Φιγούρα αγιορίτικη …

Φιγούρα αγιορίτικη. Βυζαντινού καλόγερου του 16ου αιώνα. Είναι και το όνομα του προπονητή της Γουλβς που ταιριάζει γάντι στην ενσάρκωση λες κάποιου άγνωστου ιερομόναχου, ίσως και ηγουμένου μονής του Αγίου Όρους. Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Δεν το ξεπερνάς εύκολα να κουβαλάς μια ζωή όνομα που σημαίνει ”άγιο πνεύμα”. Ο 46χρονος Πορτογάλος προπονητής Νούνο Εσπίριτο Σάντο, δηλαδή ο Νούνο Άγιο Πνεύμα, ανέβασε με τη θεία χάρη τους Λύκους στην πρεμιέρ ληγκ και αύριο Πέμπτη θα είναι στον πάγκο της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο άδειο Καραϊσκάκη.

Δεν ήταν φίρμα στα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής. Τερματοφύλακας έπαιζε και το παρατσούκλι του ήταν ”ρεζέρβα”, διότι σχεδόν ποτέ δεν ήταν βασικός. Ξεκίνησε το προπονητιλήκι βοηθός του συμπατριώτη του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στην ισπανική Μάλαγα, προπονητής ο Φερέιρα, συνεργάτης του στην εκγύμναση γκολκήπερ ο Άγιο Πνεύμα.

Να, που ο άνθρωπος έφτασε να βγάζει χοντρό μεροκάματο στο πρώτο πρωτάθλημα του κόσμου, στο αγγλικό. Και ο προπονητικός του λόγος να συμπεριλαμβάνει κουβέντες φιλοσοφικές και θεολογικές. Επηρεασμένος από τη δύναμη, το μαγνητισμό του ονόματος του.

Ο Αλαφούζος όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012 βρήκε προπονητή τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και βοηθό του τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Ήταν δίδυμο, δάσκαλος και μαθητής. Στη συνέχεια και με τις ευλογίες του παππού ο μαθητής άνοιξε κι άλλο τα φτερά το

email > freekick@tipsmaker.net