Φαλακρός πράκτωρ …

Μας αρέσει ή όχι αυτός ο διάολος κυριάρχησε επαγγελματικά. Τις δυο δεκαετίες της νέας χιλιετίας πρώτο όνομα παγκόσμια στο προπονητηλήκι είναι ο Πορτογάλος Ζοζέ Μουρίνιο, γεννηθείς το 1963. Πήρε το champions league το 2003 με την Πόρτο και καπάκι παίζει πρώτο τραπέζι πίστα. Μ’ αυτόν η Τσέλσυ αλλάζει κλάση, γίνεται από μικρομεσαία της Αγγλίας παγκόσμια δύναμη. Κατακτά στη συνέχεια το champions league με την Ιντερ, αναλαμβάνει την βασίλισσα Ρεάλ, επιστρέφει στην Τσέλσυ και τελειώνει(;) τον κύκλο του με την δημοφιλέστερη ομάδα της γης μετά την Ρεάλ, την Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τι άλλο περισσότερο να περιμένει ο καριερίστας προπονητής. Ο αντιπαθής Μουρίνιο για τους υγιείς θαυμαστές του ποδοσφαίρου. Ο σκοτεινός Μουρίνιο με κομπιουτεράιζ αμυντικό μυαλό του. Καμιά σχέση με τον Καταλανό Γκουαρδιόλα, Νο 2 προπονητή, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας. Λάτρης του τεχνικού παιχνιδιού ο Πεπ, ποδοσφαιριστής της σχολής Μπαρτσελώνα, ομάδας στην οποία αναδείχθηκε ως προπονητής.

Ιανουάριο γεννήθηκε ο Μουρίνιο, Ιανουάριο και ο Γκουαρδιόλα, αυτός το 1971. Δυο απότυχημένοι προπονητές. Οι πιο επιτυχημένοι. Οι πιο εμπορικοί. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι. Δεν τον άντεξαν άλλο στην Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ, και πρόωρα έγινε παρελθόν ο Μουρίνιο. Ο Πέπ;

Για πάρτη του καραφλού ποτέ άλλοτε στα χρονικά δεν ξοδεύτηκαν τόσα πολλά εκατομμύρια για μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Κι όμως, τόσο στην Μπάγερν τρία χρόνια, από 2013-14 έως 2015-16 όσο και στην Μάντσεστερ Σίτυ από 2016-17 έως 2018-19 ο φαλακρός πράκτωρ δεν έφτασε ούτε τελικό champions league. Η αποτυχία. Μήπως κι αυτός γίνει σχολιαστής και συγγραφέας, όπως ο συνάδελφος Μουρίνιο.

Συμπέρασμα. Δεν είναι πάντα ασφαλής συνταγή η επιλογή του καλύτερου στην πιάτσα.

email > freekick@tipsmaker.net