Δεν αλλάζει ρότα το μαγαζί …

Δυο κολλητές ήττες ο ΠΑΟΚ από το χωριό ονοματι Βίντι σκούπισαν ολο το μπακίρι οι Μπούκ …ποιά Βίντι ρε φίλε. Πόσες φορές έπιασε τη μπάλα ο τερματοφυλακας της Βίντι στο χθεσινό ματσάκι με τον ΠΑΟΚ στην Βουδαπέστη; Μέτρησα μια φορά μονάχα. Ίσως και μια ακόμα τη στιγμή που είχα πάει για κατούρημα. Επόμενο να χάσει ο υποψήφιος πρωταθλητής Ελλάδος, όταν δεν κάνει κάποιο σουτ, δεν φτιάχνει μια έστω ευκαιρία με αντίπαλο κατώτερο, αλλά πιο επικίνδυνο.

Αλήθεια, ψαχνόμουνα με ποια σκέψη βγήκαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Πάμε για σκοποβολή στο λούνα παρκ, επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, βόλτα στον Δούναβη. Αν είναι έτσι, τότε ο ΠΑΟΚ παραμένει σταθερά στο ίδιο φεγγάρι. Είναι ο γνωστός, ο αιώνιος ΠΑΟΚ.

Πιθανόν να μην είναι των ποδοσφαιριστών όλη η ευθύνη. Γιατί αγωνίστηκαν χωρίς ηθικό και αυτοσυγκέντρωση, κυρίως χωρίς πλάνο. Έπαιξαν με το σύστημα… ό,τι κάτσει. Και όπως έρθει η δουλειά.

Ολοφάνερο ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε στα σοβαρά το ματς και δεν… ξύπνησε με αντίπαλο ψυχωμένο, πειθαρχημένο στην τακτική του. Η ομάδα της Ουγγαρίας παραχώρησε ελευθερία κινήσεων στον αντίπαλο, και γι’ αυτό ίσως ο ΠΑΟΚ συνέχιζε την τσάρκα στο μεγάλο ποτάμι. Κι όταν τέλειωσε το πάρτυ τον έβγαλαν ολότελα μουσκεμένο, ακόμα να στεγνώσει.
Δεν πάει έτσι. Δεν αλλάζει ρότα το μαγαζί με συμπεριφορά μοιρολατρική. Να περιμένει το ένα βήμα παραπέρα από την αδυναμία των άλλων, όχι από τη δική του αποφασιστικότητα. Και το πρωτάθλημα να πάρει ο ΠΑΟΚ θα είναι ο ίδιος αν δίνει την ίδια εικόνα, όπως στο 1-0 της Βουδαπέστης.

Απογοητευτικό. Ανησυχητικό.

email > freekick@tipsmaker.net