Διακοπή επ’ αόριστον …

Το σενάριο που παίζει, μετά την επιστροφή από το Παρίσι, ο Μητσοτάκης να αποφασίσει τη διακοπή του πρωταθλήματος. Πιο σωστά κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας, διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Τα όσα έκτροπα στα γήπεδα και μαφιόζικα εκτός αγωνιστικών χώρων έχουν συμβεί, το πιθανότερο είναι να επαναληφθούν. Οι τρομοκρατικές ενέργειες, να καίγονται ΄καταστήματα διαιτητών, να στέλνονται κακοποιημένοι στο νοσοκομείο, να μπουκάρουν κουμπουροφόροι πρόεδροι στη διάρκεια παιχνιδιού, να πλακώνονται μεγαλομέτοχοι δημόσια με γλώσσα πεζοδρομίου, οι χούλιγκαν να οργιάζουν κλπ κλπ.

Λέγεται ότι ο Νο 1 συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, το γερό μυαλό του Μαξίμου, έχει εισηγηθεί στον Μητσοτάκη να προχωρήσει στο μεγάλο STOP. Να αποφασίσει τη διακοπή επ’ αόριστον. Να γίνει στο ποδόσφαιρο η Θάτσερ της Ελλάδος. Όπως η μακαρίτισσα πρωθυπουργός της Αγγλίας, η ”σιδηρά κυρία” απαγόρευσε τη συμμετοχή των αγγλικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης.

Λίγο ενδιαφέρει αν την σχετική πρόταση στον Μητσοτάκη την έκανε ο Γεραπετρίτης ή κάποιος άλλος. Το σημαντικό είναι ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρείται πλέον πως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ”γιατροσόφια” όλα όσα διέπραξαν για να εκτονωθεί η πολεμική κατάσταση στο ποδόσφαιρο.

Από τη μια κάποιοι Λάκοβιτς και Φούσεκ, αξιωματούχοι των διεθνών αρχών, κουμαντάρουν τα ποδοσφαιρικά πράγματα και από την άλλη σκοτώνονται τα αφεντικά των μεγαλοπαέ. Και η κυβέρνηση, όπως η προηγούμενη, και η προπροηγούμενη γελοιοποιείται με τα πολυμεταχειρισμένα σάλια: ”Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε μηδενική ανοχή, θα κάνουμε και θα ράνουμε μπλα μπλα…”.

email > freekick@tipsmaker.net