Εν μέσω αναδιάρθρωσης…

Τηλεδιασκέψεις οι μεν, τηλεδιασκέψεις οι δε, παντού παλεύουνε εκπρόσωποι ομάδων και λίγκες να βρουν άκρη για το αν, πώς και πότε θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Ειδικά μέσα στον Απρίλιο, αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερη κουβέντα σχετικά με το τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Ήδη πάντως ακούγονται οι πρώτες αισιόδοξες φωνές, που κάνουν λόγια για φουλ δράση μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου.

Στην Σκωτία όμως, το σκηνικό είναι αλλιώτικο. Βλέπετε, προ ημερών πάρθηκε η απόφαση να διακοπούν οριστικά τα πρωταθλήματα της Τσάμπιονσιπ, της Λιγκ 1 και της Λιγκ 2. Όλων την κατηγοριών με λίγα λόγια πλην της Πρέμιερσιπ. Τη δουλειά την έκλεισε η ψήφος της μέχρι πρότινος αρνητικής Νταντί, που είναι 3η στη Β’ κατηγορία. Πλέον, η Scottish Professional Football League έχει την εξουσία να πράξει αναλόγως και στα… σαλόνια, εάν κριθεί ανέφικτο να συνεχιστεί η δράση.

Στις τρεις μικρές κατηγορίες, οι Νταντί Γιουνάιτεντ, Ρέιθ Ρόβερς και Κόουβ Ρέιντζερς αναμένεται να επωφεληθούν από τη διακοπή και να κατακτήσουν πρόωρα το πρωτάθλημα μαζί με την άνοδος. Οι δε Πάρτικ Θιστλ και Στάνραερ, θα υποβιβαστούν σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 αντίστοιχα.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η εξέλιξη αυτή έφερε αντιδράσεις σε συλλόγους της Πρέμιερσιπ. Μία εξ αυτών είναι η Ρέιντζερς, η οποία μπορεί να έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τίτλο (στο -13 από την Σέλτικ, γαρ), ωστόσο σίγουρα οι ιθύνοντές της δε θα ήθελαν να δουν τη μισητή αντίπαλο να κατακτά το πρωτάθλημα τόσο ξεκούραστα. «Mess» χαρακτήρισε την απόφαση ο προπονητής της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ, την ώρα που η θέση του συλλόγου υποστηρίζει πως έγινε μέχρι και… bullying σε ομάδες για να ταχθούν υπέρ της διακοπής!

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται στη Χαρτς, η οποία είναι τελευταία και στο -4 από τη Χάμιλτον. Η μεγαλομέτοχος, Αν Μπατζ, έκανε λόγο για «κακό χειρισμό» εκ μέρους λίγκας και ενημέρωσε πως θα συνεργαστεί με τους ανθρώπους της Χάμιλτον προκειμένου να προστατευτούν οι σύλλογοι που κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Πιθανότατα μέσω αναδιάρθρωσης…

email > freekick@tipsmaker.net