Το τελευταίο αυτογκόλ…

Ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, μέσα σε πέντε χρόνια διέλυσε μια ομάδα που είχε κατακτήσει το τρεμπλ, έκανε τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου να παρακαλάει για να φύγει (Λιονέλ Μέσι), καταχρέωσε μια επικερδής εταιρεία που έχει τον χρόνο ετήσια έσοδα που άγγιζαν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ προ κορονοϊού και, έχοντας φύγει εδώ και πάνω από πέντε μήνες, ξεφτιλίζει το πρεστίζ της με το περιβόητο πια «Barçagate», εξαιτίας του οποίου ενδέχεται να περάσει ένα σημαντικό διάστημα πίσω από

Τουλάχιστον, το τελευταίο αυτογκόλ του Μπαρτομεου δεν θα στοιχίσει στην Μπαρτσελονα πέραν βεβαίως από το πληγωμένο πρεστίζ της. Η δικαστής Αλεχάντρα Χιλ άφησε προσωρινά ελεύθερους (χωρίς περιορισμούς ή μέτρα) τον Μπαρτομέου και το δεξί του χέρι, Τζάουμε Μασφερέρ, οι οποίοι πέρασαν το βράδυ της Δευτέρας στο κρατητήριο.

Η Μπαρτσελόνα, ως σύλλογος, απαλλάσσεται οποιασδήποτε κατηγορίας για την συγκεκριμένη υπόθεση. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού ο Μπαρτομέου και ο Μασφερέρ είναι ύποπτοι για κακοδιαχείρηση και διαφορά ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ του ταμείου της πολύπαθης Μπάρτσα;

Ο εκτελεστικός διευθυντής Όσκαρ Γκράου και ο επικεφαλής του νομικού τμήματος, Ρομάν Γόμεθ Πουντί, είχαν αφεθεί ελεύθεροι από την Δευτέρα και σήμερα Τρίτη (2/3) πήγαν κανονικά στην εργασία τους, σαν να μην συνέβη τίποτε.

Συνέβη όμως. Γιατί από τις 6 Ιουνίου του 2015, όταν ο Μπαρτομέου «πάτησε» στο τρεμπλ για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, η μετάβαση στη νέα εποχή, μετά την αποχώρηση των Τσάβι και Αντρές Ινιέστα, έγινε με τον πλέον λανθασμένο τρόπο.

Η απαραίτητη ανανέωση έγινε με εντελώς άστοχες επενδύσεις, τα 222 εκατομμύρια ευρώ του Νεϊμάρ πήγαν επί της ουσίας στα… σκουπίδια, ο σύλλογος για να μην χαλάσει το χατήρι των ποδοσφαιριστών εκτόξευσε τους μισθούς τους στα ουράνια (με αποτέλεσμα τα ετήσια έξοδα να φτάνουν σχεδόν τα έσοδα) και το πρότζεκτ της πλήρης ανακαίνισης του «Καμπ Νόου» πάγωσε εντελώς.

Στις 27 Οκτωβρίου του 2020, ο Μπαρτομέου υπέβαλε την παραίτησή του, για να μην φύγει (εντελώς) από την πίσω πόρτα, ύστερα από πρόταση μομφής εις βάρος της διοίκησής του. Την Κυριακή (7/3), οι εκλογές για τη νέα διοίκηση αποτελούν μια (μικρή) αχτίδα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο, αν και ο διάδοχος του «Μπάρτο» (πιθανότατα ο Τζουάν Λαπόρτα) θα μπορέσει δικαιολογημένα να πει ότι «παρέλαβα καμμένη γη»

email > freekick@tipsmaker.net