ΑΕΚ v Παναθηναϊκός …

Οι δύο από τις τρεις καλύτερες επιθέσεις στα πρώτα οκτώ ματς της τρέχουσας σεζόν της Super League συγκρούονται στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της ένατης αγωνιστικής της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ των 17 γκολ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό που έχει παραβιάσει 14 φορές τις αντίπαλες του εστίες (τόσες το έχει κάνει κι ο ΠΑΟΚ). Η Ένωση δημιουργεί περισσότερες τελικές από το “τριφύλλι” – είναι μάλιστα δεύτερη συνολικά πίσω από τον Ολυμπιακό – αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πιο αποτελεσματικός.

Μάλιστα, οι “πράσινοι” δεν ξεπερνούν μόνο τους “κιτρινόμαυρους” στην κατηγορία “γκολ / τελικές προσπάθειες”, αλλά και τις υπόλοιπες 14 ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα του πρωταθλήματος με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Οι φιλοξενούμενοι στο ντέρμπι του Σαββάτου (3/11) σουτάρουν περισσότερες φορές από τους γηπεδούχους τόσο εντός (περισσότερο) όσο κι εκτός περιοχής, ενώ έχουν αλλάξει και περισσότερες πάσες. Έχουν κάνει, ωστόσο, λιγότερα λάθη.

Τα δοκάρια έχουν στερήσει στο “Δικέφαλο” τις περισσότερες φορές (7) από κάθε άλλη ομάδα της Super League την ευκαιρία για γκολ, αντί των τριών του “τριφυλλιού”.

Οι δύο αντίπαλοι για την 9η αγωνιστικοί είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι ομάδες που έχουν δεχθεί τις λιγότερες κίτρινες κάρτες στα πρώτα οκτώ ματς, καμία όμως κόκκινη.

Ο Παναθηναϊκός έχει (μαζί με την Ξάνθη) τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι (3), ένα μόνο έχει σφυριχτεί υπέρ της ΑΕΚ.

Πάμε να δούμε τι γίνεται και σε ατομικό επίπεδο! Ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος δεν θ’ αγωνιστεί, είναι πρώτος στο πρωτάθλημα στα εκτός περιοχής σουτ (17) με δεύτερο τον Γιάννη Μπουζούκη (13).

email > freekick@tipsmaker.net