Coppa Italia …

Υπήρχε μία εποχή πριν από μερικούς μήνες που κάθε συζήτηση για επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης στην Ιταλία έμοιαζε άτοπη. Ο κορωνοϊός πλήγωνε καθημερινά τη μεσογειακή χώρα, με περιοχές όπως η Λομβαρδία να μετρούν χιλιάδες απώλειες.

Κι όμως. Τρεις μήνες και τρεις ημέρες μετά τους τελευταίους αγώνες της Σέριε Α, το ποδόσφαιρο επιστρέφει στη γειτονική χώρα, με τα ημιτελικά του Κυπέλλου! Η κυβέρνηση έδωσε χθες το τελικό «ΟΚ», με τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, να λέει πως «υπέγραψα το διάταγμα που επιτρέπει τα αθλητικά γεγονότα, συνεπώς και το Coppa Italia, ασφαλώς κεκλεισμένων των θυρών και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να τηρούνται κατά γράμμα».

Γιουβέντους και Μίλαν κοντράρονται απόψε στη ρεβάνς του μεταξύ τους 1-1 στις 13 Φεβρουαρίου, σχεδόν τέσσερις μήνες πριν. Μοιάζει μακρινό, λες και ήταν αγώνας άλλης σεζόν. Κανονικά η εν λόγω διοργάνωση θα είχε τελειώσει εδώ και πολλές εβδομάδες και σήμερα θα ξεκινούσε το Euro του 2020. Τουρκία-Ιταλία το πρώτο ματς, με έδρα στη Ρώμη. Εάν μας έλεγε κάποιος πριν από πέντε μήνες πως ένας τέτοιος θεσμός θα ματαιωνόταν μαζί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, μάλλον θα δυσπιστούσαμε. Αλλά η πραγματικότητα του κορωνοϊού είναι ακριβώς αυτή.

Αφού προκύψει ο πρώτος φιναλίστ, ο δεύτερος θα γίνει γνωστός το Σάββατο, μετά το Νάπολι-Ιντερ. Με 1-0 είχαν νικήσει οι «παρτενοπέι» στο πρώτο ματς, συνεπώς έχουν τον πρώτο λόγο για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. Εναν τελικό που θα γίνει την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στο αδειανό «Ολίμπικο».

Την ίδια ώρα, η ΟΥΕΦΑ φέρεται να έχει καταλήξει στη διεξαγωγή των επόμενων φάσεων σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ με μορφή… Final-8. Βούηξε ο τόπος το βράδυ της Πέμπτης, ότι μένει μόνο η τελική συγκατάθεση της Ομοσπονδίας για να διεξαχθούν τα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στη Λισσαβώνα και αυτά της δεύτερης στη Γερμανία. Ευκαιρία και για τον Ολυμπιακό έτσι και περάσει τη Γουλβς, σε μονά ματς σε ουδέτερη έδρα όλα γίνονται…

email > freekick@tipsmaker.net