12ος παίκτης …

Απόψε στο ΟΑΚΑ μια ακόμα αναμέτρηση ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Μια στις τόσες. Και όσο θα παίζεται ποδόσφαιρο στην Ελλάδα οι δυο συγκεκριμένες ομάδες θα έχουν πάντα την ευκαιρία να… συγκρούονται. Σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Γι’ αυτό κάθε φορά γίνεται λόγος περί ξεκαθάρίσματος λογαριασμών. Φαιδρότητες, όχι απλά υπερβολές. ΑΕΚ και Ολυμπιακός δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Ούτε τα χαρτομάντηλα τους. Δουλειά τους είναι να παιξουν μπάλα, τουτέστιν να προσφέρουν θέαμα. Και θα πετύχουν σαν ποδοσφαιρικές εταιρείες που είναι, εάν όσοι βρεθούν στο γήπεδο με το τέλος του αγώνα δεν θέλουν να φύγουν.

Το ίδιο και όσοι παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό δρώμενο από την τηλεόραση. Να σφυρίξει τη λήξη του έργου ο διαιτητής και να θέλουν κι…. άλλο ποδόσφαιρο, θεαματικό και χορταστικό. Αυτή είναι η επιτυχία, όχι να παίζει από τα ΜΜΕ και τους φανατικούς οπαδούς μόνο ο πόθος της νίκης. Και να στεφανώσουν τον νικητή ακόμα κι αν δεν επαιξε μπάλα της προκοπής. Ακόμα κι αν δεν δικαιούταν τη νίκη.

Όταν καίει μονάχα το αποτέλεσμα, όπως κι αν προκύψει, τότε στην πραγματικότητα αντίπαλοι και πρωταγωνιστές δεν είναι οι ποδοσφαιριστές. Πρώτο ρόλο παίρνουν οι… διαιτητές, οι πρόεδροι των ομάδων, και οι… φίλαθλοι.Ο 12ος παίκτης. Που αυτός δεν αγωνίζεται για το ποδοσφαιρο, αλλά για την… ιδεολογία της ομάδας, την… θρησκεία της, την… Ιστορία της, τα όσια και τα ιερά της. Που τα διακονούν και τα προστατεύουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές άγνωστοι μέχρι χθες και από τόπους μακρινούς.

email > freekick@tipsmaker.net