Ες Ες

Η Μπάγερν θύμισε την εθνική Γερμανίας στο μουντιάλ του 2014. Το αλησμόνητο 7-1 στο Μπέλο Οριζόντε. Πως χωνεύεται, μου λες, τέτοια συντριβή της Βραζιλιας μέσα στο σπίτι της. Επτά, ρε; Μάλιστα, επτά. Διιεπράχθη το έγκλημα και ακόμα δεν το πιστεύεις.

Η Μπάγερν, λοιπόν, προχθές Τρίτη τράβηξε μια ξεγυρισμένη επτάρα στην Τότεναμ. Στην φιναλίστ της Ευρώπης, παρακαλώ, και στο Λονδίνο μέσα. Και σκέπτομαι, ότι το ίδιο κακό πιθανόν να πάθει και ο Ολυμπιακός.

Για να νικήσει την γερμανική ομάδα βγήκε στο γήπεδο η Τότεναμ κι άρπαξε τεμάχια επτά. Ο Ολυμπιακός τι θα κάνει στο Μόναχο, και τι στο Καραϊσκάκη; Θα παίξει για να μη χάσει, μήπως; Να χάσει, αλλά με όχι βαρύ, με όχι ασήκωτο σκορ, μήπως. Έχεις να κάνεις με γερμανική ομάδα, μάλιστα εκείνη που περισσότερο από κάθε άλλη εκφράζει στο χορτάρι το χιτλερισμό, το ναζισμό, τα Ες Ες. Μην παραμυθιάζεσαι ότι και η Μπάγερν δίνει φανέλα σε μαύρους ποδοσφαιριστές.

Ο αισιόδοξος θα σκεφτεί πως μια φορά προκύπτει επτάρα. Με το μπαρδόν, εγώ λέω, αφού έπεσε η πρώτη μπόρα, με ποια λογική να μην έχει σειρά και η επόμενη. Την προηγούμενη φορά που συναντήθηκαν Ολυμπιακός και Μπάγερν, πάλι σε όμιλο του champions league, το 2015, οι Γερμανοί ξηγήθηκαν επτάρα. Νίκησαν 3-0 τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και 4-0 στο Μόναχο.

Λοιπόν. Δεν είναι τόσο μεγάλη η ζημιά να χάσει μια ομάδα με επτά και τα κακά της μοίρας της, αν το… έχει στο πρόγραμμα. Το ζόρι κι άντε μετά να συνέλθει είναι όταν δεν περίμενε ποτέ, δεν φανταζόταν τέτοιο κεραυνό στο κεφάλι. Χωρίς πλάκα με το 7-2 η Μπάγερν προκαλεί εφιάλτες. Ιλίγγους. Τρέμουλα. Πως να έχει τις ισορροπίες της η μια κλάση πιο κάτω ομάδα όταν θα έρθει η ώρα να αντιμετωπίσει οχιά με γλώσσα που ξερνάει επτά διαφορετικά δηλητήρια;

email > freekick@tipsmaker.net