυφαίες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του τόπου. Αυτό το σημερινό ματς είναι ένα ακόμα ανάμεσα τους και δεν μοιάζει με τα προηγούμενα. Ούτε με το αμέσως προηγούμενο.

Θα εμφανιστεί ένας άλλος Ολυμπιακός απέναντι σε μια άλλη ΑΕΚ και θα ανταγωνιστούν σ’ ένα άλλο ματς.

Την περίοδο 2017-18 μια άλλη ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 δυο φορές τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (φώτο). Μετά από ένα χρόνο, περίοδος 2018-19, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ δεν κατάφερε 1-1 να νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ κι έχασε 4-1 στο Φάληρο.

Σύμφωνοι, είναι το ίδιο το όνομα, Ολυμπιακός, ΑΕΚ. Και οι οπαδοί στο γήπεδο και στις τηλεοράσεις είναι αμετακίνητοι πιστοί. Οι αντίπαλοι, όμως, είναι διαφορετικοί, άλλος προπονητής, άλλοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ, στην ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός εμφανίζεται πιο ισχυρός. Είναι φαβορί, κι όχι μόνο λόγω έδρας. Ένα τέτοιο παιχνίδι, που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα συναντηθούν έτσι όπως παρουσιάζονται σήμερα, επιφυλάσσει… εκπλήξεις. Να επαναληφθεί π.χ. το περσινό 4-1, έκπληξη θα είναι. Να κερδίσει η ΑΕΚ, έκπληξη θα είναι.

Ναι, αντίπαλοι δεν είναι μόνο οι φανέλες των δυο μονομάχων. Θα αγωνιστούν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι τυχαίνει σήμερα να παίζουν για λογαριασμό των δυο αντιπάλων. Λόγο στο αποτέλεσμα πιθανόν να έχουν, μάλιστα πριν καν ξεκινήσει το ματς, οι δυο προπονητές. Και, βέβαια, στην εξέλιξη με τις φανερές κι όχι παρεμβάσεις τους να ενεργήσουν θετικά ή αρνητικά για την ομάδα τους.

email > freekick@tipsmaker.net