Επιστροφή στην δράση …

Με σχεδόν 20.000 θύματα από τον κορωνοϊό, η Ιταλία έχει τα… μαύρα πρωτεία στην σχετική, ευρωπαϊκή λίστα. Μέχρι να θεριέψει ο ιός στις ΗΠΑ μάλιστα, οι γείτονες ήταν πρώτοι παγκοσμίως σε θύματα. Με αυτά τα δεδομένα, φαντάζει άτοπο να συζητά κανείς για επιστροφή της αγωνιστικής δράσης, ωστόσο είναι κι αυτό κάτι που πρέπει να δρομολογηθεί σιγά σιγά.

Με τον πρωθυπουργό,Τζουζέπε Κόντε, να ανακοινώνει πριν από λίγες ημέρες ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαΐου, έγινε σαφές ότι ως τότε δεν πρόκειται να γίνει ούτε μία προπόνηση. Γιατί θέλουν και μία μικρή προετοιμασία οι ποδοσφαιριστές, δε γίνεται να τους βάλεις να παίξουν έτσι. Θα έχει κάνει από τρεις αναγκαστικές αλλαγές κάθε ομάδα στο ημίχρονο.

Εάν λοιπόν αρχίσουν ξανά με το καλό οι προπονήσεις αρχές Μαΐου, έχοντας ως δεδομένο ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν τότε, πιθανότατα θα δούμε σέντρα στις 31 του μηνός. Με 12 αγωνιστικές να απομένουν για να ολοκληρωθεί η Σέριε Α, θα χρειαστεί μεγάλη υπερωρία προκειμένου να βγει το πρόγραμμα. Το παραπάνω είναι φυσικά ένα από τα καλά σενάρια, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο Covid-19.

Με τον κόσμο όμως, τι γίνεται; Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανοίξει τα γήπεδα για τους οπαδούς μέσα στο 2020! Ήτοι, κεκλεισμένων των θυρών για το επόμενο οκτάμηνο και βλέπουμε. Μιλάμε δηλαδή για ακόμη περισσότερα χαμένα εκατομμύρια από εισιτήρια. Αφήστε που αν, πχ, αρχίσει η νέα σεζόν κάπου στο φθινόπωρο, θα είναι αδύνατον για τους συλλόγους να κόψουν και κάρτες διαρκείας.

Ασφαλώς, καλύτερα να γίνονται αγώνες, έστω και σε αδειανά γήπεδα, παρά καθόλου. Αυτό είχε πει και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, πριν από λίγο καιρό, όταν οι Βέλγοι γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να διακόψουν οριστικά το πρωτάθλημά τους.

Την ίδια ώρα, στη Γερμανία, που έχει εννέα φορές λιγότερα θύματα από την Ιταλία, και οι 36 σύλλογοι των δύο πρώτων κατηγοριών έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, με στόχο να μπουν ξανά στα γήπεδα εντός Μαΐου…

email > freekick@tipsmaker.net