Ήταν γραφτό…

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν το φαβορί στην κόντρα με την αξιολύπητη Άρσεναλ, η οποία μάλιστα στο πρώτο ματς έκανε 1-0 εκτός. Κι όμως, το αουτσάιντερ διέπραξε την έκπληξη στην έδρα της αντιπάλου με το 1-0 στο β’ μέρος και το τελικό 2-1 στο γ’ μέρος. Η μυθική ανατροπή προέκυψε χάρη στα μανιασμένα άγρια σκυλιά του Ολυμπιακού που πολέμησαν με αυτοσυγκέντρωση βουδιστή μοναχού.

Ο κάπταιν και σκόρερ της Άρσεναλ με ψαλίδι από κοντά έκανε ένα εντυπωσιακό γκολ που δεν πιανόταν και στη συνέχεια πριν το 1-2 έχασε το εύκολο 2-1 για να προκριθεί η λονδρέζικη ομάδα. Θα το… έχανε βέβαια διότι ήταν γραφτό να περάσει στους ”16” ο Ολυμπιακός. Το λέει η πανάρχαια σοφία των Αράβων. ”Ήταν γραφτό… Έγινε διότι ήταν γραφτό…. Δεν έγινε διότι ήταν γραφτό… ”. Με ποια δύναμη και ποια φουκαριάρα Άρσεναλ να… ξεγράψει ό,τι έχουν αποφασίσει τα αστέρια της ερήμου;

Ο προπονητής της Άρσεναλ μίλησε για κούραση. Ότι οι παίκτες είναι καταπονημένοι από τα συνεχή παιχνίδια. Έχει δίκαιο. Οι γηπεδούχοι περίμεναν την πρόκριση από τον… ουρανό. Γι’ αυτό ξετρελάθηκαν από τη χαρά τους όταν στο 114 ισοφάρισαν, με τέτοιο τρόπο λες και σε έξι ακόμα λεπτά θα σήκωναν την κούπα της Ευρώπης. Έχασαν, αποκλείστηκαν γιατί έπεσαν απέναντι σε πολεμιστές, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να μη χαλάσουν το μήνυμα της μοίρας

Η κούραση δεν παίζεται. Σύμφωνοι, στον πολεμιστή, στον αθλητή, στον αγωνιζόμενο βιοπαλαιστή ή ποδοσφαιριστή έχει λόγο και η πίστη, και η ψυχή, ό,τι άλλο πνευματικό και ιδεολογικό λειτουργεί ως κίνητρο. Δεν αγνοείται η κούραση, όμως. Άλλο παίζω ένα ματς την εβδομάδα, άλλο δίνω δυο μάχες την εβδομάδα, και κάθε εβδομάδα.

Μετά την Άρσεναλ, όπου άδειασαν τα ρεζερβουάρ από δυνάμεις, δεν έμεινε ούτε μισό λίτρο ενέργειας, που κι αυτό καταναλώθηκε στους πανηγυρισμούς, μετά το τέλος και της παράτασης (!!!), ο Ολυμπιακός μεθαύριο Κυριακή παίζει στο Καραϊσκάκη με τον Παναιτωλικό και…

… Και την προσεχή Τετάρτη στην Τούμπα θα αντιμετωπίσει αντίπαλο πολύ πιο δύσκολο από την Άρσεναλ. Τον ΠΑΟΚ για το πρώτο ματς στα ημιτελικά κυπέλλου, δέκα μέρες μετά την ήττα του 1-0 από τον Ολυμπιακό, στο πρωτάθλημα.

Ποιον Ολυμπιακό θα περιμένει σ’ αυτή τη δόση ο ΠΑΟΚ; Ασφαλώς έναν Ολυμπιακό ο οποίος δεν θα έχει προλάβει να αποκαταστήσει το οργανικό του σύστημα, προκειμένου να πάρει αποτέλεσμα από αντίπαλο που δίνει ”αγώνα ύπαρξης”. Ότι δεν τελείωσε ως πρωταθλητής, ως κυπελλούχος. Ότι παραμένει εν δυνάμει νταμπλούχος, για δεύτερη σαιζόν. Πράγματι, μια δεύτερη αποτυχία του ΠΑΟΚ στην Τούμπα σημαίνει πλήγμα αγωνιστικό και ψυχολογικό για την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

”Ευχάριστο”, λοιπόν, ήταν για τον ΠΑΟΚ που η ρεβάνς στο Λονδίνο με την Άρσεναλ παίχτηκε σε 120 λεπτά. Που χρειάστηκε να φτάσει το έργο και στην παράταση. Και ακόμα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ θα είναι μια ”ευνοϊκή” κλήρωση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του γιουρόπα.

email > freekick@tipsmaker.net