Στο ιδιο έργο θεατές …

Μια ζωή ο ΠΑΟΚ ήταν στη σκιά ”των τριών ομάδων του αθηναϊκοκεντρικού κράτους”, σύμφωνα με τις μόνιμες καταγελίες του. Και ακόμα και σήμερα κάποιοι από την αδικημένη (;) Βόρεια Ελλάδα δεν έχουν σταματήσει να τις επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία. Που σημαίνει, για να αποφύγουμε τις πολλές κουβέντες ότι μια ζωή ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός κόλπου, μακριά από τίτλους διότι αυτό ήθελαν, βρώμικα και παρασκηνιακά, οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ, η τέταρτη σε μέγεθος κόσμου ομάδα, κατά τους ατέλειωτους ισχυρισμούς του δεκαετίες τώρα, στερούνταν πρωταθλήματα διότι τον πολεμούσαν ανέντιμα οι τρεις μεγάλοι του κέντρου. Αυτή είναι μια πραγματικότητα, ανεξάρτητα αν έχει σχέση με την αλήθεια. Είναι μια πραγματικότητα που εκφράζει Ελλάδα, όχι μονάχα την ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Το ίδιο ισχύει με τις καταγγελίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τα δυο τελευταία χρόνια. Αδιάφορο αν λέει σαχλαμάρες ή φαντασίες η ΠΑΕ του Μαρινάκη, η οποία έχασε το πρωτάθλημα το 2018 και το 2019.

Δεν εκφράζει την πραγματικότητα του ποδοσφαίρου μας η κατάκτηση ή η απώλεια του πρωταθλήματος, απ΄αυτήν ή την άλλη ομάδα. Μας εκφράζει το γεγονός, η πραγματικότητα ότι ο νικητής είναι κάλπικος για τους αντιπάλους του. Κι αυτό δεν χαρακτηρίζει μονάχα τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Χαρακτηρίζει και τον Παναθηναϊκό, και την ΑΕΚ.

Δεν κέρδισε χθες ο Ολυμπαικός και οι άνθρωποι της ΠΑΕ, από τον μαγαζάτορα Μαρινάκη, μέχρι τον τελευταίο σεκιούριτυ, με τη συμπεριφόρα τους έβαλαν τα πράγματα ιστορικά στην… θέση τους. Ο ΠΑΟΚ ελέγχει τη διαιτησία, την ομοσπονδία, την FIFA και την UEFA. Τα ίδια, δηλαδή που μας τα ζάλιζε μια ζωή ο ΠΑΟΚ.

email > freekick@tipsmaker.net