Γεννημένη πριμαντόνα …

Το ’χει στο αίμα του ο άνθρωπος. Δεύτερη φύση του είναι το βεντετιλήκι. Αρρώστια πες το, επόμενο πες το λόγω της αξίας του, πάντως είναι πραγματικότητα. Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς είναι γεννημένη πριμαντόνα. Το ξέρει ότι προκαλεί. Ότι μαγνητίζει τους πάντες. Ότι τραβάει την προσοχή όλων. Ότι οι κάμερες τον κυνηγάνε. Ακόμα κι αν κάθεται στο πάγκο. Επειδή είναι ο Ίμπρα. Ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς.

Παρουσιάστηκε από την Μίλαν και είπε αυτό που έχει δικαίωμα να ψελλίσει μόνο ο πρώτος ποδοσφαιριστής στη γη. Ο οποίος επειδή είναι ο πρώτος δεν θα το έλεγε ποτέ. Ο Ίμπρα το πέταξε, όμως.

– Θα κάνω το Σαν Σίρο να χοροπηδάει.

Το παλληκάρι περπατάει πια στα 39 και θα ρίξει μάπα σ’ όποιον τον σχολιάσει ότι έχει φάει τα ψωμιά του, ότι βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Τι είναι αυτά; Είναι σίγουρος για την επιστροφή του στην Μίλαν. Το άλλο που είπε αφορούσε και τον εαυτό του και τον… Ρονάλντο, που έκανε μεταγραφή στην Γιουβέντους. Ότι αυτό που μετράει σε μια μεταγραφή είναι ο παίκτης να σηκώσει την ομάδα. Που σημαίνει ότι πέρασε στο ντούκου ο Κριστιάνο, ενώ εγώ θα πάρω πρωτάθλημα με την Μίλαν.

Πατέρας Βόσνιος, μάνα Κροάτισσα, ο γιος γεννήθηκε στη Σουηδία και με ύψος μπασκετμπωλίστα (1μ. 95) έκανε πολύ μεγάλη καριέρα ποδοσφαιριστή. Και θα συνεχίσει στην Μίλαν που κάποτε ήταν μεγάλη παγκόσμια και σήμερα ούτε στην Ιταλία πρωταγωνιστεί. Μήπως και με τον Ιμπραίμοβιτς να πάει πιο χαμηλά.

Ο ίδιος σκέπτεται και δεν το κρύβει ότι είμαι μια ομάδα μόνος μου. Και ο προπονητής αν θέλει να πάρει απ’ αυτόν όσα περιμένει, τότε οφείλει να του συμπεριφέρεται όπως το πριγκιπόπουλο στην Σταχτοπούτα. Με τρυφερότητα. Με απόλυτη κατανόηση.

Είναι ο Ιμπραήμ πασάς. Δεν είχε πιάσει στην Μπαρτσελώνα διότι η Ισπανία τους τελευταίους δέκα αιώνες μεγάλωσε με την αυστηρότητα της καθολικής Εκκλησίας και το φεουδαρχικό πνεύμα. Που σημαίνει ότι παίζει η ιεραρχία, άτυπη και ουσιαστική της Μπάρτσα και της Ρεάλ, σε ομάδες που βρωμάνε από ονόματα, δεν επέτρεψαν την πρωτοκαθεδρία στον Ιμπραήμ αγά, με το μουσουλμάνικο αίμα στις φλέβες.

email > freekick@tipsmaker.net