Φουρνιές ποδοσφαιριστών …

Είτε παρακολουθεί κανείς Μπουντεσλίγκα, είτε όχι, είτε τρέφει συμπάθεια προς την εθνική ομάδα της Γερμανίας, είτε δεν αντέχει να τη βλέπει, κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι η συγκεκριμένη χώρα ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη ποδοσφαιρομάνα.

Οι Γερμανοί εξακολουθούν να παράγουν φοβερές φουρνιές ποδοσφαιριστών, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι από το 1950 και μετά, έχουν κάθε δεκαετία τουλάχιστον μία συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αφορμή για να τα θυμηθούμε όλα αυτά, στάθηκε η νέα τρομερή εμφάνιση του Κάι Χάβερτς. Του πιτσιρικά που πριν κλείσει τα 21 του χρόνια (τον Ιούνιο θα γίνει αυτό), έχει τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στη Μπουντεσλίγκα. Και όχι με την Κολωνία ή τη Μάιντς. Με τη Λεβερκούζεν, που μάχεται κάθε χρόνο για την είσοδο στην τετράδα και συχνά τα καταφέρνει.

Στο εκτός έδρας 3-1 των «ασπιρινών» με τη Γκλάντμπαχ το Σάββατο, ο νεαρός Γερμανός πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του. Έφτασε έτσι τα 14 την εφετινή σεζόν, σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει μοιράσει επίσης, 8 ασίστ.

Στα τελευταία 4 ματς, ανεξαρτήτου θεσμού, έχει σκοράρει 6 φορές. Σε αγώνες πρωταθλήματος, έχει συμμετοχή σε γκολ της Λεβερκούζεν επί 6 συνεχόμενες αγωνιστικές.

Απορεί κανείς πως γίνεται να παίζει ακόμα αυτός ο παίκτης σε μία ομάδα που δεν έχει κατακτήσει ποτέ στην ιστορία της το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι πως το όνομα του, διεθνή εδώ και δύο χρόνια, Γερμανού, φιγουράρει εδώ και καιρό στις λίστες των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Πρώτη και καλύτερη φυσικά η Μπάγερν Μονάχου, με συλλόγους από την Αγγλία, την Ισπανία και τη Γαλλία (Παρί Σεν Ζερμέν, προφανώς) να τον έχουν στα υπόψιν.

email > freekick@tipsmaker.net