Αποκλειστικά υπέυθυνος …

Δεν έκανε ο Έλληνας πετυχημένος Γιώργος Δώνης, που περπάτησε την ομάδα στα δυο πρωταθλήματα, διότι δεν ήταν… συνεννοήσιμος με τον Ισπανό τεχνικό διευθυντή, τον γενικό κουμανταδόρο πλέον στην ΠΑΕ. Και μετά τον προπονητή, στο όνομα Πογιάτος, ο κουμανταδόρος έκανε τρεις μεταγραφές, και τις τρεις από την πατρίδα, την Ισπανία. Καρλίτος, Άιτορ και Βέλεφ στα ονόματα.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, ξεχνάει το μοντέλο στο οποίο υποχρεώθηκε να καταφύγει λόγω οικονομικών δυσκολιών, κατά βάσιν με Έλληνες πιτσιρικάδες, και το οποίο απέδωσε πολύ περισσότερα απ’ όσα περίμενε κανείς και βαδίζει στο… άγνωστο. Για ποιο λόγο ο μεγαλομέτοχος τολμάει να απορρίψει μια πετυχημένη συνταγή και να προχωρήσει σε νέους πειραματισμούς, έχοντας… τυφλή εμπιστοσύνη στον Τσάβι Ροκα, τον οποίον γνώρισε τον περασμένο Νοέμβριο;

Όλοι συμφωνούν ότι το μεγαλύτερο έγκλημα στον μεταπολυμετοχικό Παναθηναϊκό επέφερε η επίσης τυφλή εμπιστοσύνη του Αλαφούζου στον αμφιλεγόμενο προπονητή Αντρέα Σταματσόνι. Και ο ίδιος ο καναλάρχης παραδέχθηκε ότι ο εν λόγω Ιταλός ήταν καταστροφή. Εξαιτίας πριν από πέντε χρόνια χάθηκαν στον αέρα εκατομμύρια και κράτησε πίσω τον Παναθηναϊκό. Δεν φταίει αυτός, όμως, που αποδείχθηκε… Στραπατσόνι, αλλά το αφεντικό που του παρέδωσε εν λευκώ τα κλειδιά στο μαγαζί.

Τις ομάδες δεν τις διαχειρίζονται οι προπονητές, ούτε οι τεχνικοί σύμβουλοι. Ακόμα και στο χτίσιμο της ομάδας, στο καθαρά τεχνικό κομμάτι, η ευθύνη ανήκει στον μεγαλομέτοχο. Επειδή αυτός πληρώνει, επειδή είναι υποχρεωμένος να ελέγχει τον προπονητή και τον τεχνικό σύμβουλο.

email > freekick@tipsmaker.net